Zapáchající fifina u 6leté dcery, kde a jak to řešit?
Dobrý večer všem,
dcerce 6 let je často cítit fifina. Mívá špinavé kalhotky a pyžamo musíme měnit cca co 3 dny, je cítit. Dnes bych řekla, že se to zhoršilo, cítím ji i když stojí vedle me. Na bolest si nestěžuje, jen na svedeni. Používá intimní gel. Kde a jak to řešit?
Děkuji za zkušenosti
nemohlo to být tím mycím gelem - mohla by mít reakci? Co máte za značku? Taky se přikláním k mykóze ( mykózy mimochodem milujou vodu ( a sladké - viz.níže), takže čim častěji se bude omývat, tím to bude horší), vyjma z bazénu to na ní snadno přeskočí i ve škole/školce na wc atd....Je to hned a někdo je prostě náchylnější.... Zkusila bych něco na přírodním základu, ať vynechá čokoládu a zašla bych s ní k lékaři, ať jí předepíše nějaký antimykotika...
Dlouhou dobu má z avonu, pro holky. Dnes jsem ji koupila sensitive z Německa bez jakekoliv parfemace. Nějaký mirny zápach pozorujeme dlouho, ale pricitali jsme to ze se neutira po čůrání
Vubec nepouzivat intim. gely. Sla bych k dr. A po vyleceni umyvat jen vodou. Ale urcite k doktorovi.
Jako 1.pomoc udělat koupel z hypermanganu, slaboulince růžovou, 5min 3x denně (dcera měla vytok, na kalhotkách, tohle radila lékařka). Ale vydala bych se k pediatrovi.
Mě se zdá, že intimní gely to naopak způsobují. Moje holky s tím začaly mít potíže právě, když je začaly používat. Zajdi k dětskému gynekologovi.
Max bych používala něco takového:
http://www.originalatok.cz/kosmetika-dle-pouzit...
vyrábí se ještě nějaký, ale nemůžu si vzpomenou na značku, maminku tu budou vědět, je to myslím od miminek.
určitě zajdi k dr at něco nezanedbáš a nauč ji se utírat. musí se to naučit. jinak zajímavy název ta - fifina
Volala jsem dr. Do konce týdne Máme dělat sedací koupele z heřmánku. Kdyby to nezabralo, budeme řešit dal. Děkuji všem za rady
ahoj irca86 my to neřešili přes doktory, ale přes bylinkáře, protože se to opakuje od cca 3roku dcery několikrát do roka. nám doporučil vůbec nekoupat ani žádný sedací koupele, dostali jsme kapky lichořeřišnice a napoprvé nějaký homeopatický mazání a co nejméně sladkého (v jakékoliv podobě-sladkosti, sv. pečivo, slazené pití...), od té doby je to dobré, v momentě když vidím, že si sahá mezi nohy přestáváme naprosto se sladkostmi a výsledek je okamžitě, no jo jsou to starosti s těmi děvčátky 🙂 já ji nechtěla tahat na gyndu v 5 letech, jinak u nás se říká taky pipinka a pinďa 😎
@irca86 Jako dítě jsem trpěla často na svědění. Doktorka předepisovala hypermangan na omývání, pomáhalo to. Určitě bych nepoužívala gely od Avonu, není to dobrá značka. Držím palce. Je to nepříjemné, doufám, že naše dcerka to nezdědí. Chudinky holky, pořád nějaké trápení..... Hodně štěstí přejeme!
@dagmarj Frnda 😲 ?! Odkud jste kde bydlíte? V Praze je to na úrovni k.ndy, to slyšet říct mý děti tak se propadnu dvacet pater ostudou 😅
@achjonetusim na moravě a takto na děti samozřejmě nemluvím
podle mě se jedná o zánět,určitě to nepodcenujte at něco u tak malé holky nezanedbáte! Každopádně dcerce vysvětlit,jak se správně utírat-hlavně teda po stolici. Dětský lékař Vás určitě pošle na gynekologii.
@irca86 intimgel od Avonu je svinstvo. Já doporučuji Saforelle - doporučují ho i dětští gynekologové. A jak zde někdo radí hypermangan - tak od jeho použití se šmahem ustupuje - silný karcinogen, stejně jako genciálka (mám info od lékařky z UVN Střešovice)
Jinak bylinky OK, zaměřila bych se na stravu - někdy je problém přemíra jednoduchých sacharidů ve stravě. Držím palce, je to děs u dospělé ženy, natož u malé holčičky.
Hele a co toto? https://www.lekarna.cz/dermoxen-4girls-intimni-...

Obvodak...takovéhle malinké holčičky a jejich problémy pak řeší přímo nějaká gyno-detska doktorka.. Aspoň co jsem tak vypozorovala za dobu návštěv doktorů 😁 jinak kámošky se lecily na mykozy z bazénu už na základní škole takže nic neobvyklého 😉