Za jak dlouho může dostat druhé dítě neštovice od prvního?
Ahoj,dávám to sem nově. Pidim se za jak dlouho dostalo druhé dítko neštovice od prvního?
Jinak syn chodil do školky, kde tehdy řádily a chytil je až po více než 2 měsících od prvního případu....
sourozenci nevím, ale syn ve školce byl poslední co je neměl dostal je za 3-4 týdny od jištění, že ve školce jsou. infekční jsou týden před výsevem a po výsevu je může dostat právě až kolem těch 3 týdnech.
Ovšem dostat je nemusí - i to se stává 🙂
Sourozenec přesně po 21 dnech, už jsem myslela, že je nedostane..., udává se 2-3 týdny
U nas zrovna aktualni tema. 😃 Jednomu uz doznivaji a na druheho cekame. Treti (dcera) je v izolaci u babicky, protoze leti v srpnu k mori a nechceme ji to zkazit.
@radkahradec holky,druhé dítko má teplotu.Muze to znamenat že nestovice přijdou?
@jardicka
@michaela_2
U nás byl syn i dcera bez teplot - ale třeba u švagrové měli skoro 40 několik dní oba.........je to hrozně individuální, ten průběh
@barulina A prosím holky,jak to je s paragrafem?Budou mi uznány na obě děti? Na každé extra hned po sobě? (Např: jedno mám na paragraf do 20.6 a druhé od 21.6)
@radkahradec
@jardicka
@michaela_2
@ladyhacek
@mavanka
@kosi_cek
@ladylass
@zutinka jé tak to nevím ☹ já měla ten měsíc (14 + 14 dní) domluveno v práci home office.....a pak ty poslední dny už hlídala babička. Ale tak podle mě není důvod aby nebyl uznaný? Na obě děti. U nás když syn končil, tak přesně ten den dcera začínala, takže bych je měla napojené hned na sebe...
@zutinka u nas u obou deti to zacalo pupinkama, az pote zacaly teploty, takze nevim, ale mozne to asi je. A s paragrafem neporadim, ja jsem na rodicovske dovolene.

Ink.doba je 14 az 28 dni. U.mensich deti byva kratsi. Me mala dostala presne po 21 dnech od stKu s.nakazenou kampsko