Stále nemocné děti. Jak to zvládáte?
Ani nevim jestli mi nekdo poradi, ale uz 5 tydnu mam nemocne vicemene obe deti. Starsi dcera byla v mezidobi 3 dny ve skolce a pak opet lehla. Zacalo to jako obycejna ryma s kaslem, pak horecka s kaslem a nyni laryngitida. Prijde mi, ze nyni jsou na tom oba nejhur od zacatku onemocneni. U doktorky jsme byli dvakrat, crp nizke, tak jen obecne rady na caj, sirup na kasel atd. S mladsim zitra pujdeme na ORL zda to nema na usich... No a k otazce. Jestli mate nekdo takhle nemocne deti jak to zvladate vy?? Ja uz jsem z toho uplne vyrizena, mladsi mi stale visi na nohou, snazim se vzdy kdyz chce nosit i v manduce, ale cely den to opravdu nezvladam, boli me zada (mam od doktora i zakazane nosit, ale to holt nejde, no), navic vicemene cely den i noc rve. Navic kdyz je doma, dela neuveritelne veci, a clovek ho musi co minutu kontrolovat, aby se nezabil, neco nerozbil atd.
Starsi aspon jednou denne pustim pohadku a mam klid, ale stejne strasne zlobi, kdyz jim je relativne dobre, tak jen doma delaji neporadek, tahaji nadobi z kuchyne, polstare z gauce, hracky vsude po obyvaku, z zidli a susaku na pradlo stavi prekazkovou drahu apod... Kdyz mi pak obcas dojde trpelivost tak na ne zakricim, pak si to samozrejme vycitam, pak stale premyslim proc jsou tak nemocne, jestli je to moje chyba, ze jsem nervozni, ale zase uprimne kdo by nebyl kdyz je tak dlouho zavreny doma. Ven chodime kdyz to jen jde, ale s teplotou to nejde a napr. poslednich 10 dni jsme nikde nebyli a urcite jeste nekolik dni nikam nepujdeme. Uz mi dochazi sila, nezvladam na ne byt stoprocentne mila a pak si vycitam, ze jim jeste svym chovanim ublizuju :( Poradite nekdo jak na to?
@veronikav31 a teď úplně nerozumim tomu, jak jsi to myslela. pokud má rýmu mladší, tak starší, pokud ji nemá, do školky asi může, byť je velice pravděpodobně přenašeč. ale dávat dítě s nudlí u nosu do školky, ať už má ta nudle jakoukoliv barvu, je prostě bezohledný a blbý. to se není co divit, že odatmtud děti tahaj pořád nějaký krásy. jo, ostatní děti vidíš i jinde, ale s rýmou snad nikam nechodíš mezi děti, nebo jo? a že jdeš do obchodu není totéž, jako bejt s nima v herničce, nebo ve školce, kde jsou v úzkým a podstatně delším kontaktu.
@veronikav31 a máš to jinak, v ohledu tom, že tvoje děti asi nestonaj pak tak dlouho asi ne? oproti autorce.... když píše, že nechodí ven jen při teplotě, a i tak zvládli bejt 10 dní doma kvůli nemocem...
@normalnimatka nemyslete si,že jsem ta bezohledná matka co dává dítě do školky s každou rýmou,jdu k pediatře a pokud ona povolí,že může dcerka do školky tak jde.Syn má rýmu od zubů,to by od 3m nesměl nikam chodit..A ano,s rýmou chodíme i ven,pokud není hustá,zelená a žlutá(to jsou infekční)líp se dětem dýchá venku než doma.Tak mě ukamenujte,já si to s pedatrou zodpovídám.Proto jsem psala že je potřeba děti otužovat a dávat jim vitamíny,když jsou tak často nemocné.Vy si klidně byť doma měsíc,to mě je jedno.
@veronikav31 :D
no, pokud si ty i tvoje pediatra myslíte, že infekční je jen zelená nebo hustá nebo žlutá rýma, tak je to docela úsměvný...
a samozřjemě, s rýmou se chodí ven - na procházku, ale s teplotou ne, jak jsem psala výše, přečti si pořádně, co autorka psala. ale jestli chodíš mezi děti - i do herničky, tak bezohledná jsi. žádná "rýma od zubů" neexistuje...prostě je ze zubů oslabenej a má normálně virovou rýmu, kterou vesele šíří dál.
a už mě to fakt nebaví. reagovala jsem na autorku. v jejím případě je prostě fakt na zvážení, jestli jí ta mš za to stojí, a chtěla jsem jí dát pár tipů, jak to doma přežít - na což se ptala.
