icon

Syn má neobvyklé horečky. Zkušenosti a rady rodičů?

honatko092
10. bře 2024

Ahoj všem, potřebuju se poradit...syn 3,5 roku, před Vánoci jsme měli covid, po novém roce 2x chřipku (jednu dost nehezkou) a zánět průdušek..klasicky chodí týden do školky a pak je dva týdny doma. Teď byl týden ve školce a od soboty od rána teploty od 38,2 do 39,2, moc nepomáhá ani Nurofen, má jen maličko vodnatou rýmu, nekašle, říká, že ho nic nebolí, není unavený, normálně si hraje a směje se...teploměr ukazuje dobře, syn prostě celý den "hoří", má červené tváře a je mu zima..hodně pije, jí normálně, má akorát popraskané rty. Jsem z toho úplně vedle, zítra zavolám doktorovi, ale moc se mi tam k němu nechce (bude tam hodně dětí a vždycky v čekárně chytneme dalších 10 bacilů, navíc musím s sebou vzít i mladší´ zdravou dceru 🙄). Zažil někdo? Napadá vás něco? Mám si vyžádat nějaké testy nebo vyšetření? Děkuji a hezký večer ❤️

cuuza
11. bře 2024

Šestou nemoc už měl?

miryp
11. bře 2024

Teď všude řádí 5. nemoc a začíná teplotami a zarudlými tvářemi.

chumlee71
11. bře 2024

@honatko092 u nás to byla spála.

adelisss
11. bře 2024

Zkusit nechat změřit CRP? Jinak co třeba zánět močáku? Proto bych k dětské vzala radši i moč... U neštovic nebo jiných dětských nemocí se často nejdřív objeví teplota a pak vyrážka.

moonulka
11. bře 2024

Dcerka měla několikrát virózu jen s tím, že měla den, dva horečku, jinak jí nic nebylo. 🤷‍♀️ Nebo to může být klidně ta 5.nemoc,tu měl teď mladší syn, ale zase bez horečky. Zatím bych ještě neplašila, pokud je jinak ok, doktorce bych klidně zavolala, ale chodit tam je podle mě zatím zbytečné.

nat
11. bře 2024

@honatko092 doporucuji nezahalet a jet k doktorce na CRP,takto presne to mela svagrova s neteri furt teploty vyssi pak ok pak zase teploty drzela to asi 3 tydny pak sla k doktorce a skoncily hned v nemocnici na kapackach,takze ja ybch necekala a jela....

honatko092
autor
11. bře 2024

Díky všem, ráno jsme byli u doktora. CRP v normě, testy na covid negativní, vyšetření ukázalo vše v pořádku. Ale i doktor potvrdil teploty 38,6, studené ruce a nohy, ale byl vcelku bezradný 🤷🏻‍♀️ Sám doktor říkal, že je to zvláštní, syn u před ním říkal, že ho nic nebolí. V pátek jdeme na kontrolu, dostali jsme akorát nějaké silnější léky na horečky..zvláštní je, že to od syna nechytla dcera (která vždycky chytne vše do 3 dnů..)

eithelwing
11. bře 2024

@honatko092 Pokud se neukáže nic jiného (kašel, rýma nebo vyrážka), kontrolovala bych hlavně volnost šíje. A pak nevim, co postcovidovy syndrom. @vlaxyz má zkušenost...?

vlaxyz
11. bře 2024

@eithelwing to by musel mít moc příznaků a určitě by si nehrál. ☺Je to jako Kawasakiho syndrom.