Za jak dlouho začne zabírat Espumisan?

slimball420
27. črc 2023

Málému je 6tydnu a bolení bříška vim dal horší.. dávala jsem mu prvně 1 denně biogaiu ale přijde mi ze pomůže jen tak hodinku po tom co kapky dostal a zbytek dne se zase trapíme.. koupila jsem tedy espumisan dávám při každém krmeni 5kapek.. celou moc se mi ale stejně kroutí a myslím že jsme s toho oba uz dost unavení .. mam třeba biogaiu a espumisan kombinovat ?

ekou
27. črc 2023

Je to záležitost, která se nevyřeší během 1-2 dnů... Chce to chvíli počkat

zmrzlinka
27. črc 2023

@slimball420 můžeš dát klidně i 10 kapek.A zkus rektální rourku do zadečku.Ta zabere hned 😂

escapelle
27. črc 2023

Dávala jsem 10,pak i 15kapek při každém krmeni. Ale syn po něm víc zvracel. Tak jsem pak dávala Baby Calm a ten fungoval skvěle.
Ale to je jako se vším.nekomu zabere tohle,jinému tamto,někomu nic.

slimball420
autor
27. črc 2023

@zmrzlinka děláme teplomerem jenže to bych mohla klidne 5x denně a myslim ze ani jednomu z nás to není úplně příjemný

slimball420
autor
27. črc 2023

@escapelle Malej právě normálně dost blinka tak mu nechci davat tech kapek moc aby to nebylo jeste horší

alice180
27. črc 2023

@escapelle jo mě taky babycalm přišel daleko lepší než espumisan. Jediný co tak se musí naředit vodou, ale to je v návodu.

zmrzlinka
27. črc 2023

@slimball420 ta rourka je lepší a pomůže mu.Ja jsem rourkovala dceru do 4. měsíce.Pak to ze dne na den přešlo.Pres tu rourku právě vyjde ten " plyn " a uleví se mu .

slimball420
autor
27. črc 2023

@zmrzlinka no mam právě strach dělat to pořad aby mu to nějak neublížilo

biciklissie
27. črc 2023

U nás tedy dcera trpěla na bříško hodně. A espumisan ji pomohl úplně zázračn. Ještě ten den jsem viděla zlepšení a do měsíce to mela úplně v pořádku. Byla tedy na um a kapala jsem do každé dávky.

marioneta246
27. črc 2023

Jediné co u nás zabralo, a to jsme zkoušeli snad všechno, byl Balonix a ne před jídlem, ale po jídle a nošení na tygříka(to miluje do teď 6M😉). A kroužila jsem nožičkami po směru hodin a skupin do klubíčka taky pomohlo. Espumisan jsem dávala současně s Biogaiou deset kapek při každém krmení a nezabírají. Rourku jsem taky nechtěla. Balonix a tygřík nás zachránili 💞.

zmrzlinka
27. črc 2023

@slimball420 neboj neublížiš spíš se mu ulevi

slimball420
autor
27. črc 2023

@zmrzlinka to ano vzdy se mu uleví jenže třeba 4x denně a 2x v noci rourkovat ? Není to moc často ?

slimball420
autor
27. črc 2023

@biciklissie mě po espumisanu začal teda aspoň prdet jenže bříško ho i tak bolí protože mu nejde se vykakat když už teda po několikátem cvičení, masážich a pasení koníčku vezmu ten teploměr tak toho z něho vylítne hromada ale samo mu to nejde .. opravdu bych ten teploměr musela použit po každé co začne tlačit a snaží se opravdu třeba i několik hodin

slimball420
autor
27. črc 2023

@zmrzlinka jak často jste dceru rourkovala ? (Během dne )

zmrzlinka
28. črc 2023

@slimball420 no už je to skoro 7 let ,ale jednou nebo dvakrát za den určitě.Kdyz byla krize podle mne i víc.Neboj se toho.

