Syna v noci bolela holeň, mohly to být růstové bolesti?

hanisv
15. čer 2016

CHtěla jsem se zeptat... Syn necelých 7 let se dnes v noci vzbudil, došel si na záchod a pak začal fňukat, že ho bolí noha v oblasti holeně.. Na první pohled jsem nic zvláštního nenašla... Namazala a namasírovala jsem nožičku jřejivou mastí a za chvilinku usnul... Moli by to být růstový bolesti, když byly jen v jedné noze? Teď už si na nic nestěžuje.. Běhá skáče jako by nic...

zmrzlinka
15. čer 2016

Muzou to byt rustove bolesti.

maxinkaa
15. čer 2016

@hanisv My to tak máme někdy u dcery 3,5roku, V noci se vzbudí, že ji bolí šlapka, myslím, že křeč. Není se co divit, když ve školce pořád skáčou, manžel na to trpěl úplně stejně.

hanisv
autor
15. čer 2016

Taky jsem je prý jako dítě měla nevzpomínám si.. Tak uvidíme.. Snad to bude ono a nebude ho to moc často zlobit.. Děkuju za zprávu 😉

hanakratka83
15. čer 2016

Já si myslím, že ano. V práci na školení nám říkali, že děti rostou převážně a nejvíce ve spánku a proto by měli být matrace pokud možno tuhé a pokud možno bez nějakého zónování, aby se jim nekřivila páteř a podobně. Takže bych tipovala, že asi ano.

micaella23
15. čer 2016

Jezis vzpominam si ze jsem rvala bolesti, 1x jsme jeli do nemocnice, kde nam poradily vlazne zabaly, spis jsem vzdycky usla z unavy, mohlo mi byt take 7? A bolela kazda jindy, nebo vzdy jen ta 1sama noha... peklo na zemi, zlatej porod.

frufrunka
15. čer 2016

@hanisv Ano, to jsou typické růstové bolesti. Nejstaršího syna (nyní 8 let), to pronásleduje už od nějakých 3 let... Vždycky tak 2x do roka, kdy večer nebo v noci pláče, nemůže usnout, bolí ho to. Trpěl na to i můj bratr, tak jestli je to dědičné, nevím. Zaručeně pomáhá Ibalgin, ale ten dávám, jen když už nevidím jiné východisko. Jinak masáže, může pomoci aromaterapie - heřmánek římský, levandule úzkolistá, mandarinka. U bratra to trvalo asi do 10 let, takže se máme ještě na co těšit... ☹

marketnieuw
15. čer 2016

jako dite jsem na to silene trpela, dcera to miva obcas taky. Miva to tak jednou za dva mesice, vetsinou po vetsi fyzicke zatezi a muze to byt i jen jedna noha. U nas pomaha zabalit do tepla a hladit nebo velice jemne masirovat. Kdyz neprestane brecet, tak davam lek na bolest.

vafle
16. čer 2016

Vypada to na rustove bolesti.....zhorsuji se kolem uplnku a ten bude v pondeli. Me taky jako dite bolivala jedna noha.

kuliseks
16. čer 2016

Taky jsem to jako dítě měla, pamatuju se i na to. Takže to určitě může být z růstu.

gnozka
16. čer 2016

Ja na to jako dite strasne trpěla :( hrůza . Pomáhalo namazat hřejivou masti jak jste udelala a dat nohy na polštář aby byly trochu výš . No a kdyz bylo nejhůř mamka mi dala Acylpyrin který uz se nesmi davat takže treba nurofen .

hanisv
autor
16. čer 2016

Holky děkuju moc moc moc.. Je fajn slyšet zkušenosti jiných...

hanisv
autor
16. čer 2016

@vafle Malej je na fáze měsíce docela citlivý... Třeba bude v tutom období víc háklivý i na ty růstovky...