Zácpa u dítěte 4,5 let. Jak překonat strach z kakání?

janches
26. črc 2022

Holky prosím, nemáte někdo zkušenost jak překonat strach z kakání u dítěte? 5 dní nebyl vůbec, kompoty, sirupy z lékárny nezabírají. Zavedli jsme 2 glycerinové čípky a zabralo to, ale podle mě určitě nevykakal vše za 5 dní. No a od té doby opět nic a už jsou to zase 4 dny. Jde vidět, že je ve stresu, že se bojí té bolesti. Neplatí na něj nic. Už mám z toho stres i já. Děkuji za rady.

amazonkajanik
27. črc 2022

@janches zavést vlákninu, aby bobek nebyl tvrdší a působil bolest. Pak něco na zhojení konečníku. Pokud došlo k poranění, bude ho to bolet a tím pádem se tomu bude bránit. Měli jsme problém vloni a dvouletému dítěti se o to hůř vysvětluje, že musí kakat. Než nemocnice, na radu doktora jsem pomohla já. Od té doby neexistuje teploměr rektálně, ale aspoň pochopil, že je lepší jít hned, než podstupovat bolest později...

janches
autor
27. črc 2022

@amazonkajanik vlákninu jí. Má rád ovoce i zeleninu. Teď jí kompoty, sušené švestky, meruňky, ale nic nepomáhá... taky vysvětluji, ale nejde to.

radkan91
27. črc 2022

@janches Ahoj, u nás na blok v hlavě jako takový, na strach, pomohly australské esence, stejnou službu udělají také Bachovky. Na změkčení stolice je skvělý Forlax, je na předpis. A jinak klasika no, hodně ovoce, zeleniny, hodně pít, málo sladkosti apod. Držím palce, vím, jaké je to peklo.

grelen
27. črc 2022

@janches Nejen zavest vlakninu (coz jste udelali) ale vysadit i vse co stavi - zadnou ryzi, banany jen zelene, testoviny tmave, pecivo celozrnne atd atd. Taky tipuji ze u takhle velkeho ditete to bude uz spis jednorazova zalezitost? Cestovni zacpa nebo neco takoveho? Pak bych priste nez nastane podobna situace preventivne nasadila nejakou takovouhle "dietku", aby se to neopakovalo, taky mame zkusenost...