Tříselná kýla-operace ve 2 měsících. Máte zkušenost?

papousekpaja
26. čer 2020

Dobry den maminky, chci se zeptat jestli tady ma nejaka z vas zkusenosti s operaci triselne kyly u takto maleho miminka. Vcera jsem synovi nahmatala kylu, hned s nim jela k doktorce, protoze ho to bolelo a ta nas poslala do nemocnice. Tam se na maleho podivali a dali termin nastupu 23.7 a operace nasledujici den, to mu budou presne 2 mesice. Do te doby musim hlidat, aby nedoslo k uskrihnuti. To bychom museli prijet okamzite. Tak prosim, vase zkusenosti a rady moc prosim. Dekuji

martt
26. čer 2020

@papousekpaja Mému synovi operoval triselnou kylu a ještě nesestouple varle najednou , když mu byli 4 týdny. My jsne nejdříve také měli termín až na dvou měsících, ale udělalo se místo, tak mi volali den předem jestli muzem nastoupit. Bylo to ani ne do týdne od návštěvy nemocnice a dání termínu. Dělali nám to v pátek a kdyby neměl teplotu, tak by nas v neděli pouštěli. Nevím jak u vas, ale malý mohl jist naposled cca ve 4 rano a na sál šel až o půl dvanácté, takže mi cca od 10 brečel hlady až mi ho bylo líto. Jinak co se týká té kyli vše probehlo v pořádku.

Ještě než nas vzali na operaci, tak jsem se snažila ho nenechávat dlouhou brečet. A pokud nekojis, tak já jsem si hlasila čas po jak dlouhé době mi ji. Doma jedl po 3-3,5 hodinách, ale po te operaci jedl už po 2-2,5 hodinách a byl problém, že to neměli pro nás připravené. Tak jen rada, když tak si to nahlas dřív 😉.

papousekpaja
autor
26. čer 2020

@martt dekuji, mam o maleho strach, asi jako kazda mama. Ted se i bojim kazdeho zaknourani abychom nemuseli hned startovat auto...

martt
26. čer 2020

@papousekpaja Neboj vím co prožíváš. Ja jsem si to sním prožila 2×. Po druhé to bylo týden po operaci, protože se mu dostal zánět do toho operovaneho varlete a pres víkend nás tím nechali doma. Takže jsme byli ve střehu jestli nebudeme také startovat auto. Třeba vás vezmou dřív.

papousekpaja
autor
26. čer 2020

@martt kojim castecne, maly se narodil sice jen o 16 dni drive ored terminem, ale kvuli spatne placente tak trochu pod mirou normalne donoseneho miminka, mel jen 2150g. Tak mimo kojeni dostava i specialni mlicko aby rychleji pribiral na vaze a bude ho mit dokud nebude mit 4 kg. Ale mam strach, ze za ten mesic budeme muset byt na nejakem sunaru, sani ze strikacky je pro nej jednoduzsi nez sani z prsu tak se od prsa zacina odstavovat, prisaje se jen kdyz ho trapi prdiky jinak musim odstrikavat a odstrikavam stale mene...

adelazla
27. čer 2020

Synovi našla doktorka tříselnou kýlu na kontrole v 6 týdnech a nebýt toho, že byly prázdniny, tak by šel na operaci dřív - takhle šel až ve 4 měsících. Ráno v 7 jsme měli nástup do nemocnice a tam mu na dětském zavedli kanylu (nejhorší část operace) a pak jsme ho donesli na předsálí, kde jsme ho předali chirurgům a ti nám ho za hodinu vrátili. Po narkóze byl malej strašně bledej a ospalej, ale do večera už byl úplně fit a druhý den dopoledne nás pouštěli domů. Byl kojenej a strašnej savec, takže já jsem byla nejvíc špatná z toho, že od 6 od rána šíleně brečel hlady a já mu nemohla dát napít.

papousekpaja
autor
28. čer 2020

@adelazla toho se taky obavam, jak sama zvladnu brek kvuli hladu 😢 navic se i bojim, aby zrovna nebyli velky paraky a nezanitila se mu kvuli tomu jizva, jak se bude potit, preci jen to bude mit pod plinkou, tak se bude parit.

martt
28. čer 2020

@papousekpaja My jsme operaci také měli ve vedru. A jizva po triselne kyle se hojila krásně. Cca týden ji měl zalepenou a pak jsem ho hodně nechávala rozbaleneho. Měla jsem pod ním podusky a kdyz se pocural, tak jsem mu ji vyměnila.