U 2,5letého kluka jde předkožka stáhnout jen trochu
Ahojte maminky ,mam syna 2,5 roku přesně .V roce dr stáhla a šlo to .Celou dobu bez problému ,ted z ničeho nic prilepene a stáhne se jen Trosku .Namazala jsem framykoinem a otázka zní co ted .Nechat to plynout nebo k dr,kde se odehraje drama protože i ted pri stahování mi musi nekdo pomoct ,neda se udržet .Cura bez problému ,otok taky žádný .Dekuji
Bylo mi doktorkou silně kladeno na srdce, že stahovat je třeba denně a vlastně od narození
Holky, já sice mimčo ještě nemám, ale řeším problém s přítelem, který by měl jít na operaci varikokély, jenže má dodnes hrůzu z doktorů právě proto, že mu v pozdějším věku strhávali předkožku a podle vyprávění dost nevybíravým způsobem, až je mi ho i teď líto, takže mu dělá dost velkej problém se překonat, aby na sebe nechal vůbec šáhnout, takže kvůli těm klukům a předcházení třeba i takovýchto problémů jim to přetahujte hned, ať jim to nestrhávají doktoři, protože citlivá ruka rodiče je velký rozdíl od necitlivé nějakého chirurga, který jede, jak na běžícím páse. I když jsem tu vlastně náhodou, tak jsem vám musela napsat, co třeba budou řešit jejich budoucí partnerky... Ahoj 🙂
Dlouho jsem tu nebyl a zase trnu hrůzou z toho, co tu čtu. Minimálně do tří roků s předkožkou nemanipulovat, může se snadno poškodit a pak musí být kvůli těmto škodlivým manipulacím amputována.
Dám tu jeden odkaz:
Referenční text Pediatrics, podává správný harmonogram stažitelnosti předkožky:
"Předkožka je při narození normálně nestažitelná. Ventrální (vnitřní) povrch je přirozeně slepen se žaludem. Ve věku 6 let má ještě 80% chlapců ne zcela stažitelnou předkožku. Ve věku 17 let má 97 až 99% chlapců zcela stežitelnou předkožku."
A Robertsonova učebnice neonatologie dále varuje:
"Násilné stahování předkožky v dětském věku narušuje tkáň předkožkové špičky a způsobuje její zjizvení a to je pak nejčastější příčinou skutečné fimózy v pozdějším životě."
Averyho neonatologie má stejné upozornění:
"Násilné stahování předkožky má tendenci způsobit trhlinky v jejím otvoru, což může vést k patologické fimóze"
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-je...
Já teda nevim, příteli to odlepili někdy ve třinácti letech, což si myslím, že pro kluka v tomhle věku je docela fest super zážitek, po vyprávění, jaké to bylo hrozné, si myslím, že by se mělo začít nejpozději ve 3 letech, postupně a s citem, který doktorům není asi většinou sobě vlastní. Nechávat vše vývoji, že se to samo upraví vidím na přítelově příkladu, že není vždy nejoptimálnější řešení... A teď mě Gin124 sežere 😀
Nesežeru, poněvadž jsem došel k názoru, že je lepší s tím začít brzy, tak mezi třemi až pěti lety. Problém je však, že někteří doktoři dělají to uvolnění slepení bez jakéhokoliv znecitlivění a ono je to opravdu velmi bolestivé.
Na jiné fórum chodí devatenáctiletý Jakub, kterému to dělali až ve dvanácti letech a vůbec si nestěžoval. Nejprve mu chtěli udělat úplnou obřízku, tu on však nechtěl a tak jeho matka našla jinou doktorku. V tom věku mají kluci hlavně problémy se stydlivostí, což však není Jakubův případ. Vyrůstal v nudistické rodině, takže pro něho byla nahota vždy přirozená a teď je z něho náruživý nudista.
Mnohdy ano, jenže nesmí mít ještě konglutinaci, tedy to slepení.
