Respirační virové onemocnění a teploty. Co dělat?

apollo20
22. pro 2022

Prosím vás o rady, zkušenosti, tipy a triky jak pomoci 20m starému dítěti v aktuálně už 8 dnech v teplotách. Kašel, rýma, zřejmě bolest hlavičky. Na pohotovosti nám řekli, že jsou to RS viry a může to trvat 8-21 dnů. Už je to osmý den a maličká je vyčerpaná, jen pláče, spinká celé dny,v noci kašle a je vidět jak jí z toho tlakování bolí hlavička. Nechce jíst a málo pije, spíš v noci. Už jsem zoufalá, srážíme teploty cipkama Nurofen a Panadol na střídačku, přes den je i osm hodin bez teplot, s večerem se to zase zhorší. UM moc chce, ale vždycky se poblinkala, když začala kašlat a už to litalo. Dáváme Prospan sirup na rozpuštění těch hlenů. Měl jste (máte) to někdo taky? Měli jsme to všichni, i naše první dítě 4r a to už je jeden den v pořádku. Já stale vykašlávám a manžel je taky už lepší. Co dělat, jak jí pomoct, prosím? Děkuju 🙏

jjasmina
22. pro 2022

@apollo20 já bych se rozhodne poradila s vaším pediatrem

apollo20
autor
22. pro 2022

@jjasmina Tak to je snad jasné. Náš pediatr sloužil pohotovost.

novamamina
22. pro 2022

Nevím jak víc pomoct. Možná sinupret? Nějaké zábaly na hrudnik? Každopádně teď jsem to měla já i pětiletá dcera a byl to masakr. Pro mimino to musí být fakt šílene. Ať je brzo lépe 💗

zmrzlinka
22. pro 2022

@apollo20 a kdy ji naposled viděl lékař?Pokud se nelepší,tak bych znovu vyrazila k lékaři.

darenn
22. pro 2022

Nemůže mít někde už zánět? Dělali CRP? Máme to aktuálně doma, nejmladší syn měl horečky 3 dny a teď už jen hrozně kašle, ostatní děti - no něco tak hrozného jsem už dlouho nezažila, také horečky a prokašlali 10 dnů, noci šílené, to se nespalo skoro vůbec. A zajímavé je, že rýma dorazila až nakonec.

novamamina
22. pro 2022

@darenn u nás taky rýma až nakonec.

besi114
22. pro 2022

@apollo20 my máme přes den na hleny hedelix a večer jen vitamíny a na utiseni kasle fenistilove kapičky. Když měl horečku tak jsem taky střídala nurofen s paralenem. Sice toho taky moc nesnedl ale vypil toho dost. Držím palečky ať je brzy líp.

rencinka87
22. pro 2022

U nas aktualne resime. Mladsi triletak od soboty vecera horecky (chytil od starsiho), kolem 39 nebo lehce pres, nejmin mel 37,3, nurofen cipky jdou okamzite s bolesti a prujmem ven, ze sirupu se davi, takze jedeme jen paralen, chvilku to vypadalo, ze uz lepsi a od vcera zase zhorseni, suchy kasel, silena unava.. tak dnes k doktorce - poslech cisty, krk cisty, moc cista, CRP pod 5, zvetseny uzliny. Ted se zas tocime od rana pres 38 a k 39,2 a pred chvili ze ho strasne moc boli brisko a vzapeti mel prujem a zvracel najednou 🙏🤦‍♀️ Je uplne vyrizenej a fakt nevim, jak dlouho to jeste muze trvat. Doktorka to vidi na chripku s tim, ze horecky muzou byt az tyden, ze pokud se do nedele nezlepsi, tak na pohotovost.

andelka
22. pro 2022

U nás sice byla horečka jen jednu noc a jeden ten teplota,ale kašel se zlepšuje až teď, 8 den. My dospělí jsme na hromadě od neděle. Kašel a rýma se drží jak klíště. Syn dostal Ventolin a sirup na vykašlávání ( ale Ventolin je od 2 let až). Moc toho doteď nejedl, hodně hleny blinkal.

lentilkah
22. pro 2022

@darenn
@novamamina
Ty jo tak tohle mely deti cca pred mesicem a pul- skoro tyden horecky a pak se teprve spustila ryma.

jjasmina
22. pro 2022

@apollo20 tak to jasné určitě není. Naše pediatra na pohotovosti neslouží, ba co víc mám zkušenost, že to na pohotovosti odbydou. Ale ležet mi dítě 8 dní v teplotach, tak bych byla u pediatra znovu a samozřejmě alespon odběry apid

novamamina
22. pro 2022

@andelka dcera taky 4 dny nejedla. Což je u ní fakt divný, až už jsem fakt měla strach. A hleny taky zvracela.
@lentilkah já nevím jestli je to ten RS virus co teď řádí. Ale pokud jo, tak chápu že mimca konci v nemocnicích. Je to hnus

lucynka721
23. pro 2022

My to měly také, starší celkem v pohodě, jen mírné teploty, kašel teda hrůza snad 10dni a rýma nakonec, mladší 2,5 r hrůza, horečky měla cca 6 dnů, nejdříve celý dny to byli vysoké a pak to poslední tři dny kleslo do 38 a jen v noci. Spustil se kašel a rýma, nespala jsem 10 dní pořádně s malou a vše konzultovala s dr, ale dle ní teď jsou ty virozy dlouhé a přesně takové. Dávaly jsme acc, sinupret, sinecod, mucosolvan, a léky proti horečce. Nejlépe zabral malé mucosolvan a sinupret a starší acc.

darkwitch
23. pro 2022

@andelka ventolin se dává i miminku, pokud jsou dusne, což u RS víru dost často jsou.
@apollo20 zopakovala bych návštěvu u doktora.

kupcatko
23. pro 2022

@apollo20 mame to take a uz podruhe. 5 lety to mel pred 14 dny, teploty 6 dni, kasel, ryma, crp negativni. Nyni 5 letak opet 6 dni teplota, kasel, ryma, crp negativni, zvracel a jist moc nechce. Mladsi skoro dvouletak nyni 2 dny horecka, nudle, kasel. U toho rs viru je pry normalni takhle dlouho teplota. Ale je to mazec. Nam nezabira paralen, ale jen nurofen. Delame zabaly na nohy. Zlatej covid co vam budu povidat. Tohle je o dost horsi.

mamikry
23. pro 2022

@apollo20 Dělal doktor stěry z krku? Náš malý měl týden v kuse teploty, večer i přes 39. Nakonec jsme zjistili, že máme celá rodina streptoka, protože prostřední syn se osypal - spálová angína. Dostali jsme atb a do dvou dnů byl pokoj.