Roční dcera občas škube hlavičkou, mám se znepokojovat?

partyzanka91
24. dub 2015

ahoj,
maminky nevím jak přesněj sem měla zformulovat ten nadpis, aby to znělo tak nějak výstižně a normálně. Jde o to že naše dcera (už asi od jejího půl roku) občas vrtí hlavou ze strany na stranu, jako když děláte NE NE ale ty pohyby jsou rychlé a hlavu vytáčí do stran docela hodně. Jsou dny kdy to nedělá vůbec a pak zase den kdy to udělá třikrát za sebou během deseti minut. Má to pod kontrolou, pokud jí řeknu copak to děláš tak se na mě podívá a pak zase pokračuje. Možná je to jen bejkárna, ale přeci jen radějí se chci zeptat - mám se tím znepokojovat? Je mi jasné že o epilepsii se nejedná. Jedna paní když jí viděla mi řekla, že si myslí že jí bolej ouška a proto to dělá. Je tato varianta možná? Co myslíte setkali jste se u dítěte s něčím podobným? Díky moc za zkušenosti

daniellah
24. dub 2015

Moje dcera to dělá taky. Znepokojovalo mě to, ale všimla jsem si, že tak kroutí hlavou většinou, když děláme kraviny, tak jak je pak rozjívená , začne to dělat. Takže jsem to nějak přestala řešit. Tak jsem zvědavá , co kdo napíše.

zo_ja
24. dub 2015

Když na ni mluvíš, kroutíš takhle nějak hlavou?
Jestli správně chápu, tak během 10 minut to takhle udělá třikrát, ale nedělá to nějak jako několik minut v kuse, kontinuálně rychle? Jestli to chápu správně, tak bych se tím neznepokojovala, zvláště pokud to má pod kontrolou.
Malé děti, pokud je hodně bolí ouška, pláčou, a tak celkově poznáš, že jsou nemocný.

Z toho popisu to není přesně poznat, ale tak pokud Ti každá druhá kámoška neříká, že je něco divně... nebo se nějaké dobré můžeš o názor zeptat. Pokud takhle zakroutí hlavou.... tak prostě to je způsob komunikace - třeba. Kopírují i neverbální znaky atp.

zanri
28. dub 2015

@partyzanka91 - malej to taky občas dělá a když se tomu začnu smát a říkat nenene, tak přestane, prostě blbne 🙂 - přesně jak píše daniellah , dělá to ale dost rychle (mně by se z toho zamotala hlava), ale Dr. mi říkala, že je to normální, a taky to párkrát dělal v leže, a to jsem zjistila, že si vlastně takto škrábe vzadu hlavičku, rostou mu tam vlásky a asi ho to svědí a neumí se ještě poškrabat vzadu rukou. Když jsem ho tam hnedka začala škrabkat - usmál se a přestal