icon

Záchvat křečí na spodní polovině těla u roční dcery

lilyrose8
2. bře 2019

Moc Vás prosím o pomoc radu Vaše zkušenosti.Včerejšek jsme trávili v nemocnici,ale vyšetření proběhnou až po víkendu a já mám strach o svou dceru.Dcera včera za den cca 10 strnutí - kŕeče nohou - z klidné situace se celá zpevní - je při vědomí - nohy propne (do baletky) a 20-30 sekund drží,neumí se uvolnit,ani když ji vezmu do náruče. Na hlas reaguje.Vidělo ji několik lékařů,ale nikdo s tím nemá zkušenost v této formě. Pořád doufáme,že je to nějaká banalita a ne epylipsie,nádor apod.Prosím,máte někdo zkušenost?Děkuji

kocila
2. bře 2019

@lilyrose8
Neni dcera po nestovicich? Muj syn mel tento stav 4tyden po nestovicich,samo vymizelo behem 1 tydne,kdy byl v nemocnici.Nasledovalo vysetreni na vylouceni epilepsie, magneticka rezonace na vylouceni nadoru v mozku,vse negativni.Zaver-podrazdeny mozek po nestovicich.Vim,ze jsi ted plna strachu, i my byli, ale bez vysetreni tezko delat ted zavery.Tim,ze jste v nemocnici půjdete na vsechna vysetreni prednostne.držím palce

lilyrose8
autor
2. bře 2019

@kocila Žádnou nemoc neprodělala.. ale moc děkuji

lennisek1
2. bře 2019

Není třeba po očku? Jinak zkuste fb skupinu - https://www.facebook.com/groups/1940981466182170/ Epi to být nemusí, záleží ale na těch vyšetřeních. Ve skupince najdete rodiče epileptických dětí, jsou tam různé projevy a klidně hoďte dotaz. Nic takového jsem tam nečetla, ale jsou moc příjemní a rády tam ty holky pomůžou. Třeba tam bude někdo s podobnými problémy.

lilyrose8
autor
2. bře 2019

@lennisek1 Děkuji.. hned jsem zazadala..