icon

Vypadávání dechu u 16měsíčního dítěte, co dělat?

krmv
14. srp 2014

nase ditko ma problem s dechem.jakmile zacne brecet kdyy treba spadne nebo se ji jen neco nelibi,tak ma pak problem se nadechnout,zacne se prohybat a malinko modrat musime do ni lehce fouknnout.je to strasny pocit.nekdy tj.az 4krat denne.zazil jste to taky nekdo.poradte co delat nebo co by to mohlo byt za problem.dekuji

lv
14. srp 2014

Nic, moje to ma taky..taky foukam směrem na pusinku, nadechne se..já už jsem imunní, sili babičky, kamarádky..lékařka to viděla, stačí prý to fouknuti.

krmv
autor
14. srp 2014

drive stacilo ji ofouknout, ale ted musime do ni fouknout je to strasny

romantika
14. srp 2014

to je dost caste ma to primo nejake odborne oznaceni nejak afektivni zachvat, pomuze jen poradne fouknout do pusy. kamarádky dcera to mela, brachova taky a muj nejmladsi k tomu ma taky sklony.

wenduliks
14. srp 2014

Neteř to mela taky.stacilo fouknuti.oni z toho casem vyrostou. 🙂 dnes je ii 14let a uz to nedela... 😉

helcenka
14. srp 2014

@krmv
@lv
je to opravdu normálně diagnoza. Jsou to afektivní záchvaty, mívají to už miminka, třeba když brečí, vztekají se a pak se nemůžou nadechnout. Mívají to i batolata a může se to i stát, když se třeba někde uhodí nebo upadnou, u těch větších dětí může dojít i na chviličku ke ztrátě vědomí... V předškolním věku by to mělo postupně vymizet. Mívají to častěji děvčátka.
Naše malá to měla už od miminka, bylo to hrozný, někdy byla úplně fialová a fouknutí nestačilo. Když fouknutí nestačí, pak ostříknout vodou (ale ne studenou). Jakmile se nadechla, tak byla celá bez sebe, přitulila se ke mě a nechtěla se vůbec ode mě hnout. Jednou to předvedla ve celé kráse u doktorky a ta se jen zasmála, že se nadechne vždycky. Měla to třeba dvakrát třikrát denně, pak se objevovaly záchvaty méně častěji. Teď jí jsou tři a čtvrt a už se to téměř neobjevuje, jen čas od času a už to ale nejde tak daleko, nadechne se sama poměrně brzo, nefialoví. Už ani nefoukáme, stačí se nadechnout sama.
Určitě to časem přejde, u někoho dříve, u někoho později. Já byla nejdřív v šoku, udělalo se mi úplně zle pokaždé, když to měla. Pak jsem si zvykla, věděla jak na to. Držím palce, ať je to co nejdříve za váma...

krmv
autor
14. srp 2014

@helcenka děkuji moc za zpravu

lv
15. srp 2014

@helcenka hezky jste to popsala..dcerka to má od narození, to bylo několikrát denně.. teď ve dvou letech už jen někdy, když je pláč opravdu velký /když třeba upadne, hodně/, takže cca 1xza 14dní..trošku modrá, kolem rtů a tak..já jsem v tomto racionální, vím, že se nadechne, okolí se bojí. panikaří.. /když jde do tuhého, jsem jak stroj, který jedná a nepanikaří/.

krmv
autor
15. srp 2014

nekdy to je fakt dlouho modra u pusiny,me to pripada dlouho teda.foukam,tresu s ni a nic,tak letim ze ji poliji vodou a naskoci. fakt desny.

dana3262
15. srp 2014

@krmv máme doma to samý. Začlo to asi v 1,5 roce. Já už jsem celkem v klidu, vím, ze se nadechne. Naposledyto bbylo v obchodě, muž z toho skoro brečel a čelej se třásl. Když to trvá dyl, tak už začínám být teda taky nervózní, musím přiznat.. 😅