Vrozená zúžená předkožka u 8měsíčního mimina

mandarinka21
14. led 2015

Ahoj holky, můj syn má od narození zúženou předkožku. Doktorka radí přetahovat, ale prý přetahování může způsobit jemná poranění. Otvor má skutečně minimální, čůrá - zdá se, že bez problémů. Máte s tím někdo z vás zkušenosti? Povolí předkožka časem sama od sebe, nebo jste to řešili operativně? Díky za odpovědi.

sinorina
14. led 2015

Starší syn měl stejný problém, na který jsme přišli asi kolem roku a čtvrt. Najednou mu to začalo dělat potíže a udělaly se mu tam jakoby trhlinky, což ho bolelo hlavně v noci když se mi pindík jakoby "postavil" Děcký dr mi furt dával framykoin, to nepomohlo. Nakonec jsme šli na urologii (bez doporučení) a tam jsme dostali mastičku s velmi malým množstvím kortikoidů, mazali jsme 2x denně a asi do 14 dnů bylo vidět, jak předkožka krásně povolila. Musíse pak ale přetahovat už každý den, jinak se zase stáhne a nepůjde to.

svatula
20. led 2015

Ahojki nevím jestli jsme mělizuženou předkošku,ale my jsme začali přetahovat už ve dvou měsících,zezačátku velmi pomalu ,ale do dvou měsícu jsme předkožku přetahli 🙂 a od te doby přetahujeme pořad ať je vše v pořádku 😉 Doktorka nám teda říkala,že máme přetahovat až v 1 nebo v 1,5 roce.Ale v mé blizkosti jsou chlapečci co už jsi pak na pindika moc nechtěli nechat šahat a říkali ,ze to bolí... 😒 a opravdu jsem nechtěla ať jde na obřísku 😒 Tak že jsem dala na zkušené babičky a už to máme za sebou 🙂 Tak držím palečky 🙂

tria002
20. led 2015

Mam mesicniho prcka a mudr rikala, at mazu olejickem.. Tak my mazeme..

verena
20. led 2015

Už jsem sem psala do podobné diskuze, já si myslím, že takhle malým dětem by se ještě přetahovat nemělo a rozhodně pokud by měl někdo radit, zajděte na urologii. Při přetahování může dojít k prasklinám a do toho se dostat infekce, s kým jsem to řešila, nikdo u takhle malých dětí to nedoporučoval. Jedině kdyby to fakt šlo samo tak v rámci hygieny. Syn měl předkožku opravdu hodně zúženou, když to popíšu, měl na konci tak půl cm "chobůtek" zúžený. Urolog nám dal kortikoidovou mastičku Triamcikolon, která má kůži jakoby zeslabit a že to někdy pomůže uvolnit. Ale sám říkal, že v jeho případě nemá cenu přetahovat, že mu to jen ublíží. Byl docela rozumný a operovat chtěl co nejpozději. Nakonec jsme se operaci nevyhli (cca v 5 letech), ale udělal mu plastiku, takže velká část poředkožky je zachována a může ji normálně přetáhnout. Po operaci to bylo těžký, ale nyní již vše ok a jsem ráda, že to takhle dopadlo. My chodili do http://uro-care.cz/ přímo k tomu Šmehilovi, který dělá i malé děti a taky ho operoval a byl super.

hanka208
23. led 2015

No syn měl taky s tím problém. Do roka jsem si toho nevšimla, ale pak jsem to začali řešit. Vždy když čůral se mu pinď strašně nafoukl ☹ A doktoři radili všemožně, ale dlouho nic. Ta kortikoigová mastička pomohla, ale jen na tu dobu co jsem jí používali, pak se nám to i pri dalším masírování vrátilo zpět. Pak nám hodně radila mazat a opatrně napínat lékařskou vazelínou, ale když jsem pak přijeli konečně za odborníkem na slovo vzatým, tak ten nám řek že vše co jsem dělali před tím je na nic a měl pravdu, že stačí jen opatrně a po milimetrech napínat. Ted Klukovi byli 2 roky. A když jsem u něj byli naposled, tak říkal, že u takhle malých dětí není důležité jestli mu jde předkožka přetáhnout žalud, ale aby mohl bez problémů čůrat.
Já se toho přetáhnutí děsně bojím aby nám to pak šlo i zpátky. A co se týká toho napínání tak opravdu moooc opatrně, když by se ta předkožka zjizvila, tak se pak může stát, že na tu obřízku už bude muset nevyhnutelně.

mandarinka21
autor
9. dub 2015

Holky, dekuji za odpovedi. Ted mu bude 11 mesicu, zadne zmeny, porad ma jen malou dirku. Pri curani zatim zadny problem nepozoruju. Kdyz muze, ruzne si za nej taha. Doktorka rikala, ze v roce dostane masticku. Tak uvidme, jak na nej zabere. Ale co tak ctu, myslim, ze asi moc ne. Moc nikomu nezabrala - krome par stastlivcu.
Diky!