Svědící dlaně. Co to může být a co s tím dělat?

novamamina
30. pro 2019

Ahoj, jdu si pro názor/radu.
Dceru (27m) už tři týdny svědí dlaně. Byly jsme s tím i u dr, ale ta nám řekla že to má od něčeho podrážděné a že to trvá dlouho než to odezní. Na její radu jsem koupila tuhé dětské mýdlo (sebamed) a přestala jsem na ni používat jakákoliv tekutá mýdla. Prádlo ji peru jen v dětském persilu (používám ho od narození). Nejdříve měla dlaně červené, takové jakoby tečky. Teď už je má jen lehce červené, ale svědí ji to pořád. Mažu ji je bepanthenem sensiderm krém. Zkoušela jsem i indulonu, domácí konopnou mast... Nic nepomáhá. Dávala jsem i fenistil kapky, mazala fenistilem. Máte někdo radu co s tím? A co to vůbec může být? Přidávám fotky jak to bylo na začátku a jak teď. Děkuji všem.

makronka222
30. pro 2019

To muze byt i z nejakeho jidla. Moc sladkyho? Nejaky exo ovoce jste nemeli?

Ja tohle mam taky jako reakce na neco, co mi vadi. Si pak muzu udrapat ty ruce.

novamamina
autor
30. pro 2019

@makronka222 no začalo ji to po Mikuláši, kdy začala právě jist všechno to sladké... V podstatě do ted ještě nepřestala... Dnes už jsem ji nedovolila vůbec nic sladkého. Jen ovoce. Myslíš že to z toho sladkého může být?

eva118
30. pro 2019

Tak tohle jsem taky mívala, začalo mi to v pubertě, vždycky v zimě, nevím z čeho, to stejné měl brácha a neteř, se kterou byli u dr, snad prý reakce na mlíko. Do dneška pořádně nevím z čeho to bylo. Pak to uschlo a kůže se sloupala a byl klid. Několik let za sebou, asi pětkrát. Vím, že mi to spouštěl chlad, dlaně se mi hodně potily.

novamamina
autor
30. pro 2019

@eva118 aha.. A jak dlouho to trvalo? Dceru to nesvedi když jsme venku, většinou ji to začne nejvíc v noci

eva118
30. pro 2019

To už nevím, 2-3 týdny? Já venku cítila, jak mi to jakoby napuchá, citlivost byla jiná, svědilo to. Možná alergie na chlad, nějakou potravinu......

novamamina
autor
30. pro 2019

@eva118 hmmm... Tak to ona to má venku docela v klidu. Vůbec si na to venku nesahá. Tak to asi bude na něco jiného než na chlad. No jsem zvědavá co z toho vyleze. Ale už mě to štve, trvá to už tři týdny

vosinka
30. pro 2019

A dělají se jí malinkatý "vodnatý" puchýřky ? jakoby tečky pod kůží?

novamamina
autor
30. pro 2019

@vosinka vůbec ne. Je to úplně ploché. A tečky se jí už ani nedělají. Má to jen červené jako když se podrbes

vosinka
30. pro 2019

Aha, tak nevím, ale ty tečky mám já, průběžně už několik let, bohužel, dělá to větší množství sladkého a hlavně stres, prostě po větší psych. zátěži (což mohl být třeba i čert, u mě je to tchýně 🙂 ale fakt). Pomáhá mi mazat zinkovou mastí (což je i ta na dětský opruzeniny), to to zklidní (třeba na noc a dát bavlněný rukavičky-ponožky), a přes den promazávat obyč. modrou indulonou (i před tím, než se jde ven). Držím palce, ať je to rychle pryč, vím, co je to za hnus...😉

novamamina
autor
30. pro 2019

@vosinka teda to tě lituji. Je to fakt vopruz. A moc dobře vím jaký dokáže být z tchyně stres. Přeji pevné nervy! A děkuji

eva118
30. pro 2019

Tak taky se mi v tom dělaly takové pidi vodnaté tečky, takže stres, hmmm, no byla jsem na střední, bylo hodně učení, náročné, je to možné. Čerta a tchýni vylučuji 😀.

