Salmonela. Máte radu?

andrasek
30. srp 2020

Zdravim,mam 8mi mes.mimco uz pet mesicu mame salmonellu a posledni vyter ukazal,ze se to zhorsilo davame probiotika a dodrzujeme hygienu,vse vyvarujeme po kazdem jidle,vynechala jsen ted i ovoce a uz nevim,co dal. Nemate nejake rady?doktorka mne vzdy rika,ze uz je z toho velmi zoufala,ale nic vic neporadi,jen ty probiotika a hygiena.diky predem. Prujem uz davno nema. Jen proste zbytky te mrchy tam stale jsou...bohuzel uz nekojim,tak davam od hipp umele mleko. Ma dopo bily jogurt,na obed maso nebo zeleninu a davali jsme na vecer kasi,ale bez ovoce mne to ted nesni...

pabka
30. srp 2020

@andrasek dcera také měla salmonelu, proč vynechavate ovoce? To nám dr nerikala...? Měli jsme takový gel, který se rozpoustel ve vodě a vypil a měl by pomoci k vyloučení salmonely. Budu vzpomínat na název... dával se 3x denně.

pabka
30. srp 2020

ENTEROSGEL se jmenuje

anet_98
30. srp 2020

Ovoce obsahuje cukr a tím se salmonella živí. Sama jsem si jiv 17letech prodělala a vím že cukr mi zakazovali v jakékoliv formě a já denně po dobu 1 měsíce byla na bramborech, rýži a bezvajecnych testovinách.

pabka
30. srp 2020

@anet_98 aha, tak to je asi ten důvod..

sudylichozrout
30. srp 2020

@anet_98 Jj, presne tak. Mama mela salmonellu a take byla na takove diete. Zadny cukr.

zirawka
30. srp 2020

ano, přesně tak, dieta (rýže, atd.)... nosičství salmonelly může být i klidně rok bez zjevných potíží... 😕