icon

Vyrážka po jahodách, pomáhaj nějaké bylinky?

pavlanatlinka
13. říj 2012

ahojky chci se zeptat malá měla předevčírem jahodovího kubíka a včera jahůdky a od včerejška má vyrážku po celým těle. byly jsme u dr. ta řekla že je to alergická reakce napsala nám kapky ale včera jsem jí vysprchovala a má to uplně všude i na obličejíčku je bez teplot a nesvědí jí to a také jsme byly ve středu na očkování hexa a myslela jsem jestli to nemá z toho a prej ne že to nebívá nejsou nějaké bylinky které by nato pomohly? jsem už z toho neštastná bojím se aby sme sní nemusely do nemocnice máte stím některá zkušenosti?

Vyrážka po jahodách, pomáhaj nějaké bylinky?
asaka
13. říj 2012

samo to zmizi, priste pozor na to co maly davas k jidlu. jahody jsou vysoce alergizujici, pro tak male dite naprosto nevhodne, ted z ovoce jen jablka, hrusky, banany! Jablka i hrusky lepe kratce povarit.
Totez plati o citrusech, mandarinky a pod bych ve vanocnim case taky rozhodne nedavala.
Ja synovi jahody jeste nedala a to mu budou 4 😀 citrusy zacal az pred rokem, oba s manzelem jsme alergici (ne potravinovy ale to nevadi) takze jsem s jidlem byla hodne opatrna..

marecek4
13. říj 2012

jak píše asaka-zmizne to samo,a příště pokud budeš dávat něco nového tak jen trošičku a počkat ze dva dny co to udělá,bohužel v tomto jsou děti dnes pokusní králíci,protože dřív tolik alergií nebylo a mohli jsme jíst na co jsme přišli přímo ze zahrádky,neboj se klidně zkoušej už teď,protože aby zas dítko ve čtyřech letech něco neochutnalo je hodně extrémní-ano,rodinná anamnéza je důvod,proč to nedělat a proč si zbytečně přidělávat problémy,ale pokud doma žádné problémy nemáte tak nevidím důvod,proč se některých potravin stranit,ale chce to u miminek jen pomaličku přidávat a ne hned dva dny po sobě,a teď se můžeš jen dohadovat,jestli je to z umělin z kubíka nebo z jahod,

k tomu kubíkovi bych jen podotkla že je to stejný svinstvo jako ostatní pitíčka,voda je pro děti úplně to nejlepší,myslím si že -aspoň u nás za to mluví dostatečně to,že naše děcka to ochutnaly a odmítly,-jsou v pohodě,od kamarádky holka se tím napájí od malička a v podpoře zdraví,že jsou v tom vitamíny jí to moc nedalo,je dost často nemocná,a navíc obézní,neříkám že jim nekoupím nějaký fruko nebo jak se včecky ty krabičky jmenují,ale je to jen výjimečně,radši dodáváme vitamíny v jejich původní formě a když už jsme u vitamínů tak se zvlášť malým dětem má dávat jen sezonní ovoce-takže teď především hrušky, jabka a možná hrozny co dozrávají,držím pěsti aby jste už takovou další nepříjemnou zkušenost nezískaly a aby Ti Anežka dělala hodně radosti