icon

Pupínek na intimních partiích u dítěte. Jaké jsou příčiny?

adela1399
15. čer 2024

Ahoj, prosím poraďte mi…dcera má pupinek na buchtičce a vůbec nevím co to je… mazala jsem framykoinem, teatree mastičkou, a nic nezabírá. Bolí ji to trosku a přijde mi,že je to horší a horší… nevite někdo co to může být? V pondělí s ni asi zajdu už k doktorce. Má to už asi 5 dni. První fotka je 2dny zpět a druhá je dnes focená.

kristyneckaa27
•
15. čer 2024

@adela1399 ahoj,neměla tam klíště?

adela1399
autor
•
15. čer 2024

@kristyneckaa27 Žádné jsem ji nevyndavala…ještě dodám,že má rýmu od té doby…ale to s tím asi nesouvisí

zmrzlinka
•
15. čer 2024

Podle mne si to rozškrabala a zanesla tam infekci.Maž dále Framycoinem.

martulka88
•
15. čer 2024

@adela1399 Mohla mít klíště a nechtěně ho odstranit poškrábáním a nebo sundáváním/navlékáním lalhotek a nikdo si toho nemusel všimnout. Já bych raději zašla k mudr, i kdyby zbytečně. A kor, jestli se to zhoršuje. Jakmile by měla teploty, neváhala bych i s pohotovostí.

adela1399
autor
•
15. čer 2024

Dobře moc děkuju

adela1399
autor
•
16. čer 2024

Koupila jsem višněvskou mast a pupinek je ještě horší…chtěla bych zitra k doktorce,ale bojim se co to je?

miryp
•
16. čer 2024

Já na těch fotkách prd vidím. Ale pokud je to rudý až rudo-fialový flek a uprostřed ranka, klidně ji mohla kousnout muchnička. Od těch se dělají nepěkná červeno-fialová kolečka kolem ranky a docela dlouho se to hojí a někdy to i hnisá. A nebo jí kousnul komár a jak to drbala, zavlekla si tam nějakého stafylokoka. Já myslím, že návštěvou MUDr. nic nezkazíš, mohla by vám předepsat nějaká lokální antibiotika pro rychlejší hojení.

te_reza
•
16. čer 2024

Mě to přijde jako takovej ten beďar. Rozškrábanej. Nezkoušela si normálně sudocrem?

adela1399
autor
•
18. čer 2024

Byla jsem dnes u doktorky a má abses…doktorka nedala nic a máme navštívit chirurgii a že to budou nejspíš řezat… to je šílené, jsem z toho úplně vyřízená…😔nechapu co to je a kde k tomu přišla…

martulka88
•
18. čer 2024

Pokud má abces, ten nechytí. Je to zjednodušeně "velký beďar". Kdyby se vracel, je to pak na zjišťování příčiny (často bývá např. u crohna, ale to je okolo konečníku). Mohou tam dát drén, pokud je velký a hluboký a vyteče tím ten hnis. Bude to dobré ✊

adela1399
autor
•
19. čer 2024

Tak to byl abces, bohužel to chudince museli řezat aby ten hnis vytáhli ven. Bylo to hrozny,ale konečně to máme zasebou. Dnes jsme byly na kontrole a hojí se to krásně, zitra zas. Moc děkuju za rady.