Zápal plic a školka. Je to opravdu na tak dlouho?

23. únor 2024

Ahoj, máte někdo zkušenost se zápalem plic s kombinací se skolkou?
Malej má zápal plic a doktorka řekla, že se máme se skolkou na dva.mesice rozloučit. Je to opravdu na tak dlouho?

gdpr
23. únor 2024

Záleží od priebehu moja keď mala zápal pľúc nebude v skolke 6 týždňov z toho 2 tyzdne bola na atb.

te_reza
23. únor 2024

Se zánětem středního ucha byla doma měsíc, takže jo, věřím, že zápal plic může být na dýl.

marketa1218
23. únor 2024

Se zápalem ne, ale i se spálovou anginou byla kamarádky dcera skoro 2 měsíce doma. Asi je to případ od případu, chápu že z hlediska třeba práce je to blbý, ale zdraví má dítě jenom jedno no.

palja
23. únor 2024

Ano, po zápalu plic je dítě oslabené, tak by mělo být ještě nějakou dobu doma. Celkově to vycházelo na ty 2 měsíce doma.

keysi90
23. únor 2024

Se zánětem průdušek se dcera hrabala 8 týdnů bez šla do školky...takže ano, je to reálné.

ada22
23. únor 2024

Záleží jaký, dcera loni měla zápal plic a po dobrání antibiotik byla sice bez kašle, ale celkem rychle se unavila. Počítala bych minimálně měsíc. Ty dva měsíce Dr říkala asi aby nechytl ve školce nějaký nový bacil.

klaruskaholubinka
23. únor 2024

U nás to bylo vždy minimálně takhle dlouho. Ono ani kontrolní rentgen nemá cenu dřív dělat. Ale dcery je meli vždy ošklivé a v nemocnci na kapackach a i s kyslíkem. A měli tři od podzimu do léta a oboustranné.
Ale zápal plic je dost zátěž pro.organismnus, určitě bych to neuspechala s návratem do školky. Aby se vám to nevrátila hned zpět.

me_druhe_ja
23. únor 2024

@te_reza ty jo, to musel mít nějakej silene komplikovanej zánět ne? To si nedovedu představit....syn má záněty bohužel furt, ale naštěstí je téměř hned dobrej...

swan42
23. únor 2024

Jako mala jsem mela zapaly plic kazdy 2 roky. Jak hodinky 😄
A vzdycky to bylo na 4-6 tydnu + dalsi mesic bez cviceni a plavani.

merope
24. únor 2024

Já bych ještě upozornila na to, že takovéto choroby odpálí imunitu - třeba po neštovicích mě doktorka varovala, že to odpálí tak na půl roku a taky jo, to byl asi nejhorší půlrok - v podstatě pořád nemocný. V září přišel a zase hned nemocný. No a přišel podzim a ... nic, zdravej. Bude asi trošku záležet, kolik jim přesně je, ale školka je šílený záhul pro organismus i jen tou aktivitou, která tam je výrazně vyšší než doma a není moc prostor k odpočinku. My vlastně začali 7. nemocí, k ní chlap přitáhl covid - a už jsme se vezli - někde "nalovil" ty neštovice a pak to jelo...

handulkak
24. únor 2024

Malá ho měla teď nedávno. Tři týdny byla opravdu špatná. Týden jsem ji dala ještě na odpočinek, pak říkala dr ať další týden rozhodnu sama - ale byla ještě unavená po větší aktivitě. Takže 4 týdny a týden jarních prázdnin k tomu.

te_reza
24. únor 2024

@me_druhe_ja jo, fakt měsíc, vylítly ji horečky přes 39 a píchali ji to, hrabala se z toho děsně dlouho a měsíc doma fakt byla, pak se ještě přes měsíc dávala dohromady po vyndání nosních mandlí.

ina10
24. únor 2024

Tak doktorka se snad jasně vyjádřila, ale jestli chceš, aby ti děcko skončilo v nemocnici, tak ho klidně dej do školky i dřív. Jako kamarádka - kluk jí furt hnusně kašlal, smrkal, no přece ho nenechá doma, to by z té školky nic neměl, že?!!! Tak se mu to samozřejmě tak zhoršilo, že skončil v nem.nejen on, ale i jeho malá sestřička. Nebo další, to už z rodiny, taky si nemohli nechat ujít školku a týden po zápalu plic šup do předškolního zařízení a týden na to hádej co?

keysi90
24. únor 2024

@ina10 ona někde psala že tam to dítě dá? Jenom se zeptala, zda tomu tak opravdu je. A takový jedovatý komentář plný zlosti.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
24. únor 2024

@ina10 kde se v tobě bere ta zloba? Říkám snad něco o tom, že s tím mám problém, nebo že ho tam snad dám dřív? Tak hod zpátečku a vyjadřuje se k věci, nebo raději vůbec. Díky.

autor
24. únor 2024

@keysi90 přesně tak. Děkuji. ❤️

darkwitch
24. únor 2024

@me_druhe_ja dcera taky byla s uchem doma šílené dlouho, a to jí ho ani nepichali, ani ATB neměla, ale dlouho trvalo než se to dalo úplně dohromady

kadla88
24. únor 2024

Ano, ta doba rekonvalescence je opravdu dlouhá. Precijen dřív se na zápal plic umiralo:( A skolky a skoly jsou opravdu idealni aby to oslabené telicko něco dalsiho chytlo. Drzim vam moc palce, at jste brzy fit a rychle to doma utece❤️

me_druhe_ja
24. únor 2024

@darkwitch to je mazec....on dostane ATB (tady se nepicha nikdy) a třetí den je už v úplně formě. 🙂 ATB má vždy na pět dní. On má ale ty záněty furt (i přes vyndanou mandli a trubičky v uších), tento měsíc třeba už podruhé. Takže možná se s tím vyrovnává jak jiní s rýmou. Navíc už to moc dobře znám, takže to chytnu vždy v úplným začátku.

darkwitch
26. únor 2024

@me_druhe_ja možná kdyby dostala ATB nebo se to pichalo, tak by to bylo rychlejší, ji teda nic nebylo, ale chodila co týden na kontrolu a školka nebyla doporučena, dokud se to úplně nesrovnalo. Tím že jsem byla doma s mladší tak jsem to neřešila a řídila se doporučením... A kdybych s ní neletěla k doktorovi hned jak ji začalo bolet ucho, protože byl pátek a byla jsem doma bez auta, nejspíš by šla do školky už v pondělí, protože bez pohledu do ucha ji nic nebylo 😁

ruzovyjednorozec77
27. únor 2024

Roční syn měl zapal plic před měsícem a pul dvoje ATB, poslechove stále není čistý.... Takže ano je to na dlouho. Záleží taky na průběhu.

urtica
27. únor 2024

Dcera má téměř každý rok a vždy je to tak na 4-6 týdnů. Samotná doba léčby není tak dlouhá, atb většinou zaberou za pár dní - aspoň tak, aby se člověk přestal bát a nemusel sedět celou noc u postele, ale...rekonvalescence trvá dlouho. Přetrvávající kašel, slabost, bledost...