Ublinkávání - do kdy je u dítěte normální?

xvink
7. srp 2014

Ahoj, mám 7 měsíčního chlapečka a pořád ještě docela často ublinkává. Někdy trochu, někdy zvládne ohodit řádně mě, sebe, koberec... Nevím, do kdy je to běžné a kdy už se může jednat o nějaký zdravotní problém... Nemáte s tím zkušenost? Jinak je na UM, jednou denně dostává ovocné pyré a jednou zeleninové + občas zředěnou ovocnou šťávu.

mysonek
7. srp 2014

Ahoj, malá ublinkávala do půl roka, ale v příbuzenstvu je chlapeček, který ublinkával do roka. Moje malá ublinkávala do doby co jsem jí po příkrmu ještě dokojovala. Pak jsem začala dávat vodu a přestala blinkat.

vrtelka
12. srp 2014

Náš maly ublinkával do roka taky jsem byla z toho špatná,ale jak se začal víc pohybovat tak to přešlo i mu vyšetřovali jícen a Vše bylo v pořádku.

janapavlik
12. srp 2014

Ahoj, moje starší ublinkávala do prvních příkrmů (dávala jsem na zahuštění Nutriton) a u mladší to bylo dýl, až teď kolem 9. měsíce to ustalo 😉 Tak vydržte a ono to určitě přejde 🙂

piduska
2. říj 2014

@janapavlik Mohu se zeptat, jak vám prcek snášel ten Nutriton? Moje malá má 8 týdnů a na radu doktorky jí ho také dáváme protože ublinkávala. Ale teď nastal jiný problém a malou strašně bolí bříško a nemůže si prdnout. Kapky na prdíky ani probiotika nám nezabírají. Už jsem i přemýšlela, že změním UM z Nitrolonu na něco jiného.

janapavlik
3. říj 2014

@piduska nutriton na zahuštění jsem dávala starší dceři až od 5. měsíců, kdy tenkrát hodně ublinkávala a hlavně nepřibývala na váze. Pak se to upravilo. U mladší jsme měli taky problém s ublinkáváním, ale pěkně přibývala, takže Nutriton nebyl třeba. Jinak na noc měla UM, zbytek MM. UM měla zpočátku Nutrilon, ten jsme pak vyměnili, protože po něm dost ublinkávala, za Hipp, výrazně se to pak zlepšilo, a teď už má Sunar.

janapavlik
3. říj 2014

@piduska jinak bych se asi poradila s dr., pokud má problémy se zažíváním, vaše malá je ještě malinká a změna UM může udělat v bříšku neplechu. Dávala jsem i probiotické kapky, ale pokud jste na UM, tak UM už obsahuje probiotika a když jsem se o tom bavila s naší dětskou dr., tak říkala, že je to jen reklama a tah na zákazníka, že probiotika jsou třeba. Byla jsem z toho jelen 😝 Jinak moje mladší dcera byla převážně na MM a nevykadila se třeba týden, ale nekroutila se, bříško ji nebolelo 😉

kvietorka
3. říj 2014

@piduska musis vychytat kolik toho Nutritonu muzes dat aby nemnela zacpu. Moje mala taky ublinkavala od narozdeni do cca 3-4mesice. Na radu doktora jsem koupila Nutriton ale davala jsem ho jen kdyz blinkala hodne jinak ne.

marmazel
23. dub 2015

Ahojky, nechcete obnovit diskuzi? Ráda bych si o tom ublinkávání s někým povídala. Malej (za týden 8 měsíců) od mala ublinkává, ve 4 měs příkrmy-Ok, neublinkával, postupně začal ublinkávat i ty, na radu dr. že se může jednat o ABKM sme před týdnem přešli na nutrilon allergy a z něj děláme i kaše, bohužel je to ještě horší,podle mě, ublinkává všechno, zeleninu, ovoce, kaše... ☹je hodně živí. Pořád na břiše.

nonnni
23. dub 2015

@marmazel prostredni i nejmladsi dcedy...ublinkavani je slabe slovo, do zavedeni prikrmu slo o savle a po zavedeni prikrmu a klasicke mega ublinkavani. Alergii nema zadna, jen reflus. U prostredni to preslo nekdy po roce, jak zacala chodit bych rekla...a u te nejmladsi...je ji pul roku blindi vesele, prikr, neprikrm...voda, UM...cokoliv...proste to jeste nema dovyvinute.

marmazel
23. dub 2015

jéé, tak to děkuji za uklidnění, u malé sem to vůbec nezažila. Takže pro klid dr. ještě vydržím na tom nutrilonu ( a kaše s něj) a pak se dyžtak vrátím k sunaru, ten aspoň voní 😀 a mléčné kaše mu taky chutnají víc. No ono ty nemléčné by ze sunaru asi taky chutnali líp, de o to, že tohle mlíko samo o sobě chutná jinak ☹

nonnni
23. dub 2015

@marmazel jestli jde o kase, tak vrele doporucuji Sinlac, ten nepotrebuje zadne mleko a je dobry, mala se ho muze "uzrat"...

http://www.lekarna.cz/nestle-sinlac-specialni-k...

marmazel
23. dub 2015

@nonnni ale taky jí zvrací, nebo ne? A rozděláváš do vody? vy taky máte bezmléčnou dietu? Dr. říkala, že teda mlíko malej mít nemusí, ale on co má ten nutrilon, tak přestal jíst v noci ☹ no přestal, to je slabé slovo, ale už 3. noc sme v noci nejedli a přez den má to mlíko jen ráno a večer v kaši. jinak vůbec.