Průjem u miminka. Zajet na pohotovost nebo mě uklidníte?

12. led 2020

Ahoj, chci se zeptat v úterý se chystám k pediatričce(má dovolenou) ale nechci úplně vyšilovat případně jestli bych projistotu neměla zajet dnes na pohotovost. Mám čtyřměsíčního syna plně kojen. Kdysi měl stolici cca 1 za 6 dni poté se mu začala zkracovat na jednou za 3 dny a teď asi poslední 4 dny mi přijde že má prujem stolice je vodnatějsi vždy ráno po jidle a potom ještě v menší míře dopoledne a nějak po obědě potom do druhého dne nic, je pravda ze pije více, začal brát těsně než začali průjmy déčko od terezie vlastně nově máme asi druhy týden biogaiu místo biopronu a má rýmu asi tak týden takže odsavame hleny. Říkala jsem si jestli to nemohla zapříčinit nějaká z věcí. Jinak mi přijde spis spokojenější. Asi potrebuju trochu uklidnit protože moje mamka by mě hnala s kazdym ufňuknutím na pohotovost. Děkuji.

merope
12. led 2020

Já neměla nikdy plně kojené dítě, takže to nebude 100% odpověď, ale zase rychle 🙂

Vybavuji si, že jsem řešila obě strany - když jednu dobu neměl stolici ani každý den (zda to je ok - a ano, je) i když ji pak měl i několikrát denně (to spíše kvůli tomu, že jsem zrovna zkoušela látkovat). Takže ano, v průběhu života se mění i množství stolice a může to být zcela v pořádku (koneckonců je větší a i toho víc vypije a to musí jít ven a možná už prostě nestráví úplně vše z mlíka a něco málo zbyde).

Na druhou stranu je otázkou, co znamená to "vodnatější" - taková ta konzistence "míchaná vajíčka naměkko" je zcela v pořádku. A pokud jsi mu i měnila to d-čko a probiotika, tak je pochopitelné, že se něco mohlo změnit. Kdyby měl ve stolici hleny nebo by se výrazně měnila barva, tak tam bych zbystřila.

autor
12. led 2020

@merope Barva a zápach je stejný a konzistence by se dala srovnatelné k tomu vajíčko na měkko. Úplná voda to proste není vždycky začne prdět a a rovnou má v plíně trochu to “šplouchne”.

fiiif
12. led 2020

Za prujem se povazuje vodova stolice minimálně 5x denne, ovsem miminka kakaji i 7x denne, spis bych resila vzhled a zda nema horecku nebo bolesti bricha. Tim ze pisete ze barva i zapach stejne, neni nutné bezet k dr. Navic 1x za 6dni je opravdu malo, minimálně 1xza dva dny by kakat melo.

travnulee
12. led 2020

První dítě michany vajíčka kakalo fakt tak 3- 4x denně, druhy dítě kakalo tak 1-2x týdně. Obě byly úplně zdravé.
@fiiif ptala jsem se na to doktorky a kojené dítě může i týden nekakat

autor
12. led 2020

@fiiif Bolesti bříška občas míval a nemohl se vyprdet teď nám naopak přijde spokojený a prdi i bez kapicek co nám pomáhali ty dáváme už jen sporadicky.

fiiif
12. led 2020

@travnulee jen pisu co nam rikala dětská, ale my teda meli UM pak

karla2015
12. led 2020

holky, kdyz mely rymu a polykaly hleny, mely vzdycky prujem a vodnatejsi stolici, muze to byt i po tech probiotikach, nez si streva zvyknou.

eithelwing
12. led 2020

Až bude doktorka zpět, tak jí třeba brnkněte, ale pokud dítě nemá teplotu, je jinak spokojené a je to tak 2x denně, asi bych to neřešila. Teď jste provedli více změn, to se může projevit. Navíc v tomto období můžou začít i růst zoubky. A naše dcera se projevila vždy kaděním. :D Když jí rostly stoličky, chodila i čtyřikrát, pětkrát denně. Nic jí nebylo. A cvak, zub vyrostl a vše se urovnalo.

autor
12. led 2020

@eithelwing Teplotu nemá a je opravdu spokojenější je to cca 2x někdy 3x ale spis jednou je to normálně a další je to spis takový malý ujetí při prdnuti.

autor
13. led 2020

Radši jsem zasla k doktorce i s plinou říkala ze to vypadá v pořádku ale radši udelala stěr aby jsme byly klidnější prý pokud nejsou teploty, hlen nebo krev ve stolici mohla jsem mít něco co mu nesedlo.