icon

Reflux aneb blikání dnes a denně. Dá se s tím něco dělat?

janinkahvozdenska
24. črc 2020

Prosím kdo má zkušenosti s blinkacimi miminky, kdy to přešlo? Náš malý bude mít 6 měsíců a pořád ublinkava i přesnídávku. Dá se s tím něco dělat?

miba10
24. črc 2020

@janinkahvozdenska pokud nekoji tak Sunar AR, jinak pokud už ti něco basti nebo kojis tak se prodává Gastrotuss baby pro děti s refluxem. Syn měl silný reflux, ale po půl roce jsem ho dala na normální mlíčko a dobrý. Teď mu je 14 měsíců a občas ublinkne, když dělá hodně blbiny.
Jinak co jsem četla, tak se musí počkat až se vyvine tak zaklopka mezi jicnem a žaludkem. U některých děti to trvá dyl. Jedině řešit s pediatrem.

janinkahvozdenska
autor
24. črc 2020

@miba10 je na mléce Kendamil, Sunar AR jsme zkusili, ale ten ho zabetonoval a měl po něm bolení a nemohl se vykakat. Právě jsme mysleli, že jak už budou příkrmy že se to zlepší, ale blinká všechno, jinak se hodně směje a nevypadá že by stradal, ale furt všechno poblinkané xkrat za den. Ten Gastrotuss jsou kapky? A volně k prodeji,?

kate013
24. črc 2020

Moje malá to měla taky, nestačila jsem ji ani prevlikat..cc ve 14m to samo zmizelo...dokud malý přibírá, neřešila bych a prostě to vydržet...my kvůli tomu nechodili ani na kurzy plavání😀

pavelkamat
24. črc 2020

Malý také často blinkal. Hodně pomohl Nutrilon AR a pak jídlo na etapy. Část jídla hned a pak třeba 10 min pauza a dojíst zbytek. U malého jsem vypozorovala, že mu vadila hrudkovitá konzistence. Měli jsme díky tomu několik kaší na černé listině.
Malý byl také slabší na bříško [cvičili jsme kvůli tomu Vojtovku]. Jakmile se mu zpevnilo bříško skončilo zvracení.

vrabcak0007
24. črc 2020

@janinkahvozdenska u obou synu to pomalu vymizelo s tim, jak se cim dal vic pohybovali vzprimene...takze jakmile si zacali sedat a obchazet nabytek...pak uz blinkali jen minimalne, kdyz treba po jidle hodne blbli...

zelenaesmolda
24. črc 2020

@janinkahvozdenska
nam na reflux pomohlo snizit davky UM.Doktorika rikala,ze ona to sice vypije ale je mozne,ze se precpava a pak ma reflux.Cekala jsem,ze bude rvat hlady,tenkrat byla na 90ml,snizila jsem na 60 ale byla v pohode jeste dalsi minimalne mesic s touhle porci mlika.

sigyn
24. črc 2020

Také máme reflux, ale zatím jsme v 5. měsíci a doufám, každý den, že to přejde. 😒 Zkoušeli jsem nutriton na zahuštění, ale výsledek nic moc. Zvlášt jak je ted období převracení se na břicho..tak to je jak fontána. Po jídle to prostě chce klidový režim, nerozesmívat, nechat spát a bříško dávat až tak po 2 hodinách. A hlavně obrnit se trpělivostí.

cloo
24. črc 2020

Syn byl kojený. Blil po jídle strašně, musel jsem ho v leže na zádech vždy odnést do koupelny a nad vanou ho dát na rameno, ohodil celou vanu, to se pak spláchlo (chvíli nám trvalo tento vynález vymyslet, do té doby jsem vytírala vždy celý pokoj). Zkoušela jsem přípravky na zahuštění-nepomohly, byli jsme na vyšetření refluxu-bez nálezu. Nakonec dr. konstatovala, že se přežírá (i když jsem kojení z jednoho prsu zkrátila třeba na 7 min.). Každý mě utěšoval, že s příkrmy to zmizí - nezmizelo (možná se to trochu zmenšilo, protože už tolik nepil mléko). Že s lezením to zmizí - nezmizelo. Postupně to mizelo kolem roku, jak začal chodit. Nezbývalo než vydržet, ale bylo to otravné. Ale zase pak neublinkával mezi jídly, prostě jen po jídle a dost.
A ještě existuje jeden důvod blití mimo reflux - vyznačuje se dalekými šavlemi - třeba na 2-3 metry, ale už jsem zapomněla ten název.

miba10
24. črc 2020

@janinkahvozdenska jj je to volné prodejné a je to sirup. Ten se dává po jídle a udělá na tom jídle v žaludku jakoby "povrch" aby se to nemohlo vracet nahoru

anniej
24. črc 2020

Dcera je teda teprve teda necelé 3 měsíce stará, ale byla blinkací od narození. Jakože fakt fest. Jednu dobu to byly gejzíry, takže jsme podstupovali i vyšetření na pylorostenózu. Překrmovali jsme, stačil fakt rozdíl pár ml, žuzlání prsa a lítalo to 😅 Pak se to srovnalo, ale ten reflux nás trápí furt, pomohl až Nutriton od Nutrilonu. Ke kojení jsem dávala gel lžičkou, když jsem musela přikrmit, dala jsem do UM. Občas můžou mít mimča sice problém s vyprazdňováním, ale naštěstí u nás se nekonal 😅 Nebo ten Gastrotus jak píšou holky, taky pomohl a uvolní i nafouknuté bříško ☺️