Pupeční kýla u 7týd. miminka, neublíží mu pasení koníků?
Mam 7- tydenni holcicku a jelikoz je nedonosena tak se ji objevila ve 4.tydnu pupecni kyla. Nemela ani pas ani jsme nelepili. Pry se to spravi samo.nakonec ale narostla az na velikost tresne a na kylni poradne rekli ze asi bude treba operace. Zitra jedeme do brna na konzultaci. To se dela u takto malickych prcku? 😨 A hlavne se chci zeptat jak je to vlastne s pasenim koniku. Nechci ji koc davat ale bavi ji to a je to zrejme pro jeji vyvoj nezbytne. Nemuze to ale ublizit? Stejne tak polohovani na brisko pri prdikach...jinak na brisku samozrejme nespava!
Jojo to prý je, ale pro mě žádná operace není banální ať jde o dítě nebo dospělého 🙂 ale věřím že to bude ok.... Musí!
@metallico_mondo no jasny.vzdy se neco muze pokazit ale nepokazi.neboj.drzim pesti a urcite bude jako rybicka a kyla konecne pryc
ahoj napíšu naší zkušenost s pupeční kýlou 🙂 máme holčičku teď 3 měsíce kýla jí vylezla ve 4 týdnech dětský doktor nás doporučil na dětskou chir.v Krči.Jsou tam bezvadný dostali jsme pás se 4 pruhy sucháčů(zapínání na kýle) ušila jsem si asi 8 náhradních dává se pod plínku aby udržel kýlu zamáčknutou a začali jsme cvičit Vojtovu metodu(5x denně) to nás zachránilo 🙂 měla jí velkou jako dětičky na fotkách výš tj. třešeň asi do 3 cm ven.Už po 3 dnech cvičení bylo vidět zlepšení teď už má pupíček krásnej ještě civičíme i pásy máme ale jen do kontroly pak myslím že nebude třeba.Bála jsem se operace a že budeme muset čekat do 3- 5ti let ale jsme zachráněny 🙂 takže za nás doporučuji pásy a vojtovku 🙂 a všem ostatním přeji hlavně trpělivost 🙂
@shellby325 tak o vojtovce nam nikdo nerekl nic.male se ta kyla opet trosku zmensila a nedelame vubec nic.dnes ma nekorigovane 3 mesice.no na konci cervna pojedeme znovu do brna tak treba uz lepit zacneme, aby se zavrela uplne.
@metallico_mondo tak co??!!
@kedynka už jsme v nemocnici a zítra operace
@metallico_mondo ajo.ono je teprve utery.nejak mi ted splynul cas.mala je nachlazena ☹ tak drzim pesti a pak dej vedet :-/
@kedynka já bych řekla že by jste měli asi zajít k dětskému aby napsal doporučení na rehabilitaci aby vás vojtovku naučili půjde to daleko rychleji a nebudeš se bát že si může ublížit nebo se uskřípnout ...já jsem vděčná za pomoc děts. doktora i doktorů v Praze a především naší rehab. sestřičky během měsíce byla kýla minimalizovaná a Elí je veselé miminko s krásným pupíčkem 🙂 ..každopádně říkám chce to trpělivost při cvičení děťátko pláče protože se mu to nelíbí ale nijak mu neubližuješ spíš pomáháš posilovat 🙂 ..kdyby jsi chtěla pošlu foto pásů co máme pokud umíš šít nebo máš možnost kdo by ušil 🙂
@shellby325 no ja to s detskou resila a hlavne i na chirurgii u nas i v brne a prave moc nechci trapit cvicenim kdyz vidim jak se male za mesic sama zmensila na pulku.uvidim jeste za mesic a kdyztak pak zacneme neco resit dal.ale dekuji za rady 😉 pak bych zkusila.ale ona ma ted vlastne teprve necele dva mesice a hybat se teprve zacina...
@kedynka. Operace za námi, první probírání po narkóze bylo hotový peklo, pak se dochrupla a už lepší. Ale jen leží a nemůže se moc hýbat orotože jí ti hodně bolí. Počítám že noc bude,, výborná''. Na 99% ráno domů.
