icon

Pupeční kýla u 7týd. miminka, neublíží mu pasení koníků?

kedynka
13. dub 2015

Mam 7- tydenni holcicku a jelikoz je nedonosena tak se ji objevila ve 4.tydnu pupecni kyla. Nemela ani pas ani jsme nelepili. Pry se to spravi samo.nakonec ale narostla az na velikost tresne a na kylni poradne rekli ze asi bude treba operace. Zitra jedeme do brna na konzultaci. To se dela u takto malickych prcku? 😨 A hlavne se chci zeptat jak je to vlastne s pasenim koniku. Nechci ji koc davat ale bavi ji to a je to zrejme pro jeji vyvoj nezbytne. Nemuze to ale ublizit? Stejne tak polohovani na brisko pri prdikach...jinak na brisku samozrejme nespava!

Strana
z3
kedynka
autor
11. kvě 2015

@stejnov a to se kupuje v lekarne? Slysim to poprve...jeste ji chvili necham a pak bych tomu trosku sla naproti...

metallico_mondo
11. kvě 2015

Jojo to prý je, ale pro mě žádná operace není banální ať jde o dítě nebo dospělého 🙂 ale věřím že to bude ok.... Musí!

kedynka
autor
11. kvě 2015

@metallico_mondo no jasny.vzdy se neco muze pokazit ale nepokazi.neboj.drzim pesti a urcite bude jako rybicka a kyla konecne pryc

stejnov
11. kvě 2015

@kedynka Jo, jo průban v lékárně a tampónky snad také (ty jsem měla svoje). Teď si nemůžu vzpomenout, jak se tomu průbanu ještě říká :-/ Je to prostě takový síťovaný obvaz v celku. Používá se třeba na hlavu, kolem stehna,... Jsou různé velikosti.

shellby325
19. kvě 2015

ahoj napíšu naší zkušenost s pupeční kýlou 🙂 máme holčičku teď 3 měsíce kýla jí vylezla ve 4 týdnech dětský doktor nás doporučil na dětskou chir.v Krči.Jsou tam bezvadný dostali jsme pás se 4 pruhy sucháčů(zapínání na kýle) ušila jsem si asi 8 náhradních dává se pod plínku aby udržel kýlu zamáčknutou a začali jsme cvičit Vojtovu metodu(5x denně) to nás zachránilo 🙂 měla jí velkou jako dětičky na fotkách výš tj. třešeň asi do 3 cm ven.Už po 3 dnech cvičení bylo vidět zlepšení teď už má pupíček krásnej ještě civičíme i pásy máme ale jen do kontroly pak myslím že nebude třeba.Bála jsem se operace a že budeme muset čekat do 3- 5ti let ale jsme zachráněny 🙂 takže za nás doporučuji pásy a vojtovku 🙂 a všem ostatním přeji hlavně trpělivost 🙂

kedynka
autor
19. kvě 2015

@shellby325 tak o vojtovce nam nikdo nerekl nic.male se ta kyla opet trosku zmensila a nedelame vubec nic.dnes ma nekorigovane 3 mesice.no na konci cervna pojedeme znovu do brna tak treba uz lepit zacneme, aby se zavrela uplne.
@metallico_mondo tak co??!!

metallico_mondo
19. kvě 2015

@kedynka už jsme v nemocnici a zítra operace

kedynka
autor
19. kvě 2015

@metallico_mondo ajo.ono je teprve utery.nejak mi ted splynul cas.mala je nachlazena ☹ tak drzim pesti a pak dej vedet :-/

shellby325
20. kvě 2015

@kedynka já bych řekla že by jste měli asi zajít k dětskému aby napsal doporučení na rehabilitaci aby vás vojtovku naučili půjde to daleko rychleji a nebudeš se bát že si může ublížit nebo se uskřípnout ...já jsem vděčná za pomoc děts. doktora i doktorů v Praze a především naší rehab. sestřičky během měsíce byla kýla minimalizovaná a Elí je veselé miminko s krásným pupíčkem 🙂 ..každopádně říkám chce to trpělivost při cvičení děťátko pláče protože se mu to nelíbí ale nijak mu neubližuješ spíš pomáháš posilovat 🙂 ..kdyby jsi chtěla pošlu foto pásů co máme pokud umíš šít nebo máš možnost kdo by ušil 🙂

kedynka
autor
20. kvě 2015

@shellby325 no ja to s detskou resila a hlavne i na chirurgii u nas i v brne a prave moc nechci trapit cvicenim kdyz vidim jak se male za mesic sama zmensila na pulku.uvidim jeste za mesic a kdyztak pak zacneme neco resit dal.ale dekuji za rady 😉 pak bych zkusila.ale ona ma ted vlastne teprve necele dva mesice a hybat se teprve zacina...

metallico_mondo
20. kvě 2015

@kedynka. Operace za námi, první probírání po narkóze bylo hotový peklo, pak se dochrupla a už lepší. Ale jen leží a nemůže se moc hýbat orotože jí ti hodně bolí. Počítám že noc bude,, výborná''. Na 99% ráno domů.