@gin124 no uz jsem se lekla, ze jsem jedina, kdo dba rady lekare "do tri let delejte jako by predkozku ani nemel, nevsimejtr si ji a hlavne nepretahujte!". Teda pokud by nemel nejake potize, pak bych to resila s dr. Kdyz se narodil, mel jen direcku na curani. Postupne mu to samo povoluje - vidim to kdyz ho myju, ze je ta kuzicka pruznejsi
To to tomu náruživému nudistovi patrně dělali právě v tom znecitlivění, že si nestěžoval, jenže přítel je právě ten případ, kterému to dělali bez znecitlivění, akorát před tím mu na něj dali nějakou desinfekci, takže z toho měl ještě lepší pocit, má to v paměti velmi detailně dodnes, a to je víc jak deset let zpátky, tenkrát mu natrhli i uzdičku, moc to ale rozvádět radši nebudu, nejspíš by to ani nikoho nezajímalo a co kdyby sem náhodou zabloudil a poznal se v tom, z toho by asi taky moc rád nebyl... Takže pokud budu mít syna, budu se ho snažit takovýchto zážitků ušetřit, chirurg až jako ta nejposlednější varianta...
Dobrý den, náš syn má 4,5 roku. Začalo to tím, že měl špičku penisu zarudlou. 3la jsems ním k doktorce a ta nám předepsala Triamcinolon. Měla jsem strach mu to mazat, protože to obsahuje kortikoidní hormon. Potom mu při čůrání tekla krev a měl tam moc praslinek , tak jsem dostali Ophthalmo- Framykoin. Předkožka nejde přetahovat a občas když malý čůrá má na penise hrčku,ale né vždycky. Máte někdo podobnou zkušenost?
Zkušenost s tím nemám, ani mít nemohu, protože jsem dětský pindík zblízka neviděl už dobrých 40 let, před dvěma roky jsem se však obklikou k této problematice dostal, takže o této problematice hodně vím, mám k tomu zpracováno pár článků na svých osvětových webovkách.
Pokud je mu nafukuje jako malý balónek, to je zcela normální, to jsem občas jako malý kluk na jiných klucích viděl.
Dám tu pár odkazů:
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/balonkov...
Když jsem ty články zpracovával, tak jsem na to ještě neměl vlastní názor, ten, který jsem si časem vytvořil, je odlišný od toho, co je v těch článcích.
I když se to nechá zcela na pokoji, pak je průměrný věk, kdy jde předkožka stáhnout až 10,4 roku, tak jsem došel k názoru, že by se to mělo rozchodit dříve, už tak od tří let, kvůli možným zánětům, které mohou být způsobené používáním antibiotik. A to nejlépe cvičením přetahování v teplé vodě. Váš syn už na to má věk. Naprosto nesprávné jsou jakékoliv manipulace před třetím rokem. Také je nesprávné, pokud mu s tou předkožkou manipuluje někdo jiný, byť je to vlastní matka.
Mám tu návody pro starší kluky, je to možné použít i u menších kluků pod dohledem matky. Jde o návod od německého spisovatele Maria Lichtenheldta, který se touto problematikou zabývá už přes 10 let.
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-...
Seznámil jsem s tím MUDr Jiřího Staňka a ten to upravil na svých stránkách pro české poměry.
Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova...
Žel MUDr Staněk, který má atestaci z dětské urologie, na dotazy dospělým rodičům neodpovídá, odpovídá pouze chlapcům, popřípadě i děvčatům, když tam napíšou.
Problém je ten, že někteří doktoři toto dělají i bez jakéhokoliv znecitlivění i malým dětem. Ono je to příšerně bolestivé, jedná se o nejcitlivější část chlapcova těla. Na slovenském modrém koníku psal jeden pán z Bratislavy už ve středních letech, že mu to dělali jako čtyřletému chlapci bez znecitlivění, a že to byla ta nejpříšernější bolest, kterou kdy zažil a že prý jako dospělý prodělal mnohé velké bolesti.
Dám tu jiný odkaz:
http://www.mudrnoragregorova.cz/predkoz.pdf
Proč neuvolňovat předkožku dříve?
Násilné uvolňování předkožky je bolestivé a může přivodit chlapcům fyzické i
psychické strádání. Navíc nešetrným přetahováním mohou na jemné kůži vznikat
jemné trhlinky, které nemusí být vůbec okem patrné. Tyto trhlinky se mohou hojit
jizevnatými srůsty, které mohou v budoucnu u chlapce být příčinou opravdové
fimózy (vysvětlení dále). Pokud by bylo uvolnění slepené předkožky nutné
ze zdravotních důvodů, jako jsou záněty předkožky a záněty močových cest, měl by
uvolnění provádět zkušený lékař a to vždy za použití místního znecitlivění mastí
EMLA, případně v premedikaci či celkové anestezii.
Kousek jsem tu okopíroval. MUDr Němec to píše zcela jasně.

A stahujete pravidelně? Predkozka se často přilepi pokud se nestahuje. Zeptala bych se dr až tam budete mít cestu.