Valgózní kotníky?

petruchachacha
29. pro 2021

Dobrý den, syn, 4,5 roku, má nohy do X. Poznáte, jestli se jedná o valgozni kotníky? Je to na návštěvu fyzioterapeuta nebo co se s tím dá dělat?

vladienka
29. pro 2021

Rozhodne by som sla k fyzio, uz vcera bolo pozde. Drzim palce

gracinka7
29. pro 2021

@vladienka je potřeba mít tam žádanku od pediatra?

cilkat
29. pro 2021

Postavení kotníku dobré není, i když mi přijde, že je problém spíš v plosce nohy, než v kotníku samotném. Kolena trpej viditelně, pravděpodobně bude povolené/vyvalené i břicho a tudíž v pozdějším věku začnou bolet záda.
Určitě to řešte s fyzioterapeutem, ne jen nějakými vložkami do bot. V tomhle věku jsou děti ještě hodně tvárné a zároveň už spolupracují.
K fyzioterapeutovi se dá jít i jako samoplatce, ale pak je to obvykle tisíc až dva za konzultaci... Takže doporučuju pediatra a zadanku.

petruchachacha
autor
29. pro 2021

@cilkat Děkuji, co nejdříve syna objednám na fyzioterapii. Nemáte prosím tip na dobrou fyzioterapii v Praze nebo okolí? Děkuji

vladienka
29. pro 2021

@gracinka7 da sa aj bez ale plati sa

jitkaaa1
30. pro 2021

@petruchachacha Ahoj, tohle hned na ortopedii.V tomhle věku se dá napravit mnohé.Bude potřebovat speciální vložky do bot a cvičit.Ortoped napíše RHB na pojišťovnu. Před zahájením aktivního sportu určitě sportovní prohlidku.

jannym
30. pro 2021

Syn na tom byl podobne, jen je mladsi, detska nam dala zadanku na fyzio dostaly jsme cviky na doma a info jake boty jo a jake ne, ortoped je reseni az pokud by fyzio selhalo, vlozky sice vyresi ze to opticky nebude vypadat blbe ale bez cviceni se neposili svaly, jinak mi chodime k pani cechove, sidlo na palmovce, spolecnost atituda