icon

Vysoký tlak před porodem. Kdy volat lékaře?

5. dub 2022

Ahoj, je tu někdo, kdo má par dni do termínu a ma vysoký tlak? Ja nam termín v sobotu, vždy jsem měla tlak nižší nebo spíš v normě. Včera jsem byla na kontrole a 3x za sebou vysoký tlak, takže odběry krve a moč. Výsledky dopadli tak, ze bílkovina v moči, ale může to být špatným odběrem moči nebo mam nejaky zánět a výsledky krve jsou vyšší hodnoty jaterních testu.. Něco v norme, něco na hranici. Bylo mi řečeno, ze mam měřit tlak doma, a kdyby byl vyšší, jak 140/90,tak přijet. Ja byla ve stresu, takže jsem jela na pohotovost a tlak samozřejmě vysoký. Monitor miminka dobrý. Bylo mi řečeno, že dostanu kapacku na závodněni, a kdyby to Bylo stále vysoké, tak by bylo nejlepší porodit a pokud OK, tak půjdu domů. Nakonec tlak OK, tak jsem sla domu. Od té doby mám ale každých par minut tvrdnuti břicha a od rana tlak zase vysoký. Mám se bát? Volat? Jet? Nebo čekat na další kontrolu? Měla bych jít zítra na nový odběr krve a moči. Děkuji.

draceka
•
5. dub 2022

Asi bych jela raději na kontrolu. Vysoký tlak + bílkovina v moci může znacit preemklapsie (což nechci vůbec strasit).co otoky?

autor
•
5. dub 2022

@draceka však to ja včera jela na pohotovost.. Doktor mi řekl, ze bud nějaký zánět nebo špatně odebrána moč, zítra mám jít znovu na krev a dát moč... Preemklampsie je prý vyloučena. Otoky mam trošičku jen nohy, ze s e nevejdu do bot už hodně dlouho ale na podhled to není vidět.

draceka
•
5. dub 2022

To jsem pochopila,že jste tam už včera byla,ale pokud máte jakékoli obavy, tak tam zavolejte...super,že je ta preemklapsie vyloučena a na ten zanet Vám něco dali?

autor
•
5. dub 2022

@draceka nene, nedali, řekli mi, že mám zítra přijet dát novou moč.

draceka
•
5. dub 2022

Aha, tak uvidíte zítra...každopádně pokud by se Vam něco nezdálo, tak raději jedte na kontrolu nebo tam zavolejte!!držte se!!

autor
•
5. dub 2022

@draceka moc děkuji 😊 uvidím do odpoledne, jak bude vypadat tlak a případně bych tam zavolala.

draceka
•
5. dub 2022

To je rozumné!!ještě jednou hodně štěstí přeji🍀

autor
•
5. dub 2022

@draceka moc děkuji 😊

eloana
•
5. dub 2022

Mela jsem to u prvniho ditete- ale uz jsem byla v terminu-nechali si me od 22 v porodnici 27 jsem porodila bez vyvolavavani

pampeliska1313
•
5. dub 2022

Měla jsem vysokej tlak, rodila jsem císařem, ale ne kvůli tlaku. Brala jsem medikaci na tlak i při kojení ještě po porodu pár dní, pak jsem musela za praktickou, zmerila mi tlak a medikaci jsem mohla opustit.)