Ventilační trubičky - nechce špunty do uší

billi
22. dub 2018

Pěkné odpoledne,
syn má v uších ventilační trubičky, ale máme problém. Naprosto odmítá špunty do uší, čelenky, kšilty. Bojím se ho vzít třeba do bazénu, aby se mu tam nedostala voda. Teď začíná koupací sezóna a přemýšlím, jak to vyřešit.
Má špuntíky na míru, zkoušeli jsme i běžné z lékárny. Mimo to jsme zkoušeli učit přes sluchátka typu "pecky", ty na chvíli zvládne, ale jak vidí normální špunty, tak je scéna.
Další problém je mytí hlavy. Máme s tím problém i normálně, ale teď to je ještě o stupeň horší.
Kdo jste to řešil, jak to dopadlo? Naučily se děti na špunty, nebo jste vymysleli něco ještě jiného? Jak na běžné koupání, tak i na mytí hlavy.

kamste
22. dub 2018

Na to mytí vlasů by mohl pomoci ochranný kšilt

blanche1206
22. dub 2018

Syn hrozne miloval vodu, takze velice rychle pochopil, ze pokud nebudou špunty, nebude ani koupani...jinak vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat...myti hlavy byl horor, ale kdyz se do toho zapojil sam - sam si nadavkoval šampon, sam si hlavičku vydrbal a pokecal si ji na spachnuti kelimkem ( samlzrejme s mou pomoci ), postupně ten rev nějak odeznel...😉 hodne sil a pevne nervy.😎

blanche1206
22. dub 2018

Jo a používání jsme takové silikonové špunty do usi. Ty primo do toho ucha nevkladaji, ale pokryji cely ten "vchod" do ouška, daji se vytvarovat jako meodelina a k ouskam hezky prilnou...

billi
autor
22. dub 2018

@kamste píšu už na začátku, že ho nechce. Máme ho doma a jen ho vidí, tak řve.

@blanche1206 on má taky vodu rád, ale raději se koupat nebude. Dneska řekl, že mu je líto, že se nemůže koupat, ale špunty si nevezme. On si na uši nenechá sáhnout. Zkoušeli jsme různé druhy a nepovedlo se. Zvládne jen sluchátka, ale na omezenou dobu.

majajaa
22. dub 2018

Dcera mela stipulky take. Spunt si tedy obcas vzala. Ale jinak do bazenu jsme meli plaveckou gumovou cepici a na myti hlavy jsem ji proste prstem ucpala dirku jen v tu chvilku,kdy jsem tu stranu sprchovala. Ten zvukovod je zahnuty,ta voda se tam uplne jednoduse nedostane.

blanche1206
22. dub 2018

@billi ta koupací čepice, jak pise majajaa@ je taky dobry nápad...

kamste
22. dub 2018

@billi Pardon, prehlidla jsem...

billi
autor
22. dub 2018

@kamste jasně, v pohodě.

@majajaa koupání dělám stejně. Držím mu uši. Koupací čepice bude stejná jak čelenka, ne?

mandala
23. dub 2018

My používalu koupací čepici i ty špunty...Nevím, kolik je synovi roků, ale myslím, že pokud budeš rázná a bez čelenky či špuntů ho do vody prostě nevezmeš, brzy pochopí, že přes to vlak nejede. Co se týká mytí hlavy, dcera si držela ručník na uších a já jsem myla a sprchovala... Přeji hodně štěstí🙂

billi
autor
23. dub 2018

@mandala skoro 4 roky. Raději se koupat nebude. On má k tomu VD, takže je takový pomalejší.

uta123
3. čer 2018

Děvčata jaké špunty se mají používat? Ty,co se dají modelovat nebo jsou vhodnější ty, co mají mají takové ty vruty? V nemocnici řekli jen silikonové a čelenku k tomu. Bojím se, abych trubičku nevytáhla spolu se špunty. Díky.

billi
autor
3. čer 2018

@uta123 syn má špunty na míru. Rovnou nám je doporučili v nemocnici, vzali mu tam odlitky a dobrý. Jsou až do sluchovodu, aby se tam opravdu nedostala ani kapka.

evaeva123
16. srp 2022

@billi dobrý den mohla by jste mi na ně poslat odkaz? Teď to zrovna také řešíme. Děkuji 🙂

mandala
16. srp 2022

@evaeva123 Udělají na ORL...