Vyrážka. Co by to mohlo být?

ivis_b
17. črc 2020

S.O.S., synovi (skoro 4 roky) vylezla vyrážka a jako na potvoru je pátek odpoledne a náš mudr. má příští týden dovolenou. Vylezlo to včera večer na zádech a trošičku na čele, myslela jsem, že to jsou potníky, ale včera na sluníčku nebyl a nikde se nezpotil, naposledy byl ve středu dopol a byl namazaný krémem. Dneska odpoledne jsem to našla i na hrudníčku a je to červenější než včera. Teplotu má cca 37, měřeno bezdotykáčem, takže to beru, že je ok, protože mně to změřilo podobně. Nevíte, co by to mohlo být? Novou potravinu neměl, nová kosmetika taky ne, nenapadá mě, na co by to mohla být reakce. Mezi lidi vůbec nechodíme, já jsem 27tt a kvůli současné situaci se s nikým nestýkáme. Tak nechápu, kde by co chytil... A nevím, jestli to pro mě případně nemůže být nebezpečné (některé ty dětské nemoci, jako je 5. nemoc apod., prý mohou být pro těhotné nebezpečné). Nemáte někdo nějaký nápad?

lula86
17. črc 2020

@ivis_b ahoj, no potnicky by to mohli být, nám se takhle syn osypal na hrudi když se zpotil. Mohla by to být i alergie na sluníčko (nemyslím si že vždy vyleze hned po styku se slunce) nebo ten opalovák. Nevadilo ho to a za 2 dny měla vše ok. Ohledně té 5 nemoci si jistá nejsem, ale co vím, že bývá často teplota a potom teprve osypání a že to děti často mohou přinést z kolektivu.

adelka951
17. črc 2020

Může to být alergie na opalovací krém, nebo na cokoliv jiného. Dej mu Fenistil.

ivis_b
autor
17. črc 2020

@adelka951 mame porad stejny krem, osvedceny. Nic noveho jsme prave nezkouseli, ani potravinu, ani kosmetiku atd., tak nevim🤷‍♀️

ivis_b
autor
17. črc 2020

@adelka951 ale ten Fenistil jsem mu soupla, tim asi nic nezkazim, dik

levandule_k
17. črc 2020

@adelka951 @ivis_b Na ten fenistil pozor, mast se u dětí nemá používat na větší plochy. Doporučená plocha u malých dětí jsou 2 dětské dlaně.

ivis_b
autor
17. črc 2020

@levandule_k nee, mast ne, dala jsem kapky😉

levandule_k
17. črc 2020

@ivis_b tak snad to brzo zabere 🙂