Zápal plic. Máte zkušenost po takovém příznaku kašle?

16. říj 2023

Ahoj, malej má už 14 dní kašel. Nejdřív to byl takový ten štěkavý, ale teď už je to spíš, že se mu to trhá. Jenže manzel teď zjistil, že má zápal plic. Má tu někdo zkušenosti s tím, že by dítě mělo pouze tento příznak tak dlouho? Jinak mu opravdu nic není, ani hruď ho nepálí.
Dekuji.

zmrzlinka
16. říj 2023

A jak to manžel zjistil?Moje dcera to taky tak má.Suchy kašel.Vždy poslechove čistá a pak za tři týdny zánět plic.Bez teplot.Akorat trochu unavená a uknourana.

dyechampion
16. říj 2023

Bezte k doktorovi, jak vam tady modry konik pomuze???

autor
16. říj 2023

@dyechampion chtěla jsem jen vedet, zda má někdo zkušenost s tím, že při zápalu plic neměl žádné běžné příznaky. Nornalne má být horečka a paleni na hrudi. Je to takový problém, odpovídat pouze, pokud tu odpověď znáte? Na takový komentář tu vůbec nejsem zvědavá. K doktorce samozřejmě půjdu, ale jsme objednání na zítřek, a tak jsem chtěla jen nějakou informaci do té doby. Vadí vám to hodně??????

autor
16. říj 2023

@zmrzlinka šel na rentgen, ale proto, že měl příznaky. S malým tam samozřejmě chci jít také, ale jen mě právě zajímalo, jestli je možné, že má dva týdny pouze tento příznak. Je úplně v pohodě. Pouze vykašlává😔

zmrzlinka
16. říj 2023

Dcera má za sebou několik zápalu plic a nikdy neměla horečky.Nebo max jeden den.A pouze kašlala.Možne to je 🤷

autor
16. říj 2023

@zmrzlinka děkuju moc za odpověď. 🙂

zmrzlinka
16. říj 2023

Já už to na ní poznám.Začne mít takovej hlubokej kašel a je protivná a poléhavá.A má ho tam pokaždé.Bud na jaře nebo na podzim.Je to boj.Je pak dona tři týdny a je to hodně psychicky náročné 😀

lentilkah
16. říj 2023

Syn mel nepravidelne teploty do 38st, trochu rymu, nekaslal skoro vubec, poslechove cisty- podle dvou dr, crp nizke, moc cista, ale bylo na nem videt, ze neni v poradku. Az kdyz uz to trvalo 10 dni a dr na nem ponekolikate nic nenasla, tak dostal zadanku na rtg a mel nalez.