martt
31. pro 2019

@novamamina Mohla by to být alergie na potravinu. Pokud se jí to udělalo po Mikuláši, kdy jedla hodně sladké. Tak na nějakou chvíli vysadit komplet cukry. Pokud to bude od toho, tak cca do týdne až 14 dni by se jí to mělo ztratit. Staršímu se vždy po sladkym zhorší lupenka dostává ho na příděl jednou za týden za odměnu. Mladšímu se zas udělá vyrážka po sladkým na zadečku.Jinak můžeš zkusit namazat Holtovou masti trochu smrdí ale mladšímu na alergický ekzém pomáhá. Jeste mne napadlo nejedla v poslední době třeba moc i ovoce? Hlavně pomeranče, mandarinky, ananas nebo kyselé okurky?

novamamina
autor
31. pro 2019

@martt moc děkuji, od včera neměla skoro nic. Teď ji hlídá babička, tak to nevím jestli něco vyskemra... Ale od zítra bude tvrdej rezim

duluxka
31. pro 2019

Můj syn měl přesně tohle na rukou, hledala jsem po netu všemožně a nemohla jsem nic najít. Pak jsem zjistila, že je to z prášku, který jsme ale už používali delší dobu. Změnila jsem za Sonett a bylo po problému. Ale trvalo to...myslím I tři týdny. Tak snad jsem pomohla....

novamamina
autor
31. pro 2019

@duluxka moc děkuji. Ja jsem několik praček vyprala v novém prášku, ale jen naše dospelacke.. Tak nevím jestli to mohlo být z toho. Ale děkuji

duluxka
31. pro 2019

@novamamina oni to může být cokoliv. Avivaž, prášek, potravina, je potřeba hledat. Ale tak se projevuje alergie. Třeba to mohlo být tím, opravdu he potřeba zkoušet.

novamamina
autor
31. pro 2019

@duluxka to je hrůza. Jsem zvědavá jestli na to přijdu. Ale přijde mi divné, že pokud je to alergie, proč na to nepomáhá fenistil / zyrtec kapky...?

martt
31. pro 2019

@novamamina S největší pravděpodobností se s tím alergenem setkává pořád. A než se to ztratí, tak to nějakou dobu trvá. Mne trvalo cca 3 dny než se mi začala ztrácet alergická reakce na antibiotika a týden než se úplně ztratila. A to mi kvůli velké reakci dali nějakou injekci, která je silnější než zyrtec.

novamamina
autor
31. pro 2019

@martt to máš asi pravdu no. Ale já opravdu nevím co už 😕. Ale děkuji za reakci. Aspoň vím že je to "jen" alergie na něco a ne nějaká nemoc.

pribylovapetra
31. pro 2019

@novamamina "jen"alergie? Já mám alergické dítě a není to sranda. Kdyby měl nějakou nemoc, tak aspoň vím že to jednou skončí. Alergie je potvora,může se vracet,měnit, zhoršovat. Dávejte bacha,jak se jednou projevila,tak je to v pr..

novamamina
autor
31. pro 2019

@pribylovapetra já mám taky alergii, bohužel je to nepříjemné, ale dá se s tím žít. Kdyby měla třeba nemocna játra nebo ledviny atp bylo by to horší

martt
1. led 2020

@novamamina Vím, že to je ted těžký než najdeš co vlastně je příčinou alergiie. Je to bohužel velké hledání. A může se jednat i o potravinu nebo věc, kterou normálně dřív snasela a ted na ni může být alergická.

novamamina
autor
1. led 2020

@martt budeme hledat no. Ale já si myslím že buď ten nový praci prostředek (ariel caps) nebo to sladké.

duluxka
24. led 2020

@novamamina promiň, dlouho jsem tu nebyla. Nám taky fenistil nepomáhá. Byla to hrůza, pořád se skrabal. Všechno, ale úplně všechno ( deky, povlečení, čepice, veškeré obleceni) jsem vyprala a za 14 dní jsem viděla nějaké zlepšení. Co u vás? Je to lepší?

novamamina
autor
24. led 2020

@duluxka děkuji za optání. Ano, už to zmizelo. Má je už jen trošičku sušší. Vysadila jsem mandarinky. Asi to bylo tema. Za čas je zase zkusím a uvidím co to udělá.

duluxka
24. led 2020

@novamamina to je fajn, že jste na to přišli. Tak hlavně ať už máte klid.

novamamina
autor
24. led 2020

@duluxka moc děkuji. Přeji též

kacasa
8. únor 2020

@novamamina ten prasek/gel na prani je spatne a mydlo sebabed taktez
Chce to zajimat se o slozeni... je to katastrofa
Pak samozrejme strava... je to jedno s druhym.
Doporucuji fb skupinu svet non toxic