Špatná imunita, školka a Covid. Nechat doma, nebo poslat do školky?

3. led 2021

Máme šestiletého předškoláka. Od září 2019 prakticky nebyl ve školce, nejdřív nemoci, pak Covid. V tomto školním roce jsem ho dala v září, na konci září byl na očkování, pak zavřeli školy, byla jsem doma se starším, tak jsem si ho zase nechala doma. Zítra starší nejde do školy, tak jsem brala jako jasné, že nepůjde ani mladší. Teď se mi to ale rozlezelo. Covid tu bude dlouho, takže by klidně nemusel jít do školky už vůbec. Nevím, jestli to je řešení.
Syn měl do 5 let cca 25x ATB, léčí se na imunologii. Jak má rýmu, tak se mu to buď vrazi do ucha, nebo z toho má zápal plic (měl už 4x), případně ještě laryngitidy, to jsme skončili několikrát v nemocnici (ještě v 5 letech). Nechali byste takové dítě doma, nebo byste ho vyslali do školky? Chodím do práce, ale hlídání máme. Co jsem ho nechala doma, je zdravý a i když jsme odpadli všichni ostatní, on to od nás nedostal. Takže jsem spokojená s tím, jak to teď je.

mamikry
3. led 2021

My deti stridave davame a nedavame. Problem si imunitou nemaji, ale jsem tehotna a mam obavy. Ve skolce zatim zadna prokazana nakaza neni, ale prvni tyden ted urcite nepujdou, nejspis az ten dalsi, podle situace. Ted budou narustat nakazy ze Silvestra a Vanoc, tak pockame, co z toho vyleze, pak se uvidi.

priefi
3. led 2021

Pokud má problémy s imunitou, tak bych asi počkala, než se situace aspoň trošku uklidní. Já osobně taky teď moc syna nechci dávat do školky, když čísla jsou, kde jsou a ještě nejspíše budou dozvuky Vánoc a Silvestra, takže bych se vůbec nedivila, pokud čísla teď půjdou rapidně nahoru.

atisak
3. led 2021

Rozhodně bych nedávala. Pokud by Covid chytil, může z toho mít zase problémy. Na co vám přišli na imunologii?

autor
3. led 2021

@atisak na nic. Zdravé dítě, co je často nemocné. Imunitu má na spodní hranici, ale už v "zelených číslech". Takže prý musí dozrát.

bara88
3. led 2021

a já bych dala,ted většinou do školky nachlazené děti nechodí takže je to lepší jako jindy

mamikry
3. led 2021

@bara88 Tak to mate kliku, u nas chodi do skolky chrchlajici deti, ktere tam vodi jeste vic chrchlajici rodice, uz dvakrat jsme kvuli tomu doma lehli.

bara88
3. led 2021

@mamikry tak si stěžujte u ředitelky a nebo i výš,protože oni ve školce mít takové děti nemůžou.jako neříkám že se nestane že dítě má trochu rýmu ale viditelně nemocné děti?to fakt ne

mamikry
3. led 2021

@bara88 Vylozene schvacene deti tam nenechaji, ale chrchlani se neresi, to by tam ted nebyl nikdo. Ale riziko nakazy proste je.

bara88
3. led 2021

@mamikry ale bude a třeba ještě dlouho ono pro imunitu není dobré ani zvřít dítě doma a do kolektivu ho nedávat

autor
3. led 2021

@bara88 otázka je, jak by případně zvládl Covid, když už měl takové chuťovky, že si s ním nevěděla rady ani doktorka. Toho se aktuálně bojím nejvíc. Od pulky října do půlky byla školka 3x v karanténě, takže riziko tam je.

priefi
3. led 2021

@bara88 tak s tím, že do školky nechodí nachlazené děti rozhodně nesouhlasím, pokud tomu tak je ve vaší školce, tak gratuluji, v naší rozhodně není... Teď dokonce tam byl i Covid, kdy skoro všechny učitelky byly pozitivní, takže si teď nedělám iluze, že budou dodržovat víc, ba naopak méně, když už to prodělaly a mají imunitu, bude jim to úplně jedno...

