icon

Včelí bodnutí a horečka. Může to být propojené?

lehe
17. srp 2024

Prosím nemáte někdo zkušenost, že by dítě mělo po bodnutí od včely horečku? Syna včera bodla do hlavy, večer už byl v pohodě, jen že ho to bolí, jak leží, ale ráno se vzbudil a teplota přes 38. Myslíte, že to může souviset? Vůbec nic jiného mu není, prý ho ten stipanec už ani nebolí..

lehe
autor
•
17. srp 2024

Jinak včela už ho bodla několikrát a nikdy žádnou reakci neměl.

cilkat
•
17. srp 2024

Já měla po bodnutí včely horečku několik dní, ale já jsem alergik. A nebyla tam mezi tím fáze "nic mi není". Tohle mi přijde, že se spíš sešlo "stokrát nic" a možná ta včela byla tím stým.

lehe
autor
•
17. srp 2024

@cilkat děkuju, tak snad to nebude nic vážného, dneska jedeme domů z dovolené, tak jsem z toho taková nervózní, jak zvládneme cestu..

ivkasolavova
•
17. srp 2024

Může to být od toho , manžela pichla do nohy a ten den nic ,druhý den nateklá měl teplotu ,a třetí den ani neobul botu .Alergik není ,dostal cezeru a nějaký prášky na otok jeste

lehe
autor
•
18. srp 2024

@ivkasolavova děkuju, tak u nás těžko říct, oteklé to neměl, už ani teplotu nemá, tak snad už to bude dobrý. Těžko říct z čeho to měl 🤷

lenerka1
•
19. srp 2024

Ano, syn takto reaguje na včelí bodnutí, ráno žihadlo, večer horečka přes 39, druhý den už ok. Souvislost potvrzena třemi bodnutími i dětskou lékařkou. Není to prý alergická reakce, jen průvodní jev odbourávání jedu.