icon

Stířídání s Paralenem u dítěte. Jaký lék použít místo Nurofenu?

16. únor 2025

Jste tu zkusene matky, tak prosím o radu. Malej 3 roky má od včera 40 teplotu, stridame Paralen prášek a nurofen sirup, ale po tom ho už bolí bricho jak je ho hodne, ale koukala jsem, žádné nurofenove prášky pro tak male deti nejsou, jaký pouzivate protikus proti Paralenu? Dekuji ❤️

kristyn86
16. únor 2025

Pro takoveho prcka fakt jedine Nurofen sirup,tabletky jsou az od vyssi vahy a veku. Muzes jeste zkusit Nurofen cipky,pokud mu vadi sirup.

veroniquecz
16. únor 2025

A kolik mg Nurofen mas? Dělají se i silnější varianty, aby ho nebylo tolik. Jinak alternativa je Ibalgin. A co je super, jestli máš blízko Polsko, tak Ibufen, je jednou tak silný jak Nurofen a přijde mi, že se snáší líp.

autor
16. únor 2025

@kristyn86 čípky ty vubec, ty už dlouho nechce

autor
16. únor 2025

@veroniquecz máme ten kasicky 20mg/ml
Polsko máme daleko

zmrzlinka
16. únor 2025

Kup mi Nurofen sirup pro děti od 6 let a dej poloviční dávku.To bude nějakých 2-2,5 ml .A kolik váží?Nurofen pak dělá cucave takové žvýkačkové tablety.Jestku kolem 20 kg tak by mohl jednu.

autor
16. únor 2025

@zmrzlinka včera se vazil a mel 16,5

veroniquecz
16. únor 2025

Tak pak ten silnější sirup - 40mg místo 20. A dávka bude váha:4. Tudíž 4 ml. U klasického s účinností 20mg je to 8 ml, což je jeden a půl stříkačky, což je “oser”, taky to tak máme.

veroniquecz
16. únor 2025

@zmrzlinka ty jsou až od 20 kg a 6 let.

veroniquecz
16. únor 2025

Mrkni sem, je to super sepsané to dávkování.

zmrzlinka
16. únor 2025

Tak to má malo.Jedine ten sirup.

ladyhacek
16. únor 2025

pozor ná dávkování, nurefen je poddávkovaný, jestli víš?
Paralen 125 mg v tabletách od 3 let a 9kg
a pak Ibalgin 200 mg > ten jsem půlili

teate
16. únor 2025

Inflanor. Naše 3 letá si dává jen 2.5ml. Je to zázrak, který ani nikdy nevyblije díky tak malému dávkování. Nurofen už vůbec nekupujeme.

leila7
16. únor 2025

Ahoj dávala jsem vždy sirup a pak octové ponožky a do 2 Dnu byl bez teplot vždy to fungovalo když měl syn velkou horečku

autor
16. únor 2025

@ladyhacek jojo to už vím

autor
16. únor 2025

@teate to zní a vypadá fajn, zkusíme koupit
Díky za tip

xxx3d
16. únor 2025

zkusila bych zábaly.

autor
16. únor 2025

@xxx3d v tom by nevydržel, nastesti po praskach teplota klesa, chodíme se alespon sprchovat do vazne vody, to ho baví a vždy je videt, že se mu ulevi

petramana
16. únor 2025

jen takovy dotaz - je vubec nejake dite, ktere ty sirupy neblije? Mam 2 syny a ti jenom jak videli sirup, tak hned zvraceli... od mala jsem davala jenom cipky a jak uz to bylo mozne, tak tablety.. to stejne ATB, jakmile se dalo, tak jedine v tabletach, sirup vyblili...

kristyn86
16. únor 2025

@petramana Moje deti 😀 Ty ty sirupy "miluji". Jim chutnaji. At Nurofen,Paralen,Panadol,tak i nektere atb.sirupy. Nikdy mi zadny nevyblily. Synator spatne nese,ze uz ma tablety,ze proste litr sirupu do neho lit nebudu 😂

veroniquecz
16. únor 2025

@ladyhacek ibalgin není pro 3 letého.

veroniquecz
16. únor 2025

@petramana naše je mají taky rádi, jen pro mě je příjemnější ta tableta 😎

petulkadodo
16. únor 2025

@petramana Můj syn 4 toky má rád všechny sirupy v jakémkoli množství, pokud jsou sladké 🤷‍♀️

autor
16. únor 2025

Malej je taky miluje, jen jak je zahlenenej a kašle, tak to pak vše vyzvraci

wxkatuska
16. únor 2025

@veroniquecz půlím tříleťákovi 200mg ibalginu, takže má 100mg a pediatr s tím tedy problém nemá. Čípek i sirup nesnese. A tedy i když si člověk spočítá dávku dle váhy, tak je to v pořádku.

ladyhacek
16. únor 2025

@veroniquecz ibalgin 200mg je od 6 let, když se vezme 1/2 toho malého prášku, tak to odpovídá gramáži jako dávka pro 3 letého, jednou jsem to konzultovala, protože syn mi všechny sirupy zvrací. takže buď čípek nebo se musel naučit polykat prášek. Tenkrát teda syn 5 let a dávali jsem 3/4 té 200mg
SIRUP Ibalgin > 3-6 let 17-20 kg 7 ml (140 mg ibuprofenu) takže když se rozpůlí ta 200mg co je od 6 let, tak té látky je tam jen 100mg - což je ještě málo oproti dávkování sirupu.
https://www.gigalekarna.cz/produkt/ibalgin-baby...

ladyhacek
16. únor 2025

@petramana starší syn sirupy miluje, chtěl je i když byl zdraví, má rád stoptusin sirup, nurefen ... (teď je teda už velký, tak má prášky), za to mladší je zvrací (jedno ui manželovi nohy 😀 )