miryp
28. črc 2023

Je třeba identifikovat příčinu a ne řešit důsledky, protože to nic neřeší. Byla vyloučena nesnášenlivost nosného oleje ve vitaminu D? Byla vyloučena nesnášenlivost probiotik a pokud jsou na bázi oleje, tak opět problém i s nosným olejem? Byla vyloučena alergie na mléčné bílkoviny, která je pro tyto obtíže typická a je nejčastější alergií u kojenců?
Náš syn trpěl neskutečně, po všech přípravcích na prdíky to bylo mnohonásobně horší, bez rourky se nevykadil, s rourkou z něj tekly kyselé hlenovité šlemy, nespal, jen se kroutil a plakal. Ve finále se mu rozjelo i astma. Ve třech měsících mu byla potvrzena ABKM (potíže měl od narození), alergolog mu předepsal speciální UM bez mléčné složky a konečně jsme měli spokojené mimčo.
Když už se ti prcek vykadí, jakou to má konzistenci, barvu a zápach? Pokud jsou tam hleny, popř. i nitky krve a stolice čpí kysele, pak bych ti doporučila přejít na bezmléčnou dietu (pokud kojíš, tak bys ji držela ty, pokud je dítko na UM, tak tam se nejprve zkouší Nutrilon Allergy Care, popř. Sunar Allergy Care a když to nestačí, tak se přechází na rostlinné aminokyseliny, ale tam už to chce předpis od lékaře, protože jedno balení vychází jinak v průměru na 1600 Kč.

biciklissie
28. črc 2023

@slimball420 Tak to je blbý, s tím zkušenost nemám. Nám to naopak rourkou vůbec nešlo, ale možná to jen neumím. Možná zkusit ten espumisan déle? U nás cvičení a vše ostatní zabíralo chvíli a pak si jakoby na to asi zvykla a přestalo to pomáhat. Až ten espumisan, no...

slimball420
autor
3. srp 2023

@miryp nitky krve tedy ve stolici nemáme asi dvakrát za celou dobu to bylo takové hlenové ale většinou mi přijde že má stolici tuhou a proto mu nejde sama vytlačit jelikož kojím napadlo mě že málo piju ( opravdu zapominam pít ) snažím se ted teda dodržovat pitný režim abych vypila aspoň 3l vody denně a je to o něco lepší ale i tak je stolice furt trochu hustá .. jinak stolice nějak nezapachá ..
piju kvůli kojení jen kokosové nebo sójové mléko protože jsem už četla ze potíž muže byt v normálním kravským ale kokosové a sójové by vadit nemělo .. mam to ale těžší jelikož nejím žádné maso tudíž bez sýru bych se neobešla takze kdybych vyřadila vše mléčné nejspíš bych se nenajedla

slimball420
autor
3. srp 2023

@zmrzlinka malého právě taky tak 1-2 za den opravdu musim vzít rourkou ale někdy je to třeba fakt az 4x a to uz mi přijde hrozně často ale nic jiného mi nezbývá nenechám ho plakat a trápit se

miryp
3. srp 2023

@slimball420 pokud by se v dalších 2 týdnech stav nelepšil, doporučila bych vyzkoušet tu bezmléčnou dietu, ona i ta zácpa může být jako příznak ABKM, byť častější bývá naopak průjem. Kdyby to bylo třeba vyzkoušet, tak můžeš mrknout na recepty na jimejinak.cz, mají tam recepty skládající se z plnohodnotných talířů a jsou vegan. Já když jela podle jejich jídelníčků, tak jsem rozhodně nestrádala a zdravotně mě to hodně zvedlo, takže bych se nebála recepty využívat i při kojení. Jen je třeba počítat s tím, že sója se často k mléku přidružuje (můj i synův případ) a pak je třeba sóju nahrazovat jinými luštěninami. Ale samozřejmě držím palce, aby to vůbec nebylo třeba řešit ;)