icon

Zánět středního ucha

martikax
31. led 2017

Prosim, mel to nekdo podobne?dite se v sobotu v noci vzbudilo s bolestma obou usi,bez teploty,na bolest zabral nurofen.jeli jsme v nedeli rano na pohotovost,bubinky cervene vyklenute,mudr nabidla pichnuti nebo atb. Vzali jsme atb,ty mi po prvni davce vyzvracela,tak uz jsem nedala. Jinak sirup Aerius a kapky Otobacid (dali jsme jen jednou v tu nedeli). V nedeli odpoledne jako zazrakem,ze uz ji nic neboli,zadne leky uz jsme nedali.Noc v klidu, cele pondeli vklidu, dnes porad vse v poradku,usi neboli. Kontrola na ORL,bubinky vpacene,lehce zarudle,nejspis za nimi tekutina. Dcera byla hystericka, nenechala se vysetrit nasledne na pristroji (poslech). Mame dal davat akorat ten Aerius sirup..nevite prosim jestli se muze ta tekutina nejak sama vstrebat jestli tam tedy je,ale az za bubinkama??nebo se pichnuti nvyhneme??Mne mate,ze co jsem vycetla, tak zanet zacina vyklenutym bubinkem a az kdyz se rozjede,tak bubinky otecou a naplni se hnisem..my to mame naopak,tak to fakt nechapu:( dekuji za jakykoliv postreh

Strana
z3
janazzz
11. únor 2017

Nekolik z vas tady pise o tom, ze Otobacid rozehnal zanet. Ja se ptala nekolika lekaru a vsichni mi rekli, ze Otobacid je jen proti bolesti, ale zanet jako takovy neleci. Co je tedy pravda? Dekuji.

lenka_strelenka
11. únor 2017

Otobacid je skutečně jen proti bolesti (obsahuje lokální anestetikum) a v podstatě stejně dobře (ne-li líp) by při počínajícím zánětu středního ucha zabral Nurofen nebo Panadol. Otobacid sice kromě toho anestetika obsahuje i nějaké antiseptikum, ale přes celistvý bubínek kapky stejně nepřejdou. Akorát že s receptem v ruce se od doktora rodičům odchází tak nějak líp a spokojeněji než s doporučením koupit v lékárně sirup a sprej do nosu, že jo... ;)

Strana
z3