Strach z jízdy autem u 3letého dítěte

sarinkymarketka
22. črc 2018

Dobrý den, mám dceru 3roky a začala se bát jezdit autem. Jednou totiž jela s dědou a auto mu cuklo, protože špatně zařadil rychlost, od té doby je to cca dva měsíce, jela v autě jednou, ale cesta byla hrozná celou cestu brečela a silou mi mačkala ruku. Nevím co s tím dělat. Když se jí zeptám jestli pojede sebou třeba na nákup nebo na výlet, tak řekne že má děda cukací auto a že nepojede. Děkuji za každou radu.

rexinka
23. črc 2018

@sarinkymarketka Mame stejny problem, dceri budou 4 roky a uz dva roky ji do auta nikdo nedostane, zkouseli jsme vsechno mozne a nic.Byvalo ji pri jizde spatne a kdyz se naposledy pozvracela tak silene, az se dusila, tak se zacala bat si tam jen sednout, aby nezvracela. Pritom strasne po jizde touzi, auta miluje, ale dovnitr nevleze, ma z toho hysterak. Snad tady nekdo poradi, byla bych taky moc vdecna.

svetlanalana
23. črc 2018

@rexinka poradila bych si zajít za dětskou psycholožkou

viki999
23. črc 2018

U @rexinka mě nepadly třeba homeopatika, jestli by nepomohly... ale jinak chápu, jsem dospělá a taky se mi v autě dělá špatně.. zároveň mám panickou hrůzu ze zvracení, takže jízda třeba s někým jiným než manželem, který o tom ví, je horor... a předchází taky moje hysteráky a nebo dělám vše pro to abychom nakonec řídili my...nebo se prostě nikam nejede..

rexinka
23. črc 2018

@svetlanalana To uz me taky nspadlo, protoze ona ma opravdu fobii z te jizdy.Nebo spis z toho prostoru, autobusem klidne jede, ikdyz je ji spatne.Jeste me napadlo, jestli ji nevadi to, ze musi byt v sedacce, ona totiz breci i jrn pri pohledu na sedacku a nevleze si do ni ani doma.

rexinka
23. črc 2018

@viki999 Kdyz jeste jako mensi jezdila, tak jsme ji davali homeo i kinedryl a stejne ji bylo zle.Nehlede na to, ze byl problem to do ni i dostat. A ona se tak boji, ze to nelze nicim prekonat.

viki999
23. črc 2018

@rexinka Tak to musí být hrozný, mě aspon ten kynedril zabírá.. i když jsem pak jak praštěná palicí..
Tak držím palce ať pomůže ten psycholog..

rexinka
23. črc 2018

@viki999 ona to ma po nas s chlapem, oba na to trpime, bohuzel.

sarinkymarketka
autor
23. črc 2018

@sarinkymarketka No malý špatně není, jen se bojí toho jak to cuklo. A nechce do žádného auta. Občas jen autobus nebo vlak. Ale s autobusem už je také problém jak jsou na silnici díry a skáče to tak začne plakat, tak jí vždy říkám že to musí opravit ale že to trvá dlouho, že toho mají hodně, tak se vždy trochu uklidní.

rexinka
23. črc 2018

@sarinkymarketka Ma vlastne taky strach, ale z jineho duvodu.Ve finale to vyjde pro rodice nastejno blbe.