icon

Rychle se šířící vyrážka u dětí. Jak řešit?

horsewoman
3. črc 2022

Ahoj. Zítra se s tím chystáme k MuDře, nicméně docela rychle se to šíří..včera to měl jen na jednom prstíku a teď už to má takhle, tak se zkouším zeptat ještě tady. Nikde jinde po těle to nemá a evidentně ho to dost svědí..naštěstí po namazání Psilo-Balsamem svědění přejde, nicméně na mizení to účinek nemá (jen na to svědění). Neměl někdo něco takového taky a co to bylo? Kdyžtak díky za reakce.

Rychle se šířící vyrážka u dětí. Jak řešit?Rychle se šířící vyrážka u dětí. Jak řešit?Rychle se šířící vyrážka u dětí. Jak řešit?
jjasmina
3. črc 2022

@horsewoman já bych jela na pohotovost ať to není do zítra ještě horší

horsewoman
autor
3. črc 2022

@jjasmina Taky jsem na to myslela, že by bylo asi nejlepší to podchytit co nejdřív, ale zase mám trochu strach, abychom si z té pohotovosti nepřinesli něco dalšího, kdyby tam byly třeba děti s horečkama.

goovana
3. črc 2022

@horsewoman neměl pred tím horečky?

horsewoman
autor
3. črc 2022

@goovana Neměl. Ani teď nemá teplotu..ani zvýšenou.

horsewoman
autor
3. črc 2022

Tak už to má i kolem jednoho kotníku..to tam ráno ještě nebylo, tak asi možná přeci jenom pojedeme.

goovana
3. črc 2022

@horsewoman tak to je zvláštní určitě bych jela k doktorovi ty pupínky nevypadají vůbec dobře

palja
3. črc 2022

@horsewoman to bych taky jela,pokud se ro takhle rychle rozlízá. Je to zvláštní, takovou vyrážku jsem nikdy neviděla.

fouskovi
3. črc 2022

@horsewoman určitě na pohotovost kdyz se to tak rozjíždí

horsewoman
autor
3. črc 2022

@fouskovi Určitě pojedeme..jsou tam na pohotovosti od 17. hod., tak vyrazíme a dám vědět..kdyžtak třeba pro někoho dalšího, kdo by to řešil.

goovana
3. črc 2022

@horsewoman dejte vědět
Ty puchýře nejsou moc pěkné mě přijdou jak kdyby byli něčím naplněné..

rencinka87
3. črc 2022

Podle me ruka-noha-usta.

horsewoman
autor
3. črc 2022

@goovana Jj..jsou to takové vodové puchýřky..teda přijde mi. Nic zatím neprasklo a já to samozřejmě nijak nepitvám, ale na tom prstíku působí vodově. Na tom zápěstí a teď i nože jsou takové bělavé..jako spousta malých uhříků. Nicméně před chvílí jsme se vrátili z nemocnice. Na pohotovost jsme se vůbec nedostali..taková fronta, že lidi seděli i venku na chodníku. S malým, když jsem to viděla, jsem dovnitř radši ani nešla a venku jsme s manželem řešili co uděláme, když najednou šel kolem manželův známý s manželkou, která dělá sestru na dětském a ta nám řekla, že to vypadá na 7. nemoc (ruka-noha-ústa), jak píše @rencinka87 . Jeli jsme tedy domů s tím, že zítra si dojdeme samozřejmě ještě radši k obvodní, ale pokud by to bylo "jen" tohle, tak to by mělo být v "pohodě"..jakože nic vážného.

motlinda
4. črc 2022

Taky mi to přijde jako nohy ruky ústa

horsewoman
autor
4. črc 2022

Tak jsme dnes byli u obvodní, která nás ujistila, že to není Sedmá nemoc a určitě to není nic infekčního. Máme dál mazat tím Psilo-Balsamem, na spaní dávat Fenistil kapky a v PÁ se ozvat co to dělá. Prý to je tedy nějaká reakce na něco, ale vůbec mě nenapadá na co by to mohlo být..nejsem si vědoma toho, že by přišel do kontaktu s něčím "novým" 🤷🏼‍♀️

petramana
4. črc 2022

no nevim, rekla bych taky sedma nemoc... nam zase mudr. tvrdila, ze maly ma anginu a pritom to byla aftozni stomatitida jak jsem rikala od zacatku, takze zbytecne nam davala tehdy antibiotika 🤦

horsewoman
autor
4. črc 2022

@petramana A může být ta Sedmá nemoc i bez puchýřků u/v puse? Kolem pusy ani v puse to totiž nemáme..minimálně zatím a už je to dnes vlastně třetí den, co se nám to rozlejzá po ruce a noze. Jinak na tu Sedmou nemoc jsem se vyloženě ptala a bylo by řečeno, že ty puchýře prý vypadají jinak 🤷🏼‍♀️

petramana
4. črc 2022

@horsewoman maly sedmou mel bez aft a puchyrku kolem a v puse... jako vypadaly jinak, ale mel je na stejnycg mistech jak u vas a pak mu zezloutly nehty na nohou a nektere slezly a taky se mu loupala kuze na dlanich a chodidlech... nektere nazory doktoru moc neberu, hlavne treba na pohotovosti mi prijde ze jsou uplne mimo..

horsewoman
autor
4. črc 2022

@petramana No tak to jsem teda zvědavá, co se z toho nakonec vyklube.

petramana
4. črc 2022

@horsewoman uvidite, stejne se jenom mirni priznaky tak jako tak... at je to brzy v cajku 👍

horsewoman
autor
5. črc 2022

@petramana Díky 🙂

horsewoman
autor
5. črc 2022

Jinak začínám mít podezření, že by to mohla být reakce na stípnutí hmyzem. U těch předchozích fleků jsem si štípanců jako takových nevšimla, ale včera ho venku něco stíplo do lýtka..normální štípanec jako od komára..a do rána se mu tam vysela úplně stejná vyrážka, tak si říkám, jestli i u těch ostatních fleků nebyl prvně štípanec..třeba jen malinký vpich, komár se třeba ani pořádně nenasál..který nebyl vidět, nebo byl jen malinký, ale udělala se mu tam ta vyrážka.

palja
5. črc 2022

@horsewoman jinak já jako malá jsem měla vyrážku po kontaktu s trávou. Byly to taky takové pupínky, ale více červené a taky se to takhle rozlizalo.
Tak snad to nebude nic vážného a brzy to zmizí. Pokud jsou to štípance, tak bych na to dala fenistil gel a nebo fenistil kapky.

horsewoman
autor
5. črc 2022

@palja Jj..doktorka právě taky zmiňovala trávu. Mažu mu to Psilo-Balsamem (obdoba Fenistil gelu) a na spaní teď tedy ještě ty Fenistil kapky, ale zatím není vidět moc nějaký účinek. Po tom Psilo-Balsamu ho to teda asi míň svědí, ale nemizí..spíš se dál rozlejzá..a u kapek zatím nevidím vůbec žádný účinek, ale měl je zatím jen dvakrát, tak nevím, jestli to nepotřebuje delší užívání 🤷🏼‍♀️

palja
5. črc 2022

@horsewoman ten fenistil někdy trvá déle než zabere, i ten gel pokud je to nějaká agresivní vyrážka.