Vyrážka - bolák na ušním boltci. Máte zkušenost?

ivetapuna
25. kvě 2020

Synovi jsou 3 roky, je ekzematik a je alergicky na ryby, arasidy a vejce, také na pyl některých trav a stromů. Od listopadu 2019 se mu dělá bolak na levem uchu, opakovane a stále na stejném místě. Nikde jinde nic. Navštívili jsme kozni, ORL, opakovane obvodního lékaře. Vyzkoušeli jsme různé maste: bactroban, framycoin, pimafucrt. Syn také dostal antibiotika Amoksiklav. Jedine po cem to mizi je antibioticka mast s kortikoidy belogent. Bohužel bolak se stále vrací. Nemáte někdo zkušenosti?

amazonkajanik
25. kvě 2020

@ivetapuna pořád jen mazání a penicilin? Nikdy z toho nebrali vzorek? O víkendu jsem si právě hledala,co mohou znamenat boule na uších. Od ucpanych mazovych žláz,přes uzliny (měla jsem bouli na zadní straně ucha,těsně vedle hlavy),tukové boule až po benigni nádory. Dnes mi to doktor nastrihl a vymackal hnis,prý dál stačí framykoin . Tudíž ucpana mazova žláza. Kdyby ale nic nevymackal,odebral by vzorek a poslal na rozbor.

kitycat
30. kvě 2020

ahoj, ja mam 30 deti este nemam ale poslednych 10 rokov registrujem ze sa mi pravidelne robi nieco podobne na uchu...na usne s tym uz nechodim nema to vyznam...akurat to mavam vo vnutri na zaciatku ucha. Ziadny hnis ani voda, len opuch a neskutocne citlive na dotyk..a jedine co mazem uz roky je Belogent (su dva ...ja mam taky ako vazelina) vacsinou to do 3 dni prejde....ale vracia sa mi pravidelne.

Chudatko dieta taky velky bolak na takom malom usku

ivetapuna
autor
16. zář 2020

@amazonkajanik
Omlouvám, se dlouhou dobu jsem tu nebyla. Z ucha nešel nikdy vzorek vzít, oteklé a mokvavé, to má vždy jen první den. A to byl vždy víkend nebo svátek, měli jsme smůlu. Teď měl 5 měsíců klid a nedávno se mu to udělalo opět, to už stěr odebrán, čekáme na výsledky.....

amazonkajanik
16. zář 2020

@ivetapuna tak dejte vědět,jak to dopadlo. Mě se teď dělá něco v levém,buď mě kousla nějaká potvora,nebo mi to jde opět od zubu,mám jít na čištění kanálků 🙄

lucka662006
16. zář 2020

Ahoj, dcera měla na uchu boreliový lymfocytom. Zmizelo po 30ti denním užívání ATB (na boreliozu) a už se nevrátilo. Bylo to ale dole na lalůčku. Nicméně to vypadalo na první pohled velmi podobně.

ivetapuna
autor
28. zář 2020

Dobrý den, ze stěru bohužel nezjistili nic. Na boreliózu byl vyšetřený již v květnu, také negativní. Popravdě, zda se mu tu zase vrátí, nevím už s kým to řešit....

ivetapuna
autor
28. zář 2020

@lucka662006 tz. dělali vám testy krevní testy na boreliózu ? synovi dělali krevní odběr kvůli borelióze v květnu a byl negativní....více jsme to neřešili

lucka662006
30. zář 2020

@ivetapuna Ahoj, tak když byl negativní tak asi dobré. Nám ani testy nedělaly, doktorka řekla hned "to je boreliový lymfocytom" a dala ATB. Našla jsem si to pak i na netu a skutečně to tak vypadá a tvoří se jen dětem (téměř většinou jen dětem). Brala pak ATB a poté teprve měla 2x krevní testy, za měsíc, a za 3 měsíce. Musím ale říct, že i při těch ATB ten lymfocytom mizel dost pomalu, zcela pryč byl až fakt za ten měsíc.

lucka662006
30. zář 2020

@ivetapuna Ahoj, jak to vypadá, chudinka malá má celé ouško rudé, je to lepší? Horečku přitom nemá? Vypadá to na nějaký zánět uvnitř, vypadá to, že by pomohlo, kdyby se ouško nařízlo a ty škodliviny dostaly ven, promiň, ale tak to na mě působí, třeba v lokálním umvrvení.... Možná by se uvnitř našla mazová žlázka se zánětem apod. Přeju, aby se to už nevrátilo.