Strabismus operace. Máte aktuální zkušenost, kam jít?

dvacka20
14. bře 2022

Ahoj, zkusím i tady..operace strabismu u dětí aktuální zkušenost, kam jít? Doktorka není moc přesvědčivá..Synovec 5 let, zjištěno ve dvou letech, brýle nosí a okluzor taky. Ale vada je větší a čeká ho operace. Brácha dostal doporučení, že operace je možná a mají si vybrat kde..Praha, Brno nebo? Děkuji i za případné informace jak to probíhá a následné rozcvičování oka.

lpch
15. bře 2022

Ja bych se rozhodla podle toho, jakou nemocnici maji bliz. Po operaci budou nutne kontroly a rozhodla bych se podle mista bydliste. Ani jedna z nemocnic nebude spatna volba. V Brne jsou specialisti v Detske nemocnici, syn je v jejich peci 3 roky, byl na zavaznejsim zakroku a vse dopadlo dobre, s peci jsme spokojeni. Znam i spoustu maminek, ktere maji deti v peci Nemocnice Motol, tam jsou taky zkuseni lekari a profici a pece je na vysoke urovni. Ale nemam osobni zkusenost.

kkrubova
15. bře 2022

Motol ale v Praze není top, v nějaké diskusi se maminky shodli, že je to jiná. V Motole je potřeba mít jistotu,aby to dělal pan doktor Malec, ty ostatní nebyli nic moc ani na vyšetření. Po operaci jsme cvičili 3 h denně. Každý měsíc na kontrolu, nyní chodíme na kontrolu po třech měsících. A pokud Motol, tak je lepší si zaplatit nadstandard, pokud bude volný. Vzít si sebou jídlo. Jíst se to moc nedá. A ještě si zjistit, jaké jsou tam podmínky ohledně covidu. Důležité jsou i čekací doby. Díky tomu, že dcera byla už v první třídě, tak šla o půl roku dřív než kdyby byla ve školce. Čekali jsme díky tomu jenom 3 měsíce.