@metallico_mondo jééé tak ale má to chuděrka za sebou. Stejně mi přijde, že jí to dělali moc brzo...zbytečně takovému prďolkovi, když jí pořádně nevysvětlíš, že má být v klidu. Ale jsem ráda, že vše dobře dopadlo. Tak se držte holky ,myslím na vás ať to malou rychle přebolí a snad se v noci vyspinká.
@kedynka já zas jak to pozoruji tak jsem rada. Zvlada to lip nez ctyrleta holcicka vedle na pokoji 😉 ale hlavne uz ji ta,, bambule'' prekazela...
@metallico_mondo tak to jo no, malé se opravdu stáhla, že jí vlastně ani nevystrčuje, jen trochu a výjimečně...tak má to beruška za sebou a už bude dobře 😉
@kedynka to jsem ráda že se jí to stáhlo 🙂
Mi kýlu,už třetí týden lepíme a zda se mi,že se zatáhuje ještě prý máme šanci ve dvou letech ji tejpovaním zatáhnout.
Myslím,že to jde,už od miminka kdysi se pupeční kýli taky lepili.Nam,už to ukazovala Segra v nemocnici ve třech týdnech .
@metallico_mondo
@vrtelka
@shellby325
@profis
Tak holky porad s tim nedelame nic...za tyden mame nekorigovane 4 mesice a peidavam aktualni stav kyly.dnes jsme byly i u primare jak jsme lezely na jip a rikal ze opravdu nedelat vubec nic a ted je pry uz miniaturni. 😉 juhuuu.vyjimecne opravdu pri zachvatu place pupik vystoune jeste trosku do kopecku...
@metallico_mondo to je tedy pred operaci? Nebo uz po? A jak to mala tedy zvlada?
@kedynka foceno den před operací, koukám že jsem to zavádějícně popsala 😀 . Jako když to schrnu tak dobrý ale prostě probouzení z narkózy je pro mě hororový zážitek na který jen tak nezapomenu ale to bylo prakticky u všech dětí ez ohledu na to s čím šly na sál
@metallico_mondo no vypada to jako pred...ale rikala jsem si, ze treba to po bylo porad napuchle... Tak to bylo opravdu velke.a zvlastni ze se vubec nezatahla...ani trosku ☹ ale ma zvlastni tvar mi prijde.takova kulicka.hlavne tedy ze uz to ma prdolka za sebou 😉 zvlastni, ze to ty deti tak spatne snasi tu narkozu ☹
@kedynka jj velikost višně, ono teď se čeká až se narodí druhý mimčo čím to bylo způsobený. U malý mi po porodu řekly že měla široký pupečník a proto bude mít větší pupík ( den po porodu ) jenže se z toho vyklubala ta kýla a teď podle ultrazvuku mam nahlášeno že i druhátko má veliký pupečník a až se narodí tak se tak nějak ukáže jestli to je tím pupečníkem (když jí bude mít taky) nebo jestli to bylo tím šíleným porodem u dcery (dcera po 18 hod bojování šla císařem druhátko půjde rovnou na SC ) tak jsem sama zvědavá
@metallico_mondo aaaha...takze u vas to mouna bylo tim ze mela tu kylu vlastne vrozenou...to nam se udelala az z namahy v 6 tydnech jak byla mala slaboucka...stacilo opravdu jen nabrat svaly...tak drzim pesti at vas to ted mine a at mate hlavne zdrave detatko po vsech strankach!
@kedynka děkujem 🙂
Holky tak dnesni ofiko zprava z brnenske detske chirurgie...BEZ NALEZU KYLY 🙂 a uz nas nechteji videt 🙂 juhuuu. Fakt jsem tomu neverila, ze staci nedelat nic 😉

@stejnov a to se kupuje v lekarne? Slysim to poprve...jeste ji chvili necham a pak bych tomu trosku sla naproti...