martt
3. led 2021

Nečetla jsem všechny komentáře Ale za mne mám dva syny. Starší 9 let je v rizikové skupině. Mladšímu v březnu bude 5. Oba dva stále nemocní(Zánět průdušek, brochitidy, laryngitidy apod. . Od září jsem jim nasadila ústní probiotika Bactoral a kupodivu nebyl ani jeden nemocny. Vím že se bojíš, také se bojím mladšího zítra poslat do školky, protože starší zůstává doma. Ale na něm vidím, že ten sociální kontakt s vrstevníky už nutně potřebuje. Takže ho do školky posílám. Nejhorší je, že Covid může dostat kdekoliv nebo ho můžeš třeba přinést ty z práce. V práci kolegyně covid měla a sama rikala, že vůbec neví, kde ho chytili. V te době byli školy zavřené a do obchodu, také nechodili a přece ho měli 🤷‍♀️. Takže podle mého názoru pokud ten Covid máme dostat tak ho dostaneme i když se chráníme sebe víc.

autor
3. led 2021

@martt já jsem na neschopence a manžel má HO.
Bactoral jsem dávala a efekt to nemělo.

sasui1
3. led 2021

@priefi 🤷a co maji pancelky delat s chrchlajicim ditetem kdyz takove deti davaji vetsinou rodice ktere kdyz upozornite tak "alergie", "doma nekasle", "niceho jsem si nevsiml", "nejste doktor" a kdyz zavolate rodici at si prijde pro nemocne dite tak po vas rve ze prace neni holubnik a ze nemuze porad z prace odbihat 🤔🤣🤣🤣🤣
Takze bohuzel ze strany skolky na to neni zadna paka jak nechat chrchlajici deti doma 🤷

zmrzlinka
3. led 2021

A na ORL stě byli?Synovi hodně pomohlo odstraneni nosní mandle.

autor
3. led 2021

@zmrzlinka mandli už mu brali 2x. Měl gromety v uších...

ivis_b
3. led 2021

Já bych takové dítě do školky nedala, já z toho mám respekt. Syn žádný zásadní zdravotní problém nemá, býval tak nějak běžně nemocný, ale od března je doma - s výjimkou září, to chodil, ale pak se v září narodila ségra a syna jsem stáhla. Mrzí mě to kvůli němu, školka je fajn, ale nechci riskovat, že mi přinese ten sajrajt domů k miminku.

autor
4. led 2021

@ivis_b kdyby nebyl syn předškolák po odkladu, tak neřeším a nechodil by.

mamikry
4. led 2021

Nas je taky predskolak, bez odkladu tedy, ale do skolky sel poprve az tenhle rok. Mrzi me to hlavne kvuli nemu, ale zdravi je ted dulezitejsi. Muzete ho doma zabavit treba vzdelavacima hrackama, at se trosku neco uci. My mame radi treba tabulky Logicco. Ted budu objednavat sesity na procviceni spravneho drzeni tuzky a uvolneni zapesti, karticky s abecedou. Ma knizky od Albi treba s abecedou a anglictinou. Holt improvizace.

ivis_b
4. led 2021

to chápu, že je horší, můj syn bude předškolák až za rok. Nicméně pořád pro mě zdraví na prvním místě. Snad se ta situace už konečně zlepší...

fouskovi
4. led 2021

Ale pokud je předškolák tak musí mít nějaké hodiny které musí mít splněno ne

petrasipkova1
4. led 2021

To je děsivé, dcera 5 let a měla antibiotika jen jednou ve 2 letech, protože se mi nalokala na kole studeného vzduchu a měla anginu. Ale je také astmatik a alergik, do školky jsem ji ted dávat nechtěla, ty počty nakažených masivně porostou, ale vydupala si to, líbí se jí tam. Za celý podzim nebyla nemocná, protože děti tam opravdu chodí zdravé. Chodíte na nějakou dobrou imunologii ?

autor
4. led 2021

@ivis_b on má právě kvůli časté absenci odloženou docházku, protože má problémy v kolektivu, tak jsme doufali, ze bude mít letos šanci.

@fouskovi nemusí. Jak je Covid, nikdo to neřeší. Loni byl za celý rok asi 12x v září a taky to nikdo neřešil.

@mamikry po vzdělávací stránce problém není. Sice to není ideální, ale do školy mohl už loni, protože vše podstatné umí.

autor
4. led 2021

@petrasipkova1 starší syn měl ATB 1x, ve 4 letech na angínu. Mladší to má horší. Ale za rok 2020 neměl už ATB ani jednou.

autor
4. led 2021

Takže vyvrcholení. Manžel to rozštípl a syn šel do školky. Když ho vyzvedával, tak si tam tatínek přebíral dítě, že zítra nepřijde, protože mají doma Covid.

fouskovi
5. led 2021

Tak to mazec bych mu dala přes držku sprominutin