icon

Syn stále nemocný po nástupu do školky. Co pomůže?

terel
12. říj 2025

Ahojky.
Syn nastoupil do DS. Chodí jen na pár hodinek týdne a i přes to si vždy domů donese horečky.
Nikdy předtím nemocný nebyl, a to byl mezi dětmi cizími často (sházely jsme se s kamarádkami se stejně starými dětmi). Mohl být venku zmoklý, válet se v blátě, ocucat kde co a stejně v pohodě. Kolikrát jsem si i říkala, tyjo tak teď bude nemocný (protože třeba ofoukl, nebo mu byla zima) a nic.
Ale ta školka je děs.. je 4 hodiny v DS a jsme doma s horečkama.
PS : bere Juvenil (prej zázrak) , vitamin D . Kozí kolostrum ( po to má ale průjmy)

Co dáváte dětem vy ?

1pomnenka
12. říj 2025

Nepomůže nic, každé dítě se musí promořit, imunita se jim teprve začne tvořit.

lv
12. říj 2025

Významně nepomůže nic, to promoření v tomto věku posílí imunitu.

terel
autor
12. říj 2025

Tak to je super.. po novém roce jdu do práce. Proto jsem začala už teď ho tam dávat a aby mě nevyhodili ještě 😃

berenika39
12. říj 2025
@terel

Tak to je super.. po novém roce jdu do práce. Proto jsem začala už teď ho tam dávat a aby mě nevyhodili ještě 😃

@terel Je to nepříjemné, ale projdou si tím všechny děti. Vnučka začala chodit do školky a už to jede, včetně neštovic🙂. U syna jsem od nízkého věku začala používat tohle, je mu 17 a kupuju mu to stále, nevím, jestli je to samospásné, ale je to kombinace, která má na imunitu vliv. https://www.drmax.cz/dr-max-vitamin-c-imuno-aku...

Jinak funguje i naddávkování vitamínu C.

hennrietta
12. říj 2025

Dcera měla první rok ve školce rekord 2 týdny v kuse a pak na týden, většinou dva odpadla.
V září dcera prodělala 3. týden jen rýmu, kdy byla celkově v pohodě, ale odnesli jsme to já a mladší sourozenec. To byla doma hlavně kvůli mladšímu. No a teď jsme s mladším byli zase nemocní, ale dcera chodila do školky dál a je zdravá.
Denně dostává Imunoglukan, rybí tuk a D.
Myslím si, že nepomůže nic a záleží na imunitě dítěte.

lenivekotatko
12. říj 2025

Zkušenost z minuleho roku, malej 2 a pul,DS,2x tydne cca 4 hodiny... Hned po prvním tydnu ryma... A podobně se to táhlo az do unora,ryma, virózy,laryngitida,chripka..pritom pred DS porad detske herny, hřiště,navstevy i u lehce nemocnych deti...a vetsinou nic... Az od toho unora,brezna ty jeho rymy skoro zmizely,ted nástup do MS, 5x tydne,4 hod,zatim chodi cca mesic,rymu mel ale jen 3 dny,misto 10.... Pres víkend vyléčeno,neustale mi prijde,ze mu obcas tece z nosu,ale spis,ze neumi poradne smrkat,po odsati odsavackou nema nic cely den....mne taky pernamentne po prichodu z venku dovnitř a naopak tece...jinak zatim nic..takze asi fakt jen vybudováni aspon nejake te ,,skolkove,,imunity,, uvidime co prinese dal,ale u nas ze skolky fakt posílají domu se sebemensim soplem,zakaslanim

jannym
13. říj 2025

Je to blbe ale syn promarodil skoro celou skolku, museli tam mit nejakou petriho misku co deti olizovaly, protoze s prechodem do skoly doslo ke zlomu a krome jedne strevni virozy a par rymicek byl najednou uplne zdravi…dr na imunologii je z toho porad paf a to uz jsou to dva roky, rika ze to sam nechape…