kedynka
autor
20. kvě 2015

@metallico_mondo jééé tak ale má to chuděrka za sebou. Stejně mi přijde, že jí to dělali moc brzo...zbytečně takovému prďolkovi, když jí pořádně nevysvětlíš, že má být v klidu. Ale jsem ráda, že vše dobře dopadlo. Tak se držte holky ,myslím na vás ať to malou rychle přebolí a snad se v noci vyspinká.

metallico_mondo
20. kvě 2015

@kedynka já zas jak to pozoruji tak jsem rada. Zvlada to lip nez ctyrleta holcicka vedle na pokoji 😉 ale hlavne uz ji ta,, bambule'' prekazela...

kedynka
autor
20. kvě 2015

@metallico_mondo tak to jo no, malé se opravdu stáhla, že jí vlastně ani nevystrčuje, jen trochu a výjimečně...tak má to beruška za sebou a už bude dobře 😉

metallico_mondo
20. kvě 2015

@kedynka to jsem ráda že se jí to stáhlo 🙂

vrtelka
27. kvě 2015

Mi kýlu,už třetí týden lepíme a zda se mi,že se zatáhuje ještě prý máme šanci ve dvou letech ji tejpovaním zatáhnout.

kedynka
autor
27. kvě 2015

@vrtelka jj o tom tejpovani jsem slysela 😉 ale to jde az pozdeji

vrtelka
28. kvě 2015

Myslím,že to jde,už od miminka kdysi se pupeční kýli taky lepili.Nam,už to ukazovala Segra v nemocnici ve třech týdnech .

kedynka
autor
9. čer 2015

@metallico_mondo
@vrtelka
@shellby325
@profis
Tak holky porad s tim nedelame nic...za tyden mame nekorigovane 4 mesice a peidavam aktualni stav kyly.dnes jsme byly i u primare jak jsme lezely na jip a rikal ze opravdu nedelat vubec nic a ted je pry uz miniaturni. 😉 juhuuu.vyjimecne opravdu pri zachvatu place pupik vystoune jeste trosku do kopecku...

kedynka
autor
9. čer 2015
profiss
9. čer 2015

@kedynka to je krásný pupíček 🙂 ....paráda, super!

kedynka
autor
9. čer 2015

@profiss to jo...uplbe uz radost pohledet 🙂 vetsinou je uz i propadly.jsem rada ze to slo bez vseho "muceni" a snad uz se to brzy ztrati uplne

metallico_mondo
9. čer 2015

Holky, když to tak pozoruji tak jsem se rozhodla přidat dcery fotečku pup, kýly od narození ve věku 21m....... až bude pupík zcela dohojený ( prý až za půl roku od operace má finální vzhled ) tak přiložím srovnávací foto ale už teď je to rozdíl 🙂

kedynka
autor
9. čer 2015

@metallico_mondo to je tedy pred operaci? Nebo uz po? A jak to mala tedy zvlada?

metallico_mondo
9. čer 2015

@kedynka foceno den před operací, koukám že jsem to zavádějícně popsala 😀 . Jako když to schrnu tak dobrý ale prostě probouzení z narkózy je pro mě hororový zážitek na který jen tak nezapomenu ale to bylo prakticky u všech dětí ez ohledu na to s čím šly na sál

kedynka
autor
9. čer 2015

@metallico_mondo no vypada to jako pred...ale rikala jsem si, ze treba to po bylo porad napuchle... Tak to bylo opravdu velke.a zvlastni ze se vubec nezatahla...ani trosku ☹ ale ma zvlastni tvar mi prijde.takova kulicka.hlavne tedy ze uz to ma prdolka za sebou 😉 zvlastni, ze to ty deti tak spatne snasi tu narkozu ☹

metallico_mondo
9. čer 2015

@kedynka jj velikost višně, ono teď se čeká až se narodí druhý mimčo čím to bylo způsobený. U malý mi po porodu řekly že měla široký pupečník a proto bude mít větší pupík ( den po porodu ) jenže se z toho vyklubala ta kýla a teď podle ultrazvuku mam nahlášeno že i druhátko má veliký pupečník a až se narodí tak se tak nějak ukáže jestli to je tím pupečníkem (když jí bude mít taky) nebo jestli to bylo tím šíleným porodem u dcery (dcera po 18 hod bojování šla císařem druhátko půjde rovnou na SC ) tak jsem sama zvědavá

kedynka
autor
9. čer 2015

@metallico_mondo aaaha...takze u vas to mouna bylo tim ze mela tu kylu vlastne vrozenou...to nam se udelala az z namahy v 6 tydnech jak byla mala slaboucka...stacilo opravdu jen nabrat svaly...tak drzim pesti at vas to ted mine a at mate hlavne zdrave detatko po vsech strankach!

metallico_mondo
9. čer 2015

@kedynka děkujem 🙂

kedynka
autor
26. čer 2015

Holky tak dnesni ofiko zprava z brnenske detske chirurgie...BEZ NALEZU KYLY 🙂 a uz nas nechteji videt 🙂 juhuuu. Fakt jsem tomu neverila, ze staci nedelat nic 😉

@stejnov
@metallico_mondo
@vrtelka
@profiss
@shellby325

Strana
z3