S kapičkami na prdíky je to ještě horší. Máte podobnou zkušenost?

mamca_1234
5. srp 2021

Milé maminky prosím o radu. Setkala jste se některá s tím, že po kapičkách (Espumisan, Baby Calm) byly prdiky ještě horší a miminko ještě neklidnější?

Máme měsíčního chlapečka, dáváme rourku, nahrivame bříško, masirujeme, dávali jsme Baby Calm nejdřív samotný, pak jsme k tomu zkusili pridat Espumisan. Pak samotný Espumisan.

Už X tou noc nespíme, tlačí, je rudý jak rak.

Stravu si také hlídám...

Případně co opravdu pomohlo vám?

Moc děkuji!

Poradíte? Moc děkuju

makovice88
5. srp 2021

@mamca_1234 Nam nepomohlo bohuzel nic ☹️ Co to trochu zmirnilo bylo nosit ji v satku, pozdeji v nositku. To na me prospala i 3 hodiny v kuse.

pampeliska1313
5. srp 2021

My měli Balonix (stejný princip jako Espumisan) a teda taky jsem měla dojem, že ho to ještě víc zabetonovalo, přestala jsem je dávat, protože to bylo s prckem pak ještě horší než když měl “jen prdíky” . Teď mu kapu Biogaia probiotika - mělo by to dopomoct k tomu aby střeva osídlily ty dobrý bakterie..je to teda drahý, stály šest stovek, ale už za dva dny se mu to zklidnilo, odchází průběžně větry a dokonce má prcek ob den stolici, která je i taková normálnější, jsme na UM a ta stolice co z něj horko těžko lezla byla konzistencí jak modelína. Teď už dobrý, takže za mě to.🙂

zrzeckas
5. srp 2021

U nas podobne.... Ja davala kminovy caj a ten pomahal.... Malemu tak, ze se mu darilo kakat i prdet, sem tam jsme pocvicili nozkama a promasirovali brisko a bylo vse ok.... Mala to melanhorsi, te pomohl az drobet pozdeji a beu trubicky se nevyprdela a uz vbc ne vykakala. Zacalo to byt v pohode az s prikrmy.... Jinak vydrz po prikrmech to zacina byt v pohode

strasidelko
5. srp 2021

Ahojky, tohle znám bohužel taky. Ale co nám pomohlo byla biogaia kapicky. Zkus. Ale zabírají tak až 10den. Nejlepší je dávat od narození i když se údajně nesmí hned po porodu.
Nám pomohly dost.
Ale jak už tu holky píšou nejvíc pomohlo nositko a nonstop jsem nosila a v noci utáhnout do zavinovacky a uhoupat na míči. A vydržet. Po třech měsících se to o dost lepsilo.
Neumí si sami zatlačit ten prdik ven. Až se začnou více hýbat a posílí svalstvo břišní tak už si prdne sám. Držím palce a pevne nervy. Přejde to.

jeyre
5. srp 2021

Ahoj, nám pomohl kmínový odvar. Zkoušela jsem ho dávat pár lžiček před kojením do pusinky, někdy to vyšlo a někdy ne. Ale hlavně jsem ho pila spoustu já, dávala jsem si tak 0,25l do 1l čaje pro kojící s fenyklem. A dávat do polohy na tygrika, syn naštěstí neblinkal, tak to šlo.

anet_98
5. srp 2021

@mamca_1234 espumisan nám také vůbec nepomohl a malej měl po něm zácpu. Babycalm nám způsobovat průjem, takže jsme ho dávali jen 2x denně. Nejvíce nám pomohli probiotika biogaia k podpoře střevní mikroflóry a teta z Německa nám poslala sabsimplex, který má sice složení jako espumisan, ale nemá v sobě silikony a nezpusoboval zácpu.

lida9
5. srp 2021

pomohla jedine strava, tedy moje strava, velmi hlidat... i obyc. caj byl problem... takze otazka, co jis? ja byla jednu dobu na vode, sucharu a vyvaru, diky bohu zabralo, mimco spalo a ja postupne zarazovala velmi pomalu dalsi potraviny...

anet_98
5. srp 2021

@lida9 to je pravda. Já abych nebyla pořád jen na suché rýží a kaši jsem se inspirovala tady kojicimaminky.cz a vybrala jsem si recepty, které jsem mohla a které mi chutnaly.

mhpraha
5. srp 2021

nám pomohly také biogaia kapky a babycalm. a hodně hlídat stravu.. jím opravdu velmi omezeně, ale snažím se to vydržet.. prdíky se po 14 dnech hodně zlepšily.. také pomohlo, když chlapeček kope v lehátku babybjorn

mamikry
5. srp 2021

U nas pomahaji Biopron kapicky a nejvic teda pomohlo, kdyz jsem vysadila komplet mlecne vyrobky a prestala jist vajicka. Sice je to celkem utrpeni, jelikoz syry a michana vajicka miluju, ale maly je od te doby mnohem spokojenejsi. Nevim, zda ma primo ABKM, ale na brisko to pomohlo.