Teplota a únava už 2 týdny u 5letého dítěte. Nemáte podobnou zkušenost?

janedv
14. čer 2020

Prosim, nemate nekdo zkusenost co by to mohlo byt?
Starsi (5 let za 2 tydny) - pred 2 tydny 40tky pres vikend, postupne to klesalo, v pondeli kontrola u dr uz jen s 37,5.
Vic pije a vic cura, ale kontrola moci i v laborce - uplne cista.

Dr nedelala crp, pry viroza, odezni. Do konce tydne jeste 37,2, unavenejsi. Ale pak ok. Normalne se fungovalo, hriste, aktivity. Kdyz jsem ale po par dnech zmerila, porad 37,2 az 37,4. Volala jsem dr, rekla jen hlidat, kdyby vic, srazet a prijit. Ale na vic to nejde, drzi se kolem 37,2 az 37,5. A unava. V pondeli zase zavolam, ale neda mi to. Nemate nekdo nejakou podobnou zkusenost? Dekuji

eithelwing
14. čer 2020

Jak byla chřipková epidemie, dcera měla něco podobného. První týden vysoké horečky, druhý týden zvýšená teplota. Na atb to nebylo. Se zvýšenou teplotou dcera řádila doma, měla max 38, ven jsme nechodily.
Třetí týden teploty byly pryč, ale spustil se kašel a rýma. To už jsme chodily aspoň na zahradu. Někdy je to prostě delší, zvýšená teplota znamená, že tělo bojuje samo.

janedv
autor
14. čer 2020

@eithelwing moc dekuji. Prave ta delka me zarazi, jinak je ok. Dr mame dobrou, poctivou, tak ji nechci buzerovat zbytecne ale zas nechci nic podcenit. Nekdy je ta cara mezi hodne tenka 🙂 moc dekuji.

marti89
14. čer 2020

@janedv S chřipkou to měl prcek podobné a ještě když mu rostly zuby. Náhodou klíště či nějak poštípaný nebyl?

petrasipkova1
14. čer 2020

Udělala bych crp, vytery, případně krevní odběry. Muže to být úplně cokoliv. Držím pěsti.

janedv
autor
14. čer 2020

@marti89 kliste stipanec nic jsem nenasla. Zuby ma vsechny... Tak fakt doufam, ze jen dlouha viroza
@petrasipkova1 jako jo, na jednu stranu bych taky chtela zkoumat, ale zas dr mame fakt skvelou, poctivou. Kdyz rekla, ze crp jen kdyby byla horecka tak se mi nechce prudit. Dam tomu par dnu a uvidime. Diky!

zmrzlinka
14. čer 2020

Syn měl zvýšenou teplotu při mononukleóze.

marcicek84
14. čer 2020

A nebo covid,toho vam nekdo vyloucil?

zelenaesmolda
14. čer 2020

@janedv borelioza?

janedv
autor
14. čer 2020

@zelenaesmolda
Diky za snahu, ale muj dotaz znel jasne -"Mate zkusenost"? Melo tve dite boreliozu, bylo kontrolovano dr (vc. moci) a melo ji i tak, nediagnostikovanou?

@marcicek84 na to nema zadne priznaky. S dychanim problem nema, atd

@zmrzlinka prosim, jak se to jeste projevovalo? A jaky byl prubeh na zacatku/na konci, neco podobneho jako u nas? Mockrat dekuji za konkretni vecnou zkusenost

orisek56
14. čer 2020

@janedv na covid nemusí být příznaky. Kor u deti. Crp bych požadovala. Když nechceš ani to crp ani rozbory, , tak věř té viróze a snad to bude jen viróza.

janedv
autor
14. čer 2020

@orisek56 ale ja nerekla, ze nechci. Ptala jsem se na konkretni zkusenosti u deti, ktere mely podobny prubeh.

zmrzlinka
14. čer 2020

@janedv syn měl zvýšenou teplotu kolem 37,2-37,6 a byl unavenej.Pak se mu zvětšili uzliny na krku a tak mu vzali krev a vyšla mononukleóza .... jaterní testy měl dobrý,tak držel lehkou dietu a musel mít klidovej režim....žádná školka,koupání,kolo nic.

zelenaesmolda
14. čer 2020

@janedv ne,nemelo ale u boreliozy slysis pomerne casto,ze trvalo nez se na ni prislo a unava u ni byva.

janedv
autor
14. čer 2020

@zelenaesmolda dekuji. To ale nebyl muj dotaz. Muj dotaz byl, kdo ma zkusenosti s podobnym prubehem. Nase dr je velmi pecliva, nic nezanedba, ja taky ne. Proto se ale ptam na konkretni zkusenosti, protoze je to u meho ditete poprve. U jinych ale jak je videt ne.

