icon

Seborea u kojence. Jakou kosmetiku používat?

luccy98
12. lis 2020

Ahoj,
Rada bych se zeptala co byste ze zkušenosti doporučili na seboreu v obličeji u miminka 4 týdny? Nebo jakou “kosmetiku” používat.
Doktor nám doporučil červenou indulonu.

Díky

dascha9
•
12. lis 2020

malé velice pomohl scin-cap krém, používala jsem ho na doporučení doktorky

astyna88
•
12. lis 2020

Na seboreu nám dala pediatra masticku z lékárny. Stačí to mazat něčím mastnym,u prvního dítěte jsem to řešila u dalších už ne a zmizelo to samo, stačil mi mastný krém pro děti

veru181
•
12. lis 2020

Na čele jsme mazali slunečnicovým olejem, ve vláskách Uriage Bébé Krémem https://www.drmax.cz/ur-1ere-soin-croutes-de-la... Ve vláskách to teda trvá dlouho, ale vypadá to, že to postupně pomáhá.

luccy98
autor
•
12. lis 2020

Když já už nevím jak mu mám pomoc. Strašně ho to asi svedi, cely se kroutí, skrabe...

michaela1990xx
•
12. lis 2020

My používáme gel Ceumed.

inkheart
•
12. lis 2020

Měli jsme uriage krém, ale nakonec to prostě chcelo čas, bohužel. Pokud se miminko trápí, zkusit se zeptat, jestli vám doktor nedá zadanku na kožní

me_druhe_ja
•
12. lis 2020

Já teda hodně vysusovala a vyčesávala až se vytratila sama, ale až později. Někdy kolem 7-8m.

blondynka400
•
12. lis 2020

@luccy98 já jsem po nic. Bohužel je to vývojové a časem to přejde. Teoreticky něco honě mastného, ale za mne je lepší spíše nic a nechat to. Jestli si to rozškrabává, tak rukavičky.

lucifux
•
13. lis 2020

Já na radu dr. mažu škvařeným sádlem, tak aby se to pěkně nasálo a napilo a po té vyčešu. Naše dr je stará škola lec s čím už se setkala a vždy mi poradila dobře. Všichni moji kluci si seboreou prošly, a opravdu mi na to stačilo pouze sádlo a dětský jemný kartáček na vlásky.

eeevelyn
•
13. lis 2020

Nám skvěle zabrala zinková mast od dulcia, skvělá věc na opruzeniny, vyrážky,...

ekou
•
13. lis 2020

Pomohl krem od weledy

hankaros
•
13. lis 2020

Navázala jsem sadlem, nechala 2 hodiny a pak jsem to vymyká samponem a zinkou. Potreti byl bez supinek.

luccy98
autor
•
13. lis 2020

U nás je to takhle, zatim mám tu indulonu červenou. Ale asi bych zkusila to sádlo...

mar8
•
14. lis 2020

syn byl takto poďobaný také, i v těch vlasech toho měl hodně, tam by mohlo to sádlo být super, my tehdy používali dětský olejíček, sádlo mě vůbec nenapadlo, hodně jsem promazala a pak vyčesala, a vyrážky jsem mazala krémem na opruzeniny, on vysušuje, teď bych určitě doporučila krém na opruzeniny z Eurony, je přírodní a pomáhá třeba i na exémy, škoda, že jsem ho tehdy neznala

jesjaja
•
15. lis 2020

@luccy98 AHj, u nás se osvědčila řada kosmetiky od Uriage. Je to sice drahá kosmetika, ale fakt účinkuje.