Vtáčení špiček a nohy do X - cviky. Jaké pomohly vašim dětem?

bustedka
20. čer 2021

Ahoj, konzultovala jsem stav dcery (5 let) s 3 experty a každý říkal něco jiného. Problém máme s výrazným vtáčením špiček a lehce s nohy do X. U první fyzio dávali tejpy, prý bez cvičení. Pak jsme se přestěhovali. Ortoped rekl, ze je to v pohode, předepsal vložky, další fyzio, že už se s tím nedá nic moc dělat.
Tak se ptám vas, jaké cviky pomohli vašim dětem prosím? Jaké jste měli boty - BF nebo klasik? Díky moc 🙏

alubif
20. čer 2021

Zdovolenim 📌

ajja87
20. čer 2021

Též se s dovolením pripichnu, jen my teda nemame do x, ale vtaceni spicek

mamikry
20. čer 2021

@bustedka Muj mladsi (4) to ma taky tak, vtaci spicky. Chystam se s nim na podiatrii, tak uvidime. Ma plochou nozku, trosku vbocene kotniky a rekla bych, ze spatne drzeni tela. Pediatricka to neresi, ze se to srovna. Je pravda, ze se to vekem lepsi, ale myslim, ze samo bez pomoci nesrovna. Starsi mel nohy do x a tomu se tedy srovnaly. Oba nosi barefoot.

slunea
20. čer 2021

Syn 5 let ma nohy do x, spicky moc nevtaci, ale kdyz beha nebo jde do schodu, tak misto zvedani kolen vytaci nohy ven. Drzeni tela podle me taky nic moc. Vzala jsem ho do fyzio beskyd, i kdyz to stalo hodne, verim, ze tam jsou odbornici. U nej je to pry v kyclich, ze ho pusti hodne do vnitrni rotace a je mu v tom pohodlne (sedava do w). Fyzioterapeut nam ukazal, jak si ma syn sedat a vstavat, dal par cviku, kontrola za pul roku. Kdyz pry bude behat cely den po venku, tak cvicit nemusi. On ten prirozeny pohyb je asi pro deti nejdulezitejsi.
Jestli chces, muzu ti popsat nase cviky. Pokud ti finance dovoli, doporucuji ten fyzio beskyd (jsou ve Frydku, tusim, ze jsi z Ostravy?), urcite se s tim da neco delat.

bustedka
autor
20. čer 2021

@slunea Bydlíme teď v Jablunkově, takže Frýdek optimální 🙂 Fyzio už jsem zvažovala taky 🙂 budu tam od července jezdit každý týden se synem, tak jsem si říkala, že tam domluvím hodinku i pro ni. 🙏 Děkuju, ale za cviky budu moc ráda, klidně do zprávy 🙏

jednaholkaa
20. čer 2021

@bustedka Mam podobnou zkusenost. Dcera (2,5 roku) taky vtaci spicky. Dva fyzio mi kazdy rekl neco jineho. Chodila na lepeni tejpu, to bych rekla trochu pomohlo, ale musi se jit nekolikrat za sebou. Ted v lete se mi to zda lepsi. Sezeni do W jsem od zacatku dusledne opravovala, takze uz sedi vicemene jenom na patach. Uprime si myslim, ze se s tim neda nic moc delat nez co nejvic bohybu venku, lezeni atd. A chuze bosa.. Tejpy kdyz je nejhur. Ale jinak ti fyzio vic nepomohli.