Ucpaný nos u 2měsíční holčičky, jak ho uvolnit?

kaalla
29. črc 2015

Mám dvouměsíční holčičku a už od narození bojujeme s ucpaným nosem. Doktorka poradila zvlhčovat nosánek, zvlhčovat vzduch a malou moc nenabalovat, aby jí nebylo teplo. Všechno poctivě dělám, zvlhčuji vzduch, prostříkávám nos mořskou vodou a oblékám přiměřeně, ale přesto má dcera pořád ucpaný nos. V posledních dnech je to horší, dokonce se v noci budí ne na jídlo, ale proto, že nemůže dýchat. Nemáte někdo nějaký tip, jak to zlepšit a nosánek uvolnit? Děkuji za všechny rady.

koncita
29. črc 2015

@kaalla jestli spinká v postýlce, tak můžeš ještě malinko zvednout celou postýlku v hlavě (ne jen matraci, aby byly záda pořád v rovině)

kaalla
autor
29. črc 2015

@koncita díky, vyzkouším.

lucinka_1984
3. srp 2015

Prosím tě, už jsem radila několikrát a všem to zatím pomohlo... nevím, jaký sprej s mořskou vodou používáte, ale zkus termální vodu Nasodrill. Ta krásně zvlhčuje sliznici, pomůže malé s ucpaným nosíkem. Je teda plně přírodní, obsahuje síru, která má desinfekční, antibakteriální a regenerační vlastnosti. Pokud má malá nějakou infekci nebo zánět, tak jí tohle určitě pomůže. Je dobré jí pak také proplachovat nosánek jen tak preventivně, aby se jí rýma nevracela. Hygiena nosu je důležitá 🙂 my doma pravidelně proplachujeme a jsme zdraví jako rybičky 🙂 tak držím palce, ať se brzy uzdravíte 😉

hojda
3. srp 2015

Pokud kojíš,tak můžeš dát do nosíku u MM.

dalja789
13. bře 2018

zkuste kapičky Nasivin Sensitive roztok 0,01% a pak nosík vyčistit odsávačkou.