Zánět v očičku. Co momentálně s tím?

veruveru22
20. srp 2022

Dobrý den, Ahoj.
Mám doma 3. týdenního chlapečka a od včera mu teče z očička zelený hnis. Dnes ráno se vzbudil a spodek očička má nateklý a červený. Od včera kapu do ocicka Ophthalmo-Septonexove kapačky. Přijde mi ze to je ještě horší. Poradíte mi prosím co s tím? V pondělí chci vzít malého k doktorce. Děkuji za jakoukoliv radu.

slecnami
20. srp 2022

Ahoj, je to docela časté...já po kapičkách, které nepomohly (a atb doktorka ještě dávat nechtěla) zkusila mateřské mléko a za pár dní vše v pořádku...je zázračné 😃!

palja
20. srp 2022

@veruveru22 zkusit to mateřské mléko, ale někdy ani to nepomůže a je nutné nasadit ATB kapky a mast, nám dávala Tobrex, je to na předpis.

susmevem
20. srp 2022

@veruveru22 ... miminka na tohle dost trpí, jestli kojíš, zkus to mm, já nekojila, septonex nepomáhal, tak mi pak dr musela taky napsat Tobrex. Ten je bohužel ale jenna předpis no...😔

ovin
20. srp 2022

@veruveru22 Můžete zkusit ještě kapky Ocuflash. Nejsou na předpis a jsou vhodné i pro novorozence. Nám někdy zánět rozehnaly. Jinak už jen ATB.

misa1106
20. srp 2022

Nechci strašit, ale dcera měla před měsícem to samé (je teda větší, 11 měsíců), hnis a červeno pod okem, další den ráno už se probudila a na jedno oko neviděla vůbec, úplně zalepené hnisem. Byl to zánět spojivek, atb kapky naštěstí pomohly rychle. Moc bych nečekala...

jjasmina
21. srp 2022

@veruveru22 zkuste ocuflesh, ale asi to bude na antb, já bych jela na pohotovost ať se netrápí až do pondělí, zkuste nakapat i mateřské mléko

veru181
21. srp 2022

Je to běžné. Nám bohužel nakonec nepomohlo nic a museli jsme na průplach slzného kanálku. Jen bych možná výběr dalších léků konzultovala nejdřív s lékařem, my jsme toho postupně vystřídali opravdu hodně. Taky se doporučuje masáž koutku oka.

cikitkapb
21. srp 2022

@veru181 On ani ten průplach není spásný. Naší malé třeba vůbec nepomohl.