Zácpa - dcerka (2,5 roku) dlouhodobě trpí zácpou. Jak do ní dostat pití? Jaké potraviny?

sarkapluskalova
5. bře 2021

Zdravím, prosím o radu. Dcerka trpí zácpou, myslím že to má spíš v hlavě. Potřebu neustále zadržuje. Potom má tvrdé hovínko a brečí. Většinou to trvá tak týden. Dáváme laktulosu. Snažím se ji upravit jídelníček. Největší problém nejspíš je, že nechce moc pít. Ani toho moc nesni. Proto prosím o radu jak do ní pití dostat? Jaké dáváte potraviny? A co Vám, kteří máte podobný problém pomáhá? Je možné dávat místo ovoce, které moc nemusí ovoce sušené například takové ovocné plátky od Ovocňáku? Děkuji všem do poradí.

pinkyy
5. bře 2021

Ahoj, my tim trpely 2 roky, nic nepomahalo, strava, lactulosa atd nic. Nakonec jsme na netu objevili clanek od pani, kde psala, ze jim pomohl jenom Forlax, tak uz jsme ze zoufalstvi objednali to a svete div se, po cca trech dnech se dcera sama vykakala a kaka kazdy den do ted. Jen ji ho teda musim davat kazdy den rano a vecer. Takze za me Forlax zazrak.

sarkapluskalova
autor
5. bře 2021

@pinkyy díky, bohužel i to jsem zkoušela. Problém byl v tom, že to nechtěla vypít. A když už sem to do ni dostala měla hrozné bolesti břicha. K tomu bych se nerada vracela. Ale je super ze Vám pomohl. Možná někdy zase vyzkouším, když nic nepomůže. Díky

pinkyy
5. bře 2021

@sarkapluskalova ja to dceri davam do mlicka, taky by mi to jinak nevypila 😏 tak moc drzim palce at neco zabere 🙏

sarkapluskalova
autor
5. bře 2021

@pinkyy no ona právě v mlíku poznala ze tam něco je a nechtěla to vůbec pít 😀

vikinkav
5. bře 2021

Syn trpel cele prazdniny, bylo mu 2,5, navic se psk misto do nocniku vykakal do kalhot nebo na zem :( po lactůose mel zas prujem, je to teda hodne psychicke. Ovocne kapsicky? Stava ze svestkoveho kompotu? Uplne stopnout cukr, pecivo, ne banany, delala jsem jeste smoothie s otrubama a drcenym lnenym seminkem.

sarkapluskalova
autor
5. bře 2021

@vikinkav díky 🙂 kapsičky si dá vždycky jen trochu. Švestkovou šťávu dřív pila, ale ted už ji to asi nechutná.

monika3456
5. bře 2021

@pinkyy Ahoj, dáváš jí ten dětský forlax a nebo klasiku ten sáček? 🙂

sportovkyne
Autor odpověď smazal
Zobraz
hejluc
7. bře 2021

Dcera zadrzovala stolici asi měsíc, pak nějakou dobu klud a opět měsíc problémy, nevím zda vám tedy pomůžu.
Čípky na vyprázdnění nesnesla, skončili jsme u dětského klystyru. Díky němu byla stolice měkká. Dostala jej třeba 3 dny za sebou, protože to furt zadrzovala. Pak se to ne nějakou dobu rozjelo samo. A ač je to nevýchovné, dostala za každý bobek nějakou sladkost. Žádné mlsy přes den nedostává, takže teď se těší na nočník..
K pití. Nechce pít tu samou věc. Takže jeden den voda, druhý šťáva, naředěný džus. Mám doma asi 20 lahviček, vždy, když dostala novou, měla ji během dopoledne vypitou. Pije ještě hodně mléka, je jí 2.5, ale pije ho ráno, v poledne a večer. Ředím jí ho s vodou. Sama si dělám Caro s vodou a mlékem, také jí chutná. Nápoje sladím cukrem, medem, neřeším, potrebuju hlavně, aby ro pila... Ale úplně nejvíc na rozjezd pomohly ty čípky a bonbony za odměnu.

hejluc
7. bře 2021

A pravidelně dostávala probiotika, každý den. Ráno po probuzení a po obědě musela na záchod, ne na nočník, z toho utíkala. Na záchod treba na 10 minut, držela jsem ji tam... Stejně tak, když jsem viděla, ze to na ní jde, okamžitě na záchod. Ale tohle bylo strašné, nervy pro obě. Ale jak seděla na záchodě, tak už nebyla schopná to zadržet a vykakala se. Nicméně toto vysazovaní nám zabilo třeba celé odpiledne...