Večerní koliky
ahoj já jsem už zoufalá, nase mala v 18 najede, doslova řve, že mám strach že se zalkne, v 21 vycerpanim skonci.... přes den je v pohodě, po tom svém tiatru mi pak vytuhne i na 7 hodin a nejde ji vzbudit, a abych pravdu řekla jsem ráda že spinka a odpočine si....máme 3 týdny a 3 dny.... prostě ty kolíky večer mi nepřijdou normální, klasický pláč bych neřešila......děkuji z reakci. Jinak od 15 dne bereme vigantol, pořídila jsem espumisan i biogaju a bez efektu......
Tu právě použít nechci, toho se bojím....a tak nechci ať si na to zvykne....
spíš bych řekla, že je přetažená - starší dcerka to tak měla denně do 3měs. Nezralá nervová soustava má moc podnětů za den, uvolňuje se pláčem, nechtěla jíst, brečela fakt šíleně, křičela, nepomáhalo nošení, vození, nic. Den co den, hrozný. Uhodnotila to i lékařka, že to tak prostě některé děti mají. Co pomohlo - snažit se přidat denní spánek, čím míň byla unavená, tím líp, od odpoledne už takový víc klidový režim, ne žádné velké rozptylování..no a vydržet.
Kdyby to byla kolika, uleví se jí po prcnutí, pokud kaká pravidelně, tak spíš tipuju ten mozek.
@lv ona se právě že se sklidni když prdne.... kolíky to jsou protože se kroutí jak žížala , kdyby to byl pláč z nespokojenosti, ok ale to je řev až z paty.....
@jananavratova aha..takže koliky..
(Ten řev je otřesnej, z toho jak píšu já, holka)
Mozno je to vigantolom ... nada tiez vreskot ked sme jej vigantol dali
Je to bohužel normální - i když to vypadá hodně strašidelně - když jsme to zažili poprvé, chtěli jsme hned vyrazit na pohotovost...jinak u nás byla onehdy laktační poradkyně a bylo nám řečeno, že pláč z nadbytku podnětů bývá až ve vyšším věku - přece jen do těch tří měsíců nemají mimča ještě tak dobře vyvinuté smysly, takže dost selektují...ještě můžete zkusit Karpa - pevné zavinování, houpání, bílý šum...u nás ještě zabíralo nošení a pohupování v babyvaku...
@jananavratova A kojite nebo jste na umele strave?
@kaja2016 kojime
Nám nejvíc pomohlo masírovat bříško, masírovat a masírovat ... nejlépe s mastičkou jménem Pupík, ale zkoušela jsem i olejíček a taky to fungovalo ... a taky je důležité masírovat bříško správným směrem a to ve směru hodinových ručiček
@jananavratova Upravu vlastni stravy jste asi zkusila, ze ano? Aby nenadymala. Ja bych laicky rekla, ze to koliky jsou, ze nejde o pretazenost, nebo minimalne je to kombinace oboji, protoze to sedi i vekem i tim casem, kdy to zacina. Nase to taky mela a postupne se to lepsilo, proste se naucila prdet a kadit. Ma ted dva pul mesice a obcas tu koliku ma, tak treba jednou tydne, ale uz tak zoufale neplace, proste jen poknikava a jede rychle nohy ruce sem tam, jak kdyby nekam bezela. Od unavy a pretazeni to odlisim tak, ze kdyz je pretazena, tak proste zabere ji zabalit do zavinovacky, prikrejt, dat dudlicka, proste takovy to na co je zvykla pred spanim. Ta rektalni trubicka ji pomohla hodne a pouzivam to dodneska. Zkousim ji cvicit nozickama, nekdy to zabere a vyprdi se a nekdy proste uz je to na tu trubicku. Ja se toho teda nebojim, ale jasne, taky davam pozor, jestli si na to nezvyka...
My měli to samé. úderem 6. 7. hodiny řev a řvala a řvala až do 9, 10, někdy 11. S menší přestávkou např. na kojení 🙂 Byla přesná jak budík. Nám biogaia zabrala, trošku, ale až po delší době. Pak espumizan trochu pomáhal, mazat bříško Pupíkem, a hodně se nám osvědčil nahřívací polštářek z pecek! Bez toho ani ránu!!! Jinak bohužel vydržet, ono se to zlepší.. tohle všechno to trochu umírní, ale malá z toho musela až vyrůst, nic nepomáhalo 100%. Až se začne hejbat, otáčet, tak to bude lepší.

A co takhle rektalni rourku, to je jedina vec co me tedka napada.