@normalnimatka co to tady melete?rýma od zubů je běžná věc,virovou nemá.Teploty jsou snad něco jiného,s teplotou se nikam nechodí a nikdo nemá teploty týden nebo snad ano?infekční je hustá,zelená,žlutá rýma.A jako sorry,ale ucpaný nos a smrkání nepovažuji za infekci.Spíš bych doporučovala tazatelce se obrátit i na alergologii.A každé eko biomatce bych doporučila se informovat u pediatrů a nechávat si svoje děti do 10 let doma,protože děti musí v předškolním roce do školky povinně nezabrání tomu,že tu rýmu nechytnou taky a nebudou muset být častěji doma než mladší děti co chodí do školky dýl.A nebaví mě to poslouchat a dohadovat se s někým kdo tomu ani za mák nerozumí
Dekuji vsem za odpovedi, to se tady hodne rozjelo...🙂 My mame jinak od dnesniho rana pro mladsiho antibiotika, starsi uz vypada lepe, ale zase nemuzu ven jen s ni a maleho nechat doma, ze... Je prave blbe, ze si to takhle stridaji a proto to tak dlouho trva... Jinak dcera byla jako miminko alergik, od dvou let jsem mela za to, ze z toho vyrostla, ale na alergologii jsme sledovani, ma nizsi IgA, takze to zdravi asi neni jen o otuzovani, pretopene mistnosti atd. Ale moc jste me potesily s tim, ze je to u vas podobne kdyz jste doma... My kdyz muzeme, jsme co nejvic venku, s nadsazkou i kdyz prsi 🙂 takze takhle dlouho byt zavreni je fakt ocistec... Dnes to bylo trochu lepsi, na nikoho jsem nervala, asi i proto, ze uz doufam, ze ATB zaberou a budeme zase chvilku zdravi 🙂 Jinak kdyz je jenom ryma nebo kasel bez teplot, chodime na prochazky, urcite ne do skolky nebo do hernicek, obecne spis ven nez do uzavrenych prostor. Taky to nemam rada, kdyz nekdo dava nemocne deti do kolektivu, myslim, ze to neni fer vuci ostatnim a ani vuci tomu diteti, zase na druhou stranu rozumim, ze to nekdy jinak nejde... Dceri uz byly 4 roky tak spis nez nedavat ji do kolektivu resim jak ji zlepsit imunitu, aby mi tam vic vydrzela.. Uz mam i neco predepsane z alergologie, tak v nejhorsim nasadim, protoze si take myslim, ze ve skolce je to pro ni lepsi nez doma. Kdybych mela jen ji, je to v pohode, ale ona vetsinu casu radi s mladsim, ktery moc nemluvi, a snazi se dostat na jeho uroven z cehoz jsem uplne nadsena, kdyz na me treba oba dva krici "ham ham" kdyz maji hlad apod. Tak jeste jednou dekuji vsem za odpovedi!
@shaun40 no však už mám vyčerpané limity další už nechci ani kdyby mi někdo
dával peníze /no možná za více jak 6-ti cifernou sumu snad ale to si dělám legraci,vážně své děti miluji hrozně moc jako snad každá máma ale je fakt že mě to posunulo hodně dozadu
ale ted máme s nejmenší chodící období a už by to mělo být lepší
víš co jke sranda?strašně se chceme s manželem přestěhovat ale jakmile se slyší počet dětí tak je to hrozný problém a pak většinou přistoupí jen na 2 děti a požadavky aby byly nejlépe školou povinné,jako nechápu jako by nestačilo že jsme slušná rodina bez dluhu
a normálně jsme nikdy neměli problém se zaplacením najmu atd
@floruska No tak ja mám problém sehnat byt ja a dva kluci 10a12let . Jsem ve fázi že musím prodat byt v osobním vlastnictví z důvodu dělení majetku po rozvodu jelikož vlastním jenom púl bytu.No a byt se prodáva přes realitku ale peníze mít moc z prodeje nebudu musím doplatit hypotéku. Tak schàním 2+1 a mam smůlu jsem zaměstnáná a přesto mi nikdo nechce nic pronajmout.Nejvíce me baví když je napsáno 2+1 pronajmu jedné osobě. Tak mi hrozí že byt prodám a budu bydlet někde ve stanu.Před nedávnou dobou bylo ve zprávách že paní bydlela s dětmi v garáži a když se to provalilo tak ji město poskytlo byt .Tak třeba to skusíme😂.
Malá byla první rok ve školce taky spíše doma, další září jsme koupili Jacka Hlíváka a brala až do jara anemocná byla jen jednou lehce. Letos od září jedem zase na hlívě a zatím dobrý.
@hanka158 U nás se už na střídačku marodí zhruba čtvrtý měsíc 🙈😅 Děti maj pestrou stravu, když je to možné, tak intenzivní pobyt venku, pro všechny případy imunoglukan (ty starší), probiotika a rybí tuk (v kapslích). Zakopanýho psa už nehledám, prostě se jedná ze tří vyléčí a chytí to druhá, začarovanej kruh, ale tak nějak z logiky věci. Strategie, kdy bych jim uzmula školku, abych je ochránila před hrozbami okolního světa, by mi přišla těžce ochuzující. Ale je to teda fakt na budku. Beru to jako zátěžový test a čekám, kdy se karta obrátí a bude líp. Snažím se co nejvíc šetřit síly (jo, i na tu televizi holt občas dojde, a to jsem dřív byla v tomhle ohledu velmi zásadová), snížila jsem své nároky na neustálé vytváření programu a vedení dialogu. Pouštím audiopohádky, písničky, mají pořád k dispozici rozložený obrovský arch papíru a pastelky (batole je s oblibou svačí). Furt se prevlikaji šatičky (mám doma princezničky), jednou rukou stavím kostky a přitom hlídám, aby se starší neservaly. Bude líp, tohle období se prostě musí přestát s co nejmenší újmou na duši (všech zúčastněných🙂.

@normalnimatka já to nemám jinak,mám taky 2 děti,občas si to předávají jeden od druhého.A to,že má syn rýmu neznamená že starší dcerka by nemohla do školky.Pokud rýma není žlutá,zelená nebo hustá tak proč by nemohli mezi děti?vždyť ostatní děti vidím v lékárně,ve městě,v obchodě,apd.,nemusí to být jen školka.Chce to otužovat,dávat vitamíny-nemyslím tím přeslazené sračky typu želé bonbony.A kupodivu mladší syn má málo rýmu oproti dcerce,byť s ní chodíme do školky,chodím s ním do herny,kaváren kde děti taky jsou.