Roční syn spadl z metrové výšky na hlavu zezadu

tyrkysovamamca
2. říj 2017

Maminky prosím poraďte roční syn mi spadl z jednoho metru výšky padalo pozadu dopadl na záda a hodně se bouchl do hlavy zezadu zezadu plakal asi minutu Pak začali zajímat hračky a je úplně v pohodě jet na pohotovost nebo ne hrozně se bojím a vyčítám si to spadl mi z mokrých rukou

vetyver
2. říj 2017

Já bych zavolala MUDr nebo rovnou jela a neptala se na MK... Obecně by mělo platit ze když spadnou z menší nebo stejně výšky co měří, mělo by to být v pohodě. Nenechat spát kontroloval zornicky (po posvícení se musí obě stáhnout stejně)

fire85
2. říj 2017

jed raději na pohotovost, radši dvakrát zbytečně než jednou později.sice si hraje, ale četla jsem podobný případ kdy miminku po pádu začala otékat hlavička, což určitě nebude váš případ.ale já bych jela, pro klid duše.je to dost , z metru na záda.

sandi
2. říj 2017

Kliiid 🙂 To se stane dříve či později každé mamině. Vlastně jsi dobrá, jestli Ti poprvé spadl AŽ v roce 😀 Přečti si někde na netu příznaky otřesu mozku (dobré vědět i do budoucna), ale podle toho, co popisuješ, bude syn ok. A nic si nevyčítej, jsi pro něj ta nejlepší máma, děláš maximum, ale prostě nejsme roboti a občas se něco takového přihodí. Hlavně, že je malý v pohodě...

gumak
2. říj 2017

já bych taky jela radši do nemocnice, za to nic nedáte a je lepší mít jistotu než se trápit a přemýšlet bůh ví jak dlouho 🙂

kamila297
2. říj 2017

Nechápu, že máte čas psát dotaz na web, místo toho, abyste se synem rovnou jela na vyšetření...

gepe
2. říj 2017

Pokud je jako jindy po pádu a projevy má standardní jako jindy, mělo by to být ok. Pokud by byl po pádu víc plačtivý než jindy, hodně spací a třeba i špatně by šel probírat, nebo zvracel, okamžitě jet na pohotovost.

kaccistar
2. říj 2017

pokiaľ neprejavuje známky otrasu mozgu (viz internet) prípadne fakt nezvracá alebo nemá iné výniméčné prejavy, tak by som na pohotovosť zbytočne nešla. Ale ak si nie ste istá, tak za to Vás nikto určite nevyhodí a budete mať kľud. Ale môžem Vás uistiť, že nie ste prvá, stane sa to fakt tak rýchlo, že ani neviete.. proste sa stalo.

lavita
2. říj 2017

mně se stalo se synem kdysi to samé a jela jsem hned do nemocnice, kde mu dělali rentgen a byli jsme tam přes noc

popelka1984
2. říj 2017

Zřejmě bych jela, podle toho jak vám to přišlo, jak silný to byl úder,úrazy hlavy nejsou sranda, nebo se poraďte s vaším doktorem. Pro mojí babičku byl pád na hlavu fatální tak jsem na to víc citlivější.

janawaes
2. říj 2017

@tyrkysovamamca Ja bych teda asi jela. Sice mi bylo receno, ze pokud netece nic z nosu, ciry hlen ano, ale pokud je nejak zabarveny nebo k krvi, tak hned na pohotovost. No radeji bych jela, pokud se prastil hodne. Alespon bude klidnejsi. Hodne stesti a at malemu nic neni.

maudd
2. říj 2017

Jela bych hned. Z metru je to dost a tady ti nikdo nerekne, zda je to ještě v pohodě...drzim palce at je vse ok

karolly
2. říj 2017

Mě spadl syn v 5ti měsících. Volala jsem hned doktorovi a řekl mi, že pokud hned začal brečet, není malátný, nezvrací, není spavý a reaguje jako obvykle, je to v pohodě. Ale pokud se Ti něco nezdá, jeď.
Jen si teda neodpustím jednu věc.... Měla jsi volat doktora nebo to řešit hned a ne se ptát na MK a čekat, až Ti někdo odpoví....

misa357
2. říj 2017

@tyrkysovamamca Jestli spadl na dlažbu (mokré ruce=koupelna?) tak určitě vždycky jet!

soleilll
2. říj 2017

@tyrkysovamamca Doufám, že už jsi z pohotovosti zpátky a na RTG nic nenašli. Nic si nevyčítej, to se stane každýmu, ale je potřeba to nepodcenit - je ještě hodně malej.

dominikaromanova
2. říj 2017

@tyrkysovamamca,

tento dotaz opravdu nechápu, stát se to může každé mámě, že dítě upadne, ale nejprve se ptát na fóru, zda jet či nejet k lékaři mi připadá opravdu celkem mimo. Ach jo, mi upadnout dítě, okamžitě jedu do nemocnice a nelezu na fórum. Opravdu mě tyto tupé dotazy nikdy nepřestanou udivovat. Doufám, že jsi z nemocnice již zpět a malému nic není.