Stačí se k budoucímu pediatrovi nahlásit přes telefon?

dzejnule
18. dub 2017

Ahojte, stačí se k budoucímu pediatrovi nahlásit přes telefon nebo je nutná osobní návštěva? A je nutné se předem nahlásit i porodnici, kde budete rodit?
Děkuju moc 🙂

absintka19
18. dub 2017

@dzejnule ahoj, pediatra se zeptas zda vas vezme, a keho jmeno, adr.a tel nahlasis v porodnici tak si to priprav.
Treba v Praze se musis registro at do porodnice. Jen nechapu, komu chces porodnici hlasit? Pediatrovi? Tomi das papiry co po porodu dostanes.

dzejnule
autor
18. dub 2017

@absintka19 Nene, myslela jsem spíš jestli volat do té nemocnice, ať nás tam čekají 😀

absintka19
18. dub 2017

@dzejnule zalezi na nemocnoci jaka maji pravodla. Nekde registrace, nekde staci jen prijit a mit sebou podklady, budou se hodne pak ptat od fiagnoz pres tehu.prukazku atd.

puresin
18. dub 2017

@dzejnule K pediatrovi u nas stacilo po telefonu, ale chce to dost napred, muzou mit plny stav, tak at mas cas se kdyztak poohlednout jinde.
U porodnic zalezi na meste, u nas v HK se neregistruje, v Praze treba ano. 🙂

tortojs
18. dub 2017

K pediatrovi jednou musíš osobně, dostaneš razítko do průkazky. Do porodnice se registrovat někde musí a někde ne, záleží kde chceš rodit. Ať už je to porodnice bez registrace a nebo s registrací a jsi tam registrovaná tak samotný porod tam hlásit nemusíš. Prostě přijedeš a porodíš.

absintka19
18. dub 2017

@tortojs jake razitko od peditra? To ke blbost, nic takoveho.

absintka19
18. dub 2017

@tortojs a navic kdyz bude mit porodnice plno, poslou te jinam.

tortojs
18. dub 2017

@absintka19 já mám v těhotenské průkazce místo, kam dostanu razítko jako potvrzení že nás po porodu registruje. Po telefonu může slíbit co chce.

tortojs
18. dub 2017

@absintka19 to se může stát ve větších městech a z toho důvodu je tam zavedena registrace k porodu. Tam kde registrace není, tě k porodu musí přijmout.

absintka19
18. dub 2017

@tortojs ale kdepak, v Brne se neregistruje, prijdes a dle kapacity vezmou nebo ne. A Brno je velke mesto 🙂

puresin
18. dub 2017

@tortojs
@absintka19 Taky myslim, ze razitko od detskeho netreba, po telefonu si proste sestra zapsala muj predpokladany termin porodu, aby s nami +- pocitali, a pak uz jsem jim volala az po prichodu z porodnice, abychom se domluvili na prvni kontrole mimca. Nemaji prece duvod neco slibovat a pak vas nevzit, rekla bych. Jinak v tehu prukazce je spousta kolonek na spoustu razitek, uplne vazne jsem je vsechny nikdy nebrala. 🙂

netopejr
19. dub 2017

Ano. U několika takových registraci jsem byla, pediatr si vezme údaje (jméno, adresu, předpokládány TP) s tim, at se ozveš,az se mimi narodi, ze domluvíte termín navstevy. Toť vse. Jde o kapacitní moznosti pediatru, takže musí mit ještě kapacitu, a.musi s tim počítat, v nekt.lokalitach je problem sehnat pedostra, mají přespočet všichni, nekoho se da ukecat, nekde to zas problem neni vůbec. Ale urcite je pro Tebe dobrý tento krok učinit, protože s novorozencem se shání špatně a všichni už budou mit plno téma,co se registrpovali v těhotenství. 😉