Co pomůže na zácpu dvouleté holčičce, kromě projímadla?

peetulkka
14. pro 2018
yasminna
14. pro 2018

@peetulkka švestky, švestková šťáva, nebo i sušené švestky. Jinak dcera když byla malá a měla zácpu, tak pomohlo i nastrouhané jablíčko. 🙂

normalnimatka
14. pro 2018

jabka, švestky - i kompoty, laktobacily, lněný semínko zalitý horkou vodou vypít, nebo sníst v něčem+ zvýšit pak tekutiny...myslim, že exisutjou víceméně neškodný "projímadla" z přírodních věcí, třeba fructolax. je i sirup pro děti, mrkni https://www.pilulka.cz/ortis-fructolax-sirup-pr...

peetulkka
autor
14. pro 2018

@yasminna Moc děkuji,už se to s nami táhne dva měsíce.Jsem s toho zoufalá....Dnes jsme opět byli u mudry a akorát poradila zmenu jídelníčku a hodně pit.S glycerinovim cipkem uz jsem to vzdala,jsou to pro ni strašná muka.Brečí u toho řve,prostě hysterci a ja uz s ni.Protože se nemůžu koukat nato jak trpi.Jde ji třeba na kakani ale prostě to strachy zadržuje.Uz mi zacala i ze strachu zvracet protože se hrozný te bolesti.To nam rekla mudra ze to je s psychické,ale ve středu jdem pro jistotu na sono.

normalnimatka
14. pro 2018

@peetulkka tak tekutiny a úprava stravy by měla bejt na prvním místě, než hnedka cpát čípek...to jsou zas doktorský rady, bože.... jinak soucítim, musí to bejt hrozný. tak zkuste, klidně i nakombinovat. třeba probiotika bych dala v každým případě, to opravdu neuškodí. pár jablek denně, nebo švestkovej kompot taky. a případně k tomu zkusit i ten fructolax nebo něco...

neomenia
14. pro 2018

Ahoj. Je to psychické, 95% deti to ma psychické. Jednou maji tvrdy bobek a boli je defekace, a uz nechteji tlacit, stolice se stane tim tuzsi a vzniká začarovaný kruh. Jako pediatr ti poradim presne to, co asi slyšet nechceš - pokud nepomohou vyse zmíněna doporučeni, pak nezbyva nez razantne odstranit ten "spunt" projimadlem- nenavykovym samozřejmě : Forlax nebo Fortrans, popř. Se daji koupit i male klysmaticke roztoky, napr. Yal. Kdyz se to neudela, bude to horsi a horsi. Primarni je odstranit retinovanou tvrdiu stolici, teprve pak lze podnikat dalsi kroky.

jity6
15. pro 2018

Když měl syn těžkou zácpu ve třech letech (podobnou, jako popisujete vy, tj. už jsme byli všichni zoufalí), doporučil nám náš pediatr OVESNÉ VLOČKY. Dávala jsem je do polévek, omáček (na zahuštění místo jíšky), do zakysané smetany nebo jsem vařila ovesnou kaši s ovocem. Nám sušené švestky a povidla samy nezabraly. Sirup Lactulose a klystýr Easylax pomohl jen krátkodobě, ale ty vločky byly perfektní (nám pomohly do 2 dnů) a používám je vždycky, když se děti nemůžou vykakat. Ještě jsme mu dávali šťávu odšťavněnou z jablka a hrušky. A co jsem dřív nevěděla bylo, že čokoláda a banány způsobují zácpu. Držím vám pěsti.

yymajkx
15. pro 2018

@peetulkka mám ty samé problémy se synem. Zadržuje a boji se. Skončil už i v nemocnici na klystyru. Nic nezabiralo. Teď jedeme přísně stravu a Forlax a je to na lepsi cestě. Držím palce.

peetulkka
autor
16. pro 2018

@yymajkx Tak to mě moc mrzí,je to hrůza co ty dětičky s nami provádí😕Ja už chvilkama propadam panice jestli to bude ještě dobrý,nebo pořád budu ve stresu s toho,a prostě pořád čekat na každý jeji prdnuti a radosti s toho skákat do stropu😐Je to tak ubijejici ten pocit....

peetulkka
autor
16. pro 2018

@jity6 Dnes jsem zkusila ty vločky do polevky tak uvidime...Myslíte že bych mohla dat i rozmixovane na úplně jemnounko do jogurty?Třeba k snídani?

yymajkx
16. pro 2018

@peetulkka verim ti. Kdo to nezažil, neví. My dáváme teď Forlax a je to mnohem mnohem lepsi.

jity6
17. pro 2018

Úplně rozmixované vločky jsme dávali dceři do zakysané smetany taky, když ještě neuměla kousat, takže do jogurtu bych to dala. Velice prospěšné jsou podle našeho pediatra zakysané mléčné výrobky (zákys, krajanka, ochucený kefír), tak jsem kupovala krajanku a zakysanou smetanu.

Na snídani se nám osvědčila ovesná kaše z internetu, kterou jedna paní moc chválila při zácpě - množství v receptu podle oka: ovesné vločky (dávám menší hrst) - s mlékem 10 minut vařit. Přidat např. jahody, strouhané jablko nebo meruňky. ROZMIXOVAT. Přidat kousek másla a osladit dle chuti. Navrch může, ale nemusí být granko nebo ovoce. Kaše nemá být moc řídká!

peetulkka
autor
17. pro 2018

@jity6 Ta kaše zni moc dobře,určitě ji vyzkouším.Dnes to byl třetí den a mala to po dlouhém protahovani pustila ven ze sebe KONEČNĚ.No byla jsem úplně šťastná.A moc děkuji za zprávu,jste moc hodná.Cpu do ni teď ty ovesne vločky rozmixovane v jídle.Včera byli v polévce a dnes jsem je dala do omáčky.Malá si pěkně pochutnala.Joo a koupila jsem ji svestkovy čaj,a cast toho caje dolevam svestkovou šťávou z kompotu.Tak snad to bude lepší.

lajla
25. pro 2018

Odvar z lnenych seminek

mates133
25. pro 2018

Byva to psychické,u nas v různé míře měly obě děti,každé je jiné,u dcery to trvalo dele a nakonec nejvic pomohla kombinace trpelivosti - kdyz uz se rozhodla na zachod jit,sedela jsem tam s ni,drzela za ruku a litovala ji a toho,ze jsem to s ni prestala resit,neptala se,nepresvedcovala,nemluvila o tom,pokud o tom nezacala sama.U syna pomohla kombinace toho,ze to parkrat pustil do vany s teplou vodou,jak se uvolnil a zapoměl a to mu prislo hnusne,nanicnik nechce dodnes,ale chodi na zachod "jako velky" a jena to pysny..proste zalezi co je zapovahu..