icon

Vyrážka u syna nevymizela. Je to opravdu alergie?

domca36
8. lis 2024

Syn ma třetí den vyrážku. Doktorka nas vyhodila s fenistilovyma kapkama,ze je to typická alergická reakce.
Myslela jsem,že to postupně začne tedy mizet. Ale ono to pořad jen putuje sem a tam. Ráno/dopoledne to ma po celym tele, pak to začne ustupovat a za 3hod to ma zas rozlezly všude. I na obličeji. Četla jsem ruzny diskuze,ale většinou to všem ustoupilo. Nám se to točí. Nemá někdo stejnou zkušenost? Opravdu se jedna o alergickou reakci,ze se vyrazka porad jen přesouvá sem a tam. Mizí a hned se zas ukazuje? :(

Vyrážka u syna nevymizela. Je to opravdu alergie?Vyrážka u syna nevymizela. Je to opravdu alergie?
1pomnenka
8. lis 2024

To může trvat klidně týden, než to zmizí.

zmrzlinka
8. lis 2024

A jak dlouho to trvá?Podle mne je to alergická reakce a to chvíli trvá než odezní.

keyblaza
8. lis 2024

@domca36 je to alergická reakce a nedávno jsme ji řešili taky. Přítel akorát místo kapek koupil gel a stačilo to 2x namazat a bylo to pryč. 🙂

slunea
8. lis 2024

A víte, po čem se reakce objevila? Nemůže to být na něco, co teď denně jí?

keyblaza
8. lis 2024

@slunea mě paní doktorka upozornila na to, že by to mohlo být z borůvek, jahod, malin, hrozna, citrusů a ořechů. U nás to třeba i bylo nakonec ze šamponu na vsi, protože syn je normálně chytnul na hřišti, kde byli děti.

lentilkah
8. lis 2024

Nemuze to byt pata nemoc?

domca36
autor
9. lis 2024

@lentilkah prý ani náhodou a ještě na mě koukala blbě,že si tam hraju na lékaře,když jsem s 5.nemocí začala.

domca36
autor
9. lis 2024

@slunea nevíme, svačiny měl jako vzdycky, rohlik nebo chleba se šunkou a davala jsem jen par kolecek okurky. Jediny co že dostali ve škole kiwi. Ale do toho jednou kousnul a nechal ho. A ma to jiz čtvrtý den a pořad to mizi a zase se to vraci z mista na misto. Dnes rano to ma opet rozlezly po obličeji a horni pulce těla. Odpoledne predpokladam,ze to zas bude na nohach. A pak se to vrati nahoru. 🤦‍♀️

saralinda
9. lis 2024

Prijde mi to jako pata nemoc.

jana31990
9. lis 2024

@domca36 syn měl přesně tohle na začátku prázdnin. U ničeho nic ne mu také toto objevilo a to nejedl nic nového atd... Doktorka nám řekla že je to klasická kopřivka ale nepřišli jsme na to z čeho . Nakonec nám dala sirup AERIUS 0,5mg/ml a druhý den po požití byla kopřivka jako zázrakem pryč. Jinak tohle u syna trvalo přes týden a taky se to pořád stěhovalo, jednou to měl na tváři,pak na břiše,na zádech atd...

lentilkah
9. lis 2024

@domca36 Nevidim jediny duvod, proc by to pata byt nemohla. Reaguje to na teplotu/ zatez/ vodu?