janedv
autor
14. čer 2020

@zmrzlinka diky. Uzliny prohledla, vse jine je ok. Pujdeme zase, pro jistotu, tak uvidime. Diky moc.

marti89
14. čer 2020

Mononukleóza je v podstatě únavová nemoc, ale každý ji taky může mít s jiným průběhem, navíc se zjišťuje z krve a to asi dokonce po 2 kontrolních odběrech. Spíš bych napřed vyloučila ty štípance a klíště, kolikrát se ta nemoc rozjede až po půl roce, když se tělo s něčím oslabí a do té doby je klid, žádné příznaky.

janedv
autor
14. čer 2020

@marti89 ano, to je presne muj strach. Klistovou encfalitidu ma rozockovanou, ale druhou davku ted nestihne ☹ uvidime u dr tento tyden. Dekuji!

martt
15. čer 2020

@janedv Syn měl asi 3 dny vysoké teploty kolem 40. Pak mu klesly na jeho normál, on má normálně kolek 37,2. Jenže byl stále unavený pořád polehaval o nic nemel zájem . Crp měl nizky, ale na konec se z výtěru prokázal strepkokok.

janedv
autor
15. čer 2020

@martt dekuji, u nas je to jen ze je unavenejsi, ale normalne funguje, hraje si, ji, zajem ma. Uvidime u dr. Diky moc

ninolleta
15. čer 2020

Určitě by to chtělo vyloučit boreliozu, mononukleozu, koronavirus.... Ty bývají někdy takové vlekle.. Ten CRP test bych asi nechala udělat, plus vytery z krku určitě. A možná kompletní krevní obraz.

alcar
15. čer 2020

@janedv tak ted v teto dobe je test na covid celkem namiste a divim se, ze ho vase “pecliva” lekarka nechce nechat udelat. Teploty a dlouhodoba unava jsou jedny ze zakladnich priznaku.

janedv
autor
15. čer 2020

@ninolleta holky, ja uz nevim jak to napsat. Jde mi o konkretni zkusenosti. Ne o seznam nemoci, ty si umim vygooglit sama. Mmch. Dnes uz teplotu nema. Takze par dnu pockam a pak uvidime. Nase dr je opravdu pecliva, tohle neni diskuze o zanedbane peci ale dotaz na konkretni zkusenosti. Dekuji za odpovedi k veci

alcar
15. čer 2020

@janedv hele a co chces slyset? Ma teploty, je stale unaveny. Chce to vice informaci - takze odbery a dalsi kontrola. Bez toho jsou to jen dohady a kazdy mame zkusenost jinou. Kazde dite je jine.

janedv
autor
15. čer 2020

@alcar uz nechci slyset nic. Ale diskuse nejde uzavrit ani vymazat. Nekolik komentaru tady bylo k veci, jine stejne jako ty dr.modrokonikova maji jen potrebu poucovat a utocit. Kdyz nemas co rict, nepis.

alcar
15. čer 2020

@janedv tak jestli radu ohledne testu na covid, boreliozu ci mononukleozu povazujes za utok, tak to je pak tezko radit a cokoli psat. 🤷‍♀️ Snaha byla, ale nemyslim si, ze by ti jakakoliv vypsana “prima zkusenost” situaci vice osvetlila. Primou zkusenost s teplotama ma asi kazda z nas, ale tady to chce asi opetovny zasah lekare, nez “zkusenost” z modreho konika.

janedv
autor
15. čer 2020

@alcar nema to cenu. Prosim, uz mi sem nepis.

martt
15. čer 2020

@janedv Nemáš zač. Ja bych se neznepokojovala hlavně nemysli na ty nejhorší diagnózy. Může být unavený třeba jen kvůli pocasi. Nebo se tělo může rovnat ještě po viroze někdy to trvá. Naposledy se syn po viroze rovnal víc, jak 4 týdny, ale k tomu měl ještě kašel. Hodně doktoru "teplotu" do těch 37,5 nepovažuji za teplotu. Protoze člověk muze mít i stabilně teplotu kolem těch 37. Ja mám třeba odmala 37,3 stabilně a nikdy mi neklesla pod 37. Jinak držím palce ať je syn zdraví.

janedv
autor
15. čer 2020

@martt Dekuji. Dnes uz 36.9. uplne v poradku. Proste jsem byla netrpeliva. Pockam par dnu, ve ctvrtek stejne jdeme k dr, takze to proverime. Diky!