Stířídání s Paralenem u dítěte. Jaký lék použít místo Nurofenu?
Jste tu zkusene matky, tak prosím o radu. Malej 3 roky má od včera 40 teplotu, stridame Paralen prášek a nurofen sirup, ale po tom ho už bolí bricho jak je ho hodne, ale koukala jsem, žádné nurofenove prášky pro tak male deti nejsou, jaký pouzivate protikus proti Paralenu? Dekuji ❤️
A kolik mg Nurofen mas? Dělají se i silnější varianty, aby ho nebylo tolik. Jinak alternativa je Ibalgin. A co je super, jestli máš blízko Polsko, tak Ibufen, je jednou tak silný jak Nurofen a přijde mi, že se snáší líp.
@kristyn86 čípky ty vubec, ty už dlouho nechce
@veroniquecz máme ten kasicky 20mg/ml
Polsko máme daleko
Kup mi Nurofen sirup pro děti od 6 let a dej poloviční dávku.To bude nějakých 2-2,5 ml .A kolik váží?Nurofen pak dělá cucave takové žvýkačkové tablety.Jestku kolem 20 kg tak by mohl jednu.
@zmrzlinka včera se vazil a mel 16,5
Tak pak ten silnější sirup - 40mg místo 20. A dávka bude váha:4. Tudíž 4 ml. U klasického s účinností 20mg je to 8 ml, což je jeden a půl stříkačky, což je “oser”, taky to tak máme.
@zmrzlinka ty jsou až od 20 kg a 6 let.
Mrkni sem, je to super sepsané to dávkování.
Tak to má malo.Jedine ten sirup.
pozor ná dávkování, nurefen je poddávkovaný, jestli víš?
Paralen 125 mg v tabletách od 3 let a 9kg
a pak Ibalgin 200 mg > ten jsem půlili
Inflanor. Naše 3 letá si dává jen 2.5ml. Je to zázrak, který ani nikdy nevyblije díky tak malému dávkování. Nurofen už vůbec nekupujeme.
Ahoj dávala jsem vždy sirup a pak octové ponožky a do 2 Dnu byl bez teplot vždy to fungovalo když měl syn velkou horečku
@ladyhacek jojo to už vím
@teate to zní a vypadá fajn, zkusíme koupit
Díky za tip
zkusila bych zábaly.
@xxx3d v tom by nevydržel, nastesti po praskach teplota klesa, chodíme se alespon sprchovat do vazne vody, to ho baví a vždy je videt, že se mu ulevi
jen takovy dotaz - je vubec nejake dite, ktere ty sirupy neblije? Mam 2 syny a ti jenom jak videli sirup, tak hned zvraceli... od mala jsem davala jenom cipky a jak uz to bylo mozne, tak tablety.. to stejne ATB, jakmile se dalo, tak jedine v tabletach, sirup vyblili...
@ladyhacek ibalgin není pro 3 letého.
@petramana naše je mají taky rádi, jen pro mě je příjemnější ta tableta 😎
@petramana Můj syn 4 toky má rád všechny sirupy v jakémkoli množství, pokud jsou sladké 🤷♀️
Malej je taky miluje, jen jak je zahlenenej a kašle, tak to pak vše vyzvraci
@veroniquecz půlím tříleťákovi 200mg ibalginu, takže má 100mg a pediatr s tím tedy problém nemá. Čípek i sirup nesnese. A tedy i když si člověk spočítá dávku dle váhy, tak je to v pořádku.
@veroniquecz ibalgin 200mg je od 6 let, když se vezme 1/2 toho malého prášku, tak to odpovídá gramáži jako dávka pro 3 letého, jednou jsem to konzultovala, protože syn mi všechny sirupy zvrací. takže buď čípek nebo se musel naučit polykat prášek. Tenkrát teda syn 5 let a dávali jsem 3/4 té 200mg
SIRUP Ibalgin > 3-6 let 17-20 kg 7 ml (140 mg ibuprofenu) takže když se rozpůlí ta 200mg co je od 6 let, tak té látky je tam jen 100mg - což je ještě málo oproti dávkování sirupu.
https://www.gigalekarna.cz/produkt/ibalgin-baby...

Pro takoveho prcka fakt jedine Nurofen sirup,tabletky jsou az od vyssi vahy a veku. Muzes jeste zkusit Nurofen cipky,pokud mu vadi sirup.