Křeče nebo růstové bolesti?
Posledni cca tyden mi ctyrleta dcerka obcas v noci place, ze ji boli nohy. Jednou mela lytko uplne tvrde (jak byla ta vedra) - myslela jsem, ze je to krec (davalo to smysl, po tech vedrech a co vypotila, sama jsem mela trochu krece). Dala jsem ji napit magnesii a byko to lepsi (ale taky se ochladilo). A ted zase plakala, ze ji boli nozicka, ale na pohmat jsem nic nenasla. Muzou to byt rustove bolesti? Jak ty se projevuji?
Mam jen trochu strach, jeatli to nemuzou byt vedlejsi lrojevy nenoci a/nebo lecby (mela posledni dobou po nemoci problemy s ledvinami, je na antibioticich, byly jsme v nemocnici). Ale moc me nenapada jake a v jake souvislosti. Takze spis se priklanim k variante krece nebo rustove bolesti. Ale s rustovymi bolestmi nemam zadnou zkusenost, jen jsem o tom slysela, me ani starsi dceri se to nikdy nestalo.
Na bolesti nohou nám hodně pomáhala hořčíková mastička Anela Klidné nožky, doporučuji.
Syn měl také bolesti, doktorka doporučila doplňovat magnesium (dávám minerální kapky) je hodně fyzicky aktivní a doporučila denně 1 bílý jogurt kvůli vápníku, od doby co to držíme se to hodně zlepšilo 🙂
U nás na růstové bolesti funguje teplo - nahřívám termofor. Když je nejhůř, tak zabere paralen.

Nase deti mivaji obcas to same. Jsou to rustovd bolesti, namazeme alpou, rozmasiruji a pak v klidu usnou... Alpu uz pouzivali rodice na me, co si pamatuji, kdyz me boleli